proszę o pomoc :)

Temat przeniesiony do archwium.
31-36 z 36
| następna
A chodzi mi o gramatyczne sprawdzenie tej pracy, błedy stylistyczne, składniowe, w czasach etc. Wiec jezeli ktoś mógłby spojrzeć na to pod tym kątem... pozdr :)
no wlasnie Una, moj problem polega na tym, ze ja swoich bledow nie widze, a ze ucze sie sama i nigdy nie mialam nauczyciela, ktory na biezaco by je korygowal, poki mi ktos nie zwroci uwagi, nie bede ich widziala. Nie jest latwo uczyc sie samemu, oj nie jest :)
I ja caly czas licze, ze znajdziesz moze kiedys chwilke, zadasz mi jakies cwiczonko, poprawisz bledy (z uzasadnieniem)...byloby fajnie...Ale rozumiem oczywicie, ze nie zawsze ma sie czas na takie rzeczy. W kazdym razie serdecznie pozdrawiam.
Tak.
Tobie, wierze! ;-)
A tu konkretnie chodzi mi o TEN SAM BLAD z RODZAJAMI.
I Ty, i tu -obie niby rodzaju zenskiego - a OBIE piszecie : np. (tu wymyslam!) Soy alto y guapo.

EL (ON) jest alto y guapo.
Yo, (hombre) soy altO y guapO.
Ella (ONA) es ataA y guapA.
Yo, (mujer) soy altA y guapA.

To sa takie podstawy....ze...ze bez nich nie ma co isc dalej...
Znowu sie z toba nie zgadzam...
Wiec POWTORZE:

EL - nie, bo czlowiek juz sie urodzil!!!

1. RODZAJE !!!
OOOOOOOOOOooo np. TU: Soy un hijo único.
Mam dalej pokazywac palcem???
To nie bedzie juz rozrywka....

2. Zastanow sie, kiedy i jak piszesz o marzeniach; kiedy i jak o rzeczach mozliwych, kiedy pewnych a kiedy i jak o...zuuupelnie hipotetycznych...

3. Jak nie umiesz, nie widzisz, nie czujesz roznicy miedzy: SER i ESTAR...to po kiego groma ci czasy?

Zeby zakonczyc kilometrowa rozprawe, (skaczac po czasach jak zajac po pustym polu) o twoim prywtnym zyciu, na forum zdaniem:

cyt.: "Soy muy contenta que soy mujer." ???

No wez przestan!
Zarty mi sie skonczyly!
Jaki ty poziom reprezentujesz?
To trzeba siasc i ...kuc...kuc...kuc...
Pisac, czytac...Poprawiac...
A nie czekac , az ktos ci POPRAWNIE NAPISZE.

Anda ya...

Mam inne rozrywki...
Jeśli chodzi o to zdanie:

Además como hijo único habría sido la
>persona retraída y introvertida, que habría tenido deficultades para
>hacer amigos.

wyraża ono hipotezę, przypuszczenie
Alguien conoce una página donde puedo encontrar una gramática bien explicada, con todos los tiempos, modos, etc.?
Też uczę się sama,(choć mam matuę z hiszp.) koresponduję z osobą z Meksyku i nie chcę wyjść na kretynkę.
Temat przeniesiony do archwium.
31-36 z 36
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego