proszÄ™ o sprawdzenie wypracowania - Pilne!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Zamieszczam tekst przetłumaczony przeze mnie oraz pod spodem tekst po polsku.Zostawiłam kilka luk, bo nie mogłam znaleźć niektórych słów w słowniku. Aaa i potrzebuje to jeszcze na dzisiaj ewentualnie na jutro rano. Z góry dziękuje :*

Mi habitacion es medio – tiene cerca de 22 m ². Paredas son amarillo verde, y exactamente son amarillo con excepcion de chimenea y cerca de ventanas que son verdes. En piso es pone , y en medio es pone pequeÅ„a alfombra blanca. En todo habitacion es mucho flores, hay ellos en todas partes, en piso, en escritorio, en armarios y en .
Enfrente de puerta hay escritorio, y en el caja de hamster (a la izquierda), y a la derecha hay flor. Delante de escritorio hay silla negra, y a la derecha en piso hay lampara dorada en forma alta flor con tres pantalla amarilla clara. En piso junto a escritorio y lampara delante de ventana tambien hay dos flores. En el rincon a la derecha al lado de puerta hay alta armario. A la izquierda al lado de puerta es chimenea ante que hay armario y comoda. En armario hay mi foto con mi abuelo en bonito marco azul marino y conchas, y en comoda hay tres cactuses y pequeńa rosita . En izquierda rincon junto a comoda hay segunda comoda en que junto a chinenea hay televisor verde oscuro junto a el hay florero con seca flores, y por contrario parte hay figuritas animales con porcelana, sobre todo perros. Delante de esa segunda comoda debajo de ventana en piso hay grande , y en el (exactamente en altavozes) hay dos flores. Debajo de segunda ventana cuando hay junto a aquella ventana hay mesilla de noche, y en ella hay flor, lampara de noche y discman con altavozes. En izquierda rincon entre escritorio y mesilla de noche hay mi cama.
Mi habitacion es muy confortable.

Moj pokój jest Å›redni – ma jakieÅ› 22 m². Åšciany sÄ… żółto zielone, a dokÅ‚adniej sÄ… żółte z wyjÄ…tkiem komina oraz obramowaÅ„ wokół okien które sÄ… zielone. Na podÅ‚odze jest poÅ‚ozony parkiet, a na Å›rodku maÅ‚y biaÅ‚y dywan. W caÅ‚ym pokoju jest dużo kwiatów, stojÄ… one wszÄ™dzie, na podÅ‚odze, biurku, szafkach oraz wieży.
Naprzeciwko drzwi stoi biurko, a na nim klatka chomika (na lewo), a po prawej stronie kwiatek. Przed biurkiem stoi czarny fotel, a po prawej stronie na podłodze stoi złota lampa w kształcie wysokiego kwiatu z trzema żółtymi kloszami. Na podłodze obok biurka i lampy przed oknem balkonowym również stoją dwa kwiatki.W kącie po prawej stronie przy drzwiach stoi wysoka szafa. Po lewej stronie przy drzwiach jest komin przed którym szafka oraz komoda. Na szafce stoi moje zdjęcie z dziadkiem w ślicznej granatowej ramce oraz muszle, a na komodzie trzy kaktusy oraz różyczka.W lewym roku obok komody stoi ciemnozielony telewizor obok niego wazon z suszonymi kwiatami, a po przeciwnej stronie figurki zwierząt, głównie psów.Przed tą drugą komodą, pod oknem dachowym na podłodze stoi duża wieża a na jej głośnikach dwa kwiatki. Pod drugim oknem, które znajduje się tuż obok tamtego stoi szafka nocna, a na niej kwiatek, lampka nocna oraz discman z głośnikami. A w lewym rogu między biurkiem, a szafką nocną stoi łóżko.
Mój pokój jest bardzo przytulny.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia