kupię książke (początkujący)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Niedawno zacząłem się uczyć hiszpańskiego. Przeglądałem forum i z tego co zauważyłem to polecacie głównie Perlina "język hiszpański..." i Avance. Obróciłem się po antykwariatach i księgarniach w moim mieście (Nowy Sącz) i nigdzie nie mogę znaleźć tych książek, na allegro też w tej chwili ich nie ma. Jeżeli ktoś ma na zbyciu którąś z tych książek-w miarę niedrogo :) (albo jakąś inną jaką możecie polecić do samodzielnej nauki dla początkującego) to bardzo prosze o odpowiedź.
Dzis widzialam w ksiegarni jakas Perlina Oskara...ale nie pamietam juz ktora, ale kosztowala powyzej 30 zl. A gdzie mieszkasz?
A jesli moge polecic to mnie fajnie wchodzilo uczenie sie z Espanol para ti na kompa z super memo, mnie przynajmnie to troche mobilizowalo...
W Nowym Sączu - hmm 30 zł za Perlina to raczej nie dam :( za Avance owszem, ale słyszałem że Perlina można za kilkanaście złotych dostać, także...
Tylko, że Español para ti kosztuje conajmniej 90 zł. Takich funduszy na razie nie mam :(
Ta cena to w ksiegarni za nowa...ale i tak mieszkasz na drugim koncu polski..A co do supermemo...na forum angielskim w zakladce gielda sa ludzie , ktorzy sie oglaszaja ....
Sa jeszcze kursy PONS hiszpanski w 3 miesiace...ale nie znam ich zbyt dobrze i tez sa dosc drobie...ostatnio sa tez z plyta super memo...
Nie wiem czy to bdzie teraz latwe dostac ten kurs, ale ja polecam "Easy Espanol" dosyc dobry od podstaw
Avance też do anjatńszych nie należy, nie wiem dokladnie ile kosztuje ale ponad 50 zl, i mysle ze ejst dobra jesli sie ją przerabia a nauczycielem bo samemu to hmm moze byc ciezko an poczatku
Jeśli chcesz nauczyć się podstaw wyjaśnionych w łatwozrozumiały sposób to polecam książkę "HISZPAŃSKI w cztery tygodnie" wydawnictwa REA. Rok temu kosztowała 15 zł, nie wiem jak teraz, ale wg mnie nie powinno być dużo drożej (o ile w ogóle będzie drożej). Znajdziesz w niej podstawy, ale nie tylko (np. tryby warunkowe itp). Polecam.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Egzaminy