wiersz bliskosc...

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |
Zemon
Bliskość ukochanego

Gdy słońca blask nad morza lśni głębiną,
Myślę o tobie, miły.
Wzywałam cię, gdy księżyc niebem płynął
I zdroje się srebrzyły.

Widzę cię tam, gdzie skraj dalekiej drogi
Szarym zasnuty pyłem,
A nocą gdzieś wędrowiec drży ubogi
Na ścieżynie zawiłej.

Słyszę twój głoś w szumie spienionej fali
Bijącej o wybrzeże
Lub w cichy gaj przychodzę słuchać dali
W zamierającym szmerze.

I wtedy wiem, że jesteś przy mnie, blisko,
Choć oddal cię ukryła -
Przygasa dzień, wnet gwiazdy mi zabłysną
O, gdybym z tobą była!
No fajnie , fajnie, że masz do kogo takie rzeczy pisać, ale błagam nie nazywaj tego wierszami. Może masz tu jakieś kółko wielbicieli, może nawet Ci to tłumaczą. Jednak wybacz, myslę że akurat to forum nie jest miejscem na tak obfite prezentowanie swojej wątpliwej tworczości.
maya daj jej spokoj jak ci to przeszkadza nie czytaj
Jak jej hiszpan opis jogurtu spisal z poradnika :Tajemnice uwodzenia. to mu wiersz sie nalezy
ha ha ha ha ha ha ha ;) pozdrawiam.
jogurty......;)
dobra spoko koniec z tymi "wierszami" no coz brak wolnosci......
pisz smialo mi to nie przeszadza, mam nowy material do analizy
a Ty znowu z tymi tajemnicami uwodzenia - tylko czekalam az znow napiszesz :)
Fidolciu pewna osoba rzucona przez poludniowca mnie uswiadomila ze zle wykonuje swoja misje. Bo tak naprawde sprawdzam sie jako prawdziwy aniol zlamanych serc.
Wiec nic tu nie bede pisal.
glupoty
a polacy nie zostawiaja swoich zon. Sa dobrzy uczynni pomagaja nie zdradzaja - istne zloto chodzace. Jeszcze tak ladnie wygladaja sa zadbani czysci i pachnacy. Bzdura.
BeaI napisala ze trzeba wiele zobaczyc i sprobowac by wydawac sady. Mala racje

Dziwna ta Twoja misja!
Dopiero jestem na etapie poznawania polakow. Aż trudno to przyznac brak im orginalnosci i sa schematyczni. nuda
no fakt hiszpa nie sa bardziej oryginalni w wyznawaniu uczuc i kazdy est inny? nie sadze ... mnie znow nie bedzie na forum przylatuje moj hiszpanek pozdrawiam zakochana 88 bo kiedys sie doczega swojego do zobaczenia i tlumaczcie te wiersze nowa gwiazda sie anm zrodzila!!!
Przysla Mario Pawlikowska-Jasnorzewska pisz śmialo swoje wiersze tez tak zaczynalem."Łatwiej zakochać się, nie kochając, niż odkochać, kiedy się kocha." - Francois de la Rochefoucauld. zyczę powodzenia
La fiscalía pide 20 años de cárcel para un hombre acusado de agresión sexual a su novia - 11.01.06
Un joven, en prisión por intentar degollar a su novia - 24.05.06
Detenido por agredir a su novia, que llegó tarde - 28.05.06
- 11.06.06
El fiscal pide 14 años de cárcel para un hombre acusado de pegar, secuestrar y violar a su novia - 26.06.06
Un hombre mata a su novia en Ávila en presencia de una menor - 02.07.06
Un joven de 28 años se entrega a la Guardia Civil tras matar a su novia en Ciudad Real - 04.08.06

A Polacy to tacy nudziarze... Przyjdzie taki z pracy, siądzie przed telewizorem i jeszcze bezczelnie naczynia pozmywa po obiedzie...
Nuda, nic się nie dzieje...
Inf. Masz poczte.
No cóż zakochana ja raczej to dla Twojego dobra napisałam,żebyś się nie ośmieszała. Pragniesz pisać, rozumiem, popieram, ale póki co zalecam duuużo czytać poezji. gwarantuję, że za jakiś czas poszukasz tych wątków i pokasujesz swoje grafomańskie wybryki. Przy okazji, tak, nie podoba mi się ani ta "poezja", ani to że jest zamieszczana tutaj. Jest sporo portali poetyckich, na których możesz męczyć czytelników. Moim zdaniem są to wpisy nie na temat, i tyle. Inf., proszę - nie obrażaj pani Jasnorzewskiej-Pawlikowskiej!
dodaje dziewczynie optymizum przed tym co ja czeka za 10 lat. Tak 53 otrzymalem poczte.
W pisaniu czy u boku...? :)
pozdrowionka
no u boku. jak to bywa u facetow przystojnych zar ich szybko gasnie i zaczyna sie udawanie. no i to porownanie do jogurtu w supermarkecie. ach skoda gadać. moze wypowie sie 53 osoba bardziej obiektywna o de mnie. jest osoba swiadoma istnienia NLS w dziedzinie uwodzenia. Pozdrawiam
Inf. Myślisz, że żebyt oczarować osiemnastolatkę trzeba uciekać się aż do NLS? Przecież nastolatki aż kipią nadmiarem hormonów i głodem miłości.
Według mnie wystarczy mieć po prostu "niezły bajer".
Wiem co mówię, w końcu kończyłam Polibudę :)
Maya - trochę wtopiłaś: To jest wiersz Johana Wolfganga Goethe'go :)
Agniecha ma racje. Nastolatce wystarczy, ze facet jest przystojny. W glowie nie musi mieć wiele, bo ona i tak tego nie zauwazy. Nie uogólniam oczywiście, ale w tym wieku, to hormony biora górę na d rozumem. Pozdrawiam.
Do zak...
http://www.wiersze.bej.pl/
No fakt :) ale porażka, sorry. Mam na swoją obronę to, że tego nie doczytałam bo spojrzałam tylko na początek i pomyślałam, że to kolejny z serii własnej. O wybaczenie proszę, a Zakochanej radziłabym podawać autora co by o plagiat jej nie posądzono (choć jak się to przeczyta to różnice widać).
Widać widać. Mi się wydało podejrzane, że ten jako jedyny ma rymy :>
znaczy tylko tytuł przeczytałam, bo już poczatek sie wybija.
no tak jeszcze nastolatek z Polski nie znam. Ale z bogatszych krajów natolatki sa bardziej cwane i tak nie ulegaja przystojnika. Są pragmatyczne i wybieraja tych od których moga się czegos nauczyc. I juz wiedza czego chca. a tego jeszcze w Polsce nie ma w zwyczaju.
jeszcze jedna rzecz u nich zaobserwowalem. obierają sobie kilku z ktorymi sie umawiaja i z nich szukaja tego jedynego.
Moze dlatego, ze nastolatki z bogatych krajow mialy wieksza mozliwosc podrozowania i poznawania obce narody. Polskie nastolatki nie mialy takiej mozliwosci i wszystko co obce to dla nich egzotyka, co poteguje zainteresowanie.
Jeszcze troche i nasza mlodzież też sie "wycwani".
cytat "jeszcze jedna rzecz u nich zaobserwowalem. obierają sobie kilku z ktorymi sie umawiaja i z nich szukaja tego jedynego"
Tak robia tez latynosi :-)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Studia językowe