pomocy!:)

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie,

kwestia jest tego typu. Mam nauczać 6 osób hiszpańskiego w szkole językowej, ale oni chcą kłaść nacisk bardziej na mówienie, niż na gramatykę. Sęk w tym, że ja hiszpana nauczyłam się w Hiszpanii i troche na lekcjach prywatnych i w szkole językowej, natomiast studiowałam angielski i niemiecki pod nauczanie. Dzwoni do mnie dzisiaj dyrektor i mówi, że ma jakąś książkę Direkt, opartą na metodzie Callana(która nt kładzie nacisk na mówienie, spychając na bok gramatykę trochę). Jutro mamy się spotkać i mam ocenić tą książkę, i ocenić czy będzie się ona nadawała do nauki czy nie. A ja mam stresa :( on brzmiał bardzo poważnie i mówił, że to musi fachowiec ocenić i żeby się nie okazało, że potem grupa bedzie rozczarowana. Dlatego chciałam zapytać, co sądzicie?czy ktoś zna tę książkę? ktoś może coś podpowiedzieć? Jeny, byłabym bardzo wdzięczna!!!!

Espero que alguien me responda.
Un saludo!
Emi :)
Nie wiem czy to ta sama książka, którą ja widziałem, ale wszystko zależy od tego czy lubisz Callana czy też nie. Ja, na szczęście nie miałem dużo do czynienia z Espanol Directo. Każde zajęcia wyglądają tak samo, fakt, kursant zaczyna może i mówić, jednak szybko to się może znudzić.
Ale Tobie może się spodoba.
Pozdrawiam
gracias!:) no poczytałam troche o tym callanie i jest duzo krytyki co do tej metody.nie chcialabym, zeby kursanci np po 5 lekcjach sie znudzili a dyrektor mi podziekowal i powiedzial ze jestem do niczego...:( szperam w internecie za jakimis ksiazkami i znalazlam np 'español en marcha a1 + a2', ktora wyglada nawet niezle, bo jest po trosze wszystkiego.ale nie wiem czy warto na krótki kurs(moze to bedzie do konca lutego) takie cos brac.choc potem jesli te osoby beda chcialy kontynuowac to moze im sie przyda w przyszlosci. czy ewentualnie ktos moze cos polecic? gracias y saludos!
Spróbuj Prisma, albo Nuevo Ven. Prisma ma dosyć wysoki poziom, Nuevo Ven, troszke niższy, ale też chronologicznie gorszy.
edytowany przez Cristobalito: 14 lis 2011
no wlasnie ja z prismy sie uczylam na intermedio b1 i bylam zadowolona.tylko ze to chyba głównie dla extranjeros nie? zaraz poszukam.:)
Z tych wymienionych stawiałbym na Prismę.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa