proszę o sprawdzenie!

Temat przeniesiony do archwium.
En viernes yo voy a ir al cine com mis amigos. Nosotros vamos a ver nuevo pelicula titulado... Despues nosotros voy a ir en la restaurante por la cena. En sabado yo voy a limpiar mi habitacion. Yo voy a lavar la ventana y voy a sacudir el alfombra. Despues voy a estudiar y voy a hacer la presentacion con mi escuela. Yo voy a encontrar con mis amiga y nosotras voy a hacer la deberes juntas. Por la tarde voy a ir a la discoteca y voy a entretenerse magnifico. En la domingo yo voy a pasar con mi familia. Nosotros vamos comun comer y despues voy a pasear al aire libre.
Proszę o sprawdzenie, naprawdę dopiero zaczynam naukę, bardzo lubie hiszpański ale w tym momencie poświęcam mu zbyt mało czasu i zdaje sobie sprawę że w tekście występuje mnóstwo błędów, ale jestem po to tu by się poprawić a nie wysłuchiwać często bardzo krzywdzących komentarzy. Jak nie chcesz mi pomóc to się nie wypowiadaj.
Kilka wskazówek :
1. Gdy okolicznikiem czasu jest dzień tygodnia lub jakiś okres czasowy, nie dodajemy "en". Z nazwami miesiąca owszem.
Vendrán el año próximo/la semana próxima/el lunes/... = Przyjadą w...
2. Zaimek przed czasownikiem nie jest potrzebny chyba że chcesz podkreślić osobę w porównaniu.
3. AKCENTY są bardzo ważne
4. czasowniki zwrotne odmieniamy przez osoby
lavarse -> voy a lavarME, vas a lavarTE...
5. Rodzaj rzeczownika można poznać po końcowej literze - popraw rodzajniki. Sprawdź rodzaj dni tygodnia.

Generalnie jedna rada - masz jeszcze zbyt mały zasób wiedzy aby się brać za opisy. Zacznij od poukładania sobie gramatyki po kolei i od prostych zdań. Musisz bardziej uważac co piszesz bo np. w jednym zdaniu jest dobrze jakieś wyrażenie a w drugim już to samo jest z błędem.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia