jak brzmi po polsku...

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 47
poprzednia |
lub jak przetlumaczyc leche evaporada?? tak sobie pilem dzis kawe w pracy i dodalem wlasnie leche evaporada... zastanawiam sie czy jest jakis odpowiednik tego w jezyku polskim...
Mleko skondensowane???
nie,mleko skondensowane to cos podobnego... konsystencja produktu jest inna
cos jak mleko skondensowane bez cukru?? ¿¿quiza??
Jest i mleko skondensowane niesłodzone.
hm... tyle ze leche evaporada ma konsystencje rozniaca sie od leche condensada. plynny typu mleko... a leche condensada to dosc gesty plyn.dobra,tak jakos mi przyszlo do glowy. no tiene importancia,pero se agradece el interés
evaporar-odparowac,zamieniac w pare;
evaporarse-wyparowac,znikac,ulatniac sie,wysychac

moze to jakis rodzaj mleka odparowanego i wtedy nie ma konsystencji ani mleka normalnego ani skondensowanego
Znalazłam coś takiego:
Mleko odparowane to produkt mleczny, który może być uzyskany przez częściowe usunięcie wody z mleka. Wyróżniamy: mleko odparowane o minimalne zawartości tłuszczu 7,5% m/m, odtłuszczone, odparowane mleko o maksymalnej zawartości tłuszczu mlecznego 1% m/m itd...
http://www.mleczarstwo.com/?menu_id=87

Jednocześnie:
Mleko zagęszczone niesłodzone otrzymuje się przez częściowe odparowanie wody z mleka do zawartości 25%. Zagęszczenie odbywa się w próżniowym aparacie wyparnym w temp.... (itd..)
http://technologi.wizytowka.pl/

"Mleko zagęszczone niesłodzone" jest rzadsze od słodzonego, przynajmniej to, które sprzedają w Polsce. Więc to pewnie to :)
"Mleko zagęszczone niesłodzone" no to w takim razie to :)
nie wiem co i jak sie sprzedaje w polsce,nie znam.ale opis jest identyczny z produktem hiszpanskim.
gracias,sois unos fenómenos
buenooo, que cosas!sin mi participación en el tema, pero se agradece la amabilidad ;)
Aaaaaaaaaaa!!!!

Chodzi ci o to puszkowane np. Leche IDEAL de Nestle? (mowie o Hiszpanii)
To akurat kiedys uzywalam...Robilam (probowalam...robic) z tego mleka polskie Ptasie mleczko...
Faktycznie zupelnie inne od "Leche condensada"...
ZGADZA SIE :) wlasnie o to leche evaporada mi chodzilo.przy okazji,jak wyszly te ptasie mleczka??(mozna cos takiego zrobic w domu???)ja nie przepadam za slodyczami
Se nota y ... mucho.
especialmente... en la... COCINA....
Hmmm.... Z jadu węży robi się surowicę, kto wie, może kiedyś z ludzkiego uda się coś pożytecznego stworzyć...
Wątpię, to najgorszy z jadów, bo wydzielany przez istoty myślące(chyba?)
Niby mozna...
Wlasnie to mleko (IDEAL) i galaretka...Cukier...
Dokladnie nie pamietam...Bo i nie ma czego...
W sumie wychodzi..."cos podobnego" do Ptasiego Mleczka...Ale gdzie tam...

Teraz...po prostu kupuje w tych polskich sklepach...PTASIE MLECZKO! (5,30€ - to duze...ostatnio mnie kosztowalo...)

Pzdr, Una...
Pereces una cocinera de profesión. ¿Es asi?
Vendría bien a los demas.

Maru
Pues NO.

Ni soy Maruja...
No valgo ni pa eso...

Tampoco tengo de que presumir...

¿Contenta?
SI.
"No valgo ni pa eso..."

¿Y para que vales?

Maru
PARA NADA
¿Y para que vales?

Maru

+++++++++++++++

ACASO DEBO ENTENDER que tienes un desprecio por ciertas profesiones?? tu ego+supuesta superioridad te permite despreciar a las personas??

te dedico el comportamiento del rey de españa(el mas conocido, y no son palabras)
Vaya amiguetes entre Una... y un tal Icaro.
A defender. ¿Qué? es otro tema. No os gusta ver lo que sois. Poneros delante de un espejo.

A seguir la vida. Felicidades.

Me retiro.

Maru

Una... - maruja no pero ¿que? como alternativa. Si los tíos son como son (tipo Icaro) y la vida es como es. Si hubieras tenido una hija, lo entenderías mejor.
I w takich właśnie momentach dziękuję Najwyższemu, że skłonił mnie do wybrania wybitnie męskiego zawodu...
Jestes spawaczem w stoczni tego ... durnego WALESY? czy czyscisz scieki? A moze ...?

Maru
Tym razem to Ty byś nie zrozumiała. Ale jak Cię kiedyś prąd dobrze pierd..nie to pomyśl o mnie (jak zdążysz).
Aga...Ja Cie po prostu uwielbiam!!!!!!
;)
Od kiedy prąd jest domena męską?

Jesli juz mysliz o ...

Powiedz mi jaką charakterystyke momentu i typ rozruchu ma miec silnk asynchroniczny klatkowy o podójnej klatce który porusza wentylator. Załóżmy 20 kW. Szczególnie chodzi mi o kontrolę poślizgu.

Maru
Vaya, ktoś tu ma faceta elektryka albo potrafi google obsługiwać...
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 47
poprzednia |

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia