Drogi argazedonie,
W zyciu przeczytalam wiele bajek i basni, a takze innych ksiazek. Z polskiego mam same 5 i nie mam problemow z wyslowieniem sie w jezyku polskim. Na hiszpanski mam przygotowac basn. Mialam wykorzystac wszystkie postacie i miejsca ktore znajdowaly sie na kartce, tzn. jakies 25 obrazkow lacznie. Niestety wszystkie te obrazki nie napawaly zbytnio do wielkiej tworczosci, ale niestety zadanie to zadanie. Wiec napisalam ten "koszmar gramatyczno-stylistyczno-frazeologiczny" i poprosilam o pomoc na forum. Nistety jakos nikt nie jest zbytnio zainteresowany pomoca tylko mowi jakim strasznym koszmarem jest to co napisalam. Jak ktos ma ochote napisac mi nowa bajke/basn moge podac wszystkie wyrazy ktorych musze uzyc. Jak ktos ma ochote mi pomoc to prosze o pomoc i bardzo za nia z gory dziekuje. Jesli jednak nie chcecie mi pomoc to nie piszcie jaki to jest straszny koszmar bo tylko zasmiecacie watek.
Dziekuje :*:*
PS: Argazedonie ponizej zamieszczam cechy basni :*
Cechy baśni:
Baśń jest utworem nasyconym cudownością związaną z wydarzeniami magicznymi.
Ukazuje ona dzieje ludzkich bohaterów swobodnie przekraczających granice między światem poddanym motywacjom realistycznym a sferą działania sił nadnaturalnych.
Fantastyczny świat baśni jest zaludniony krasnoludkami, skrzatami, czarownicami, wróżkami, dobrymi i złymi duchami, królewiczami, rycerzami.
Konstrukcja zdarzeń fabularnych jest nieskomplikowana.
Zdarzenia rozgrywają się w nieokreślonym miejscu i czasie.
Schemat kompozycyjny oparty jest na tryumfie dobra nad złem.