Witam, staram się o lepszą ocenę z języka hiszpańskiego i prosiłabym o sprawdzenie mojego wypracowania. Wklejam obie wersje językowe. Dziękuję :)
Mój najlepszy przyjaciel ma na imię Rafał. On jest wysoki, on ma brązowe oczy i czarne włosy. On jest bardzo przystojny. On Jest wesoły, często śmieje się i żartuje. On każdego dnia gra na gitarze. On lubi świeże powietrze więc chodzi do lasu raz w tygodniu. Rafał kocha gotować. On robi najlepszą rybę na świecie.
On nie lubi czytać książek, ale on bardzo lubi oglądać filmy i dwa razy w miesiącu on chodzi do kina. On pracuje jako projektant i ilustrator mody, więc on daje mi piękną sukienkę. Ja lubię patrzeć na jego pracę, bo on pięknie rysuje. Rafał lubi Hiszpanię i on chce pojechać do Barcelony. On chce obejrzeć architekturę Antonia Gaudi, bo on ceni jego sztukę. On chce najbardziej zobaczyć bazylikę Sagrada Familia.
Rafał jest dobrym przyjacielem, bo on zawsze znajdzie czas dla swoich przyjaciół. Ja bardzo lubię mojego przyjaciela, bo zawsze mogę na niego liczyć. Lubię spędzać z nim czas, bo razem zawsze świetnie się bawimy. Kiedy jesteśmy razem czas płynie szybko, bo wszyscy dobrze się czują. My czekamy niecierpliwie na każdy weekend.
El nombre de mi mejor amigo es Raphael. Es alto, tiene los ojos marrones y cabello negro. Él es muy guapo. Él es alegre, a veces riendo y bromeando. En cada día tocando la guitarra. Le gusta el aire fresco hasta el momento en el bosque una vez a la semana. Raphael le encanta cocinar. Él hace el mejor pescado del mundo.
No le gusta leer libros, pero le gusta ver películas y dos veces al mes va al cine. Trabaja como diseñador e ilustrador de moda, así que me da un hermoso vestido. Me gusta mirar a su trabajo, porque él dibuja muy bien. Raphael le gusta España y quiere ir a Barcelona. Él quiere ver la arquitectura de Antonio Gaudí, porque aprecia su arte. Él más quiere ver la Sagrada Familia.
Rafael es un buen amigo, porque él siempre encuentra tiempo para sus amigos. Me gusta mucho mi amigo, porque siempre puedo contar con él. Me gusta pasar el tiempo con él, porque el tiempo es siempre un buen momento. Cuando estamos juntos, el tiempo pasa rápidamente, porque todos sentimos. Estamos esperando con impaciencia que cada fin de semana.