opis filmu ulubionego, prosze o sprawdzenie!

Temat przeniesiony do archwium.
Me la mejor pelicula es ,, A walk to remember ". La pelicula es mucho interesante. ,, A walk to remember " es la pelicula de amor. El protagonisto es Landon y la protagonista es Jame. Jame es enferma. Landon mucho quiere Jame y ello hace mucho regalo. Jame por final de pelicula es more. Me gusta la pelicula porque es mucho buena y triste. Me prefero el pelicula.

Domyslam sie ze jezeli ktos to przeczyta to sie przerazi... ale przyznaje sie ze nie umiem pisac po hiszpansku, nie lezy mi to i na lekcjach baaaardzo malo piszemy, dlatego mam prosbe zeby ktos mogl mi to sprawdzic i poprawic. Nie jestem pewna rowniez czy ma byc w takim przypadku uzywany estar czy haber... z gory bardzo dziekuje za pomoc:)
Para mi la mejor....

Muy interesante; muy bonito; muy bueno; muy educativo...
Mucho to raczej - BARDZO ;-)
Estar enferma; estar enamorada; estar a solas; estar nerviosa; estar de mal humor.

Przynajmniej wierz...z czym masz "problemy".

Slowo "protagonisto" - nie istnieje...
Jest albo EL protagonista (on) albo ona czyli LA protagonista - bo ten wyraz akurat sie nie zmienia...wraz z osoba.
Chyba ci chodzi o 'estar' czy 'ser' ? Bez pojęcia tego trudno ci będzie... na drugi raz napisz po polsku także bo miejscami nie wiadomo co miałaś na mysli.
I zacznij się uczyć !

Żeby za dużo nie zmieniać [bo nauczyciel nie uwierzy :-)] -->

MI pelÍcula FAVORITA es ,, A walk to remember ". La pelÍcula es MUY interesante. ,, A walk to remember " es UNA pelÍcula de amor. El protagonistA SE LLAMA Landon y la protagonista SE LLAMA Jame. Jame ESTÁ enferma. Landon quiere mucho A Jame y LE hace muchoS regaloS. AL final de LA pelÍcula Jame MUERE. Me gusta ESA pelÍcula porque es MUY buena y triste.
No to SUPER jej pomogles!
Moje gratulacje!

Ah! Podaj jej e-mail, to ci TWOJA ocene przesle...
Salu2...
I jeszcze jedno: Coquina sie w obec ciebie w niczym nie pomylila...
Dime de que presumes...te diré de lo que careces....

Wiem, ze prawda w oczy kole...No ale to kobiety...wiec...
Odrabiajac lekcje za kogos na tak wstepnym do tego poziomie pewnie przynosci ci satysfakcje...
Bo innego celu - nie widze.
En fin...
Sprawdziłem 'nicka' i to pierwszy raz. Potraktujmy to jako zachętę :-) Do nauki rzecz jasna.
Cóż, zobaczymy co dalej...
Według ciebie lepiej żeby jakiś 'Coquina' zrobił jej dowcip i zniechęcił do nauki? Poza tym nie wiem czemu ale coś się ostatnio czepiasz - czyżby ci się udzielało niechcący od niego czy to tylko "ten czas" ... ?
no tak, wiem ze nie jest najlepiej, chociaz sie ucze... moj e mail to [email] ;) bede musiala popracowac nad pisaniem, a z ta protagonista wlasnie nie bylam, pewna bo tez mi sie wydawalo ze nie ma czegos takiego jak protagonisto...
hehe, zle przeczytalam i nie zrozumialam ze ktos inny mial podac maila :)
Una, to troche chyba nie tak, sprawdzenie to sprawdzenie, ja tez to robie,nie mozna za kazdym razem bawic sie w nuczanie i tlumaczenie, od tego sa nauczyciele i szkolki, a ktos tylko chce dostac dobry stopien w szkole, no i na podstawowym poziomie trudno co innego zrobic...
Taa...
Bea...to np. JEST sprawdzenie:
http://www.hiszpanski.ang.pl/Prosze_o_sprawdzenie_15590.html

A to tu...to juz wszystko na ten temat napisalam.
W zadnym wypadku nie ma sensu (dla proszacego!!!!) pisania w tym wypadku tego, co A. tu napisal.
I wszystko na ten temat...
no nie wiem, nie mozna chyba prownywac poziomow znajomosci jezyka, gdzie czasami trzeba tylko cos oszlifowac, a czasmi, tak jak tutaj, to trzeba by przeprowadzic wyklad gramatyczno- slownikowy, to moze dla zalagodzenia konfliktu zaapelujmy do ludzi tych poczatkujacych, aby tu nie wstawiali swoich wypocin, bo niewiadomo co z tym robic, poprawiac czy pisac na nowo i narazic sie na potepienie...:)
Taka mała prośba. Może skończcie z tymi owulacjami i "tymi dniami" bo to żałosne. Zachowujecie się jak dzieci z podstawówki po pierwszej lekcji biologii, nagle tajemnicę żeńskiej fizjologii odkryli, "łaaaałłłł, podokuczajmy dziewczynom".
PS: ja wiem, Ty wieSZ. Skoro już jesteśmy przy poprawianiu.
Wlasnie na poczatku nauki trzeba wyjasniac.
A pozniej...w zaawansowanych wystarczy poprawiac...bo piszacy ZNA zasady ale (ewentualnie)nie ma praktyki w zastosowaniu.

Osoba, ktora nie odroznia "muy" od "mucho" ani "ser" od "estar"...nie moze oddac ww pracy- bo to zmyli nauczyciela- to 1.
A 2. - poglebi w niewiedzy ucznia.
Nauczyciel poleci z programem...a uczen bedzie mial zupelnie podstawowe braki...

To nie ma sensu...
Uf...
Wiesz...- wiem, wiem...!!!
;-)
Jak sie czlowiek spieszy.....do tego w "natchnieniu"...hehe...
WYBACZ AGNIECHA!!!!
I DZIEKI!!!
nauczyciel i tak poleci z programem, a ten ktos po prostu musi cwiczyc, no i przypominam, to jest forum do pomocy,wyjasnien,tlumaczen, a nie do nauczania jezyka od podstaw, przynajmniej tak ja to widze...no chyba, ze komus chce sie klepac tu podreczniki wraz z cwiczeniami od podstaw, to prosze bardzo...mnie nie...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia