list

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, piszę na to forum, gdyż mam ogromny problem, mam hiszpańki w szkole od dwóch lat, do tej pory nie robolismy na lekcjach za wiele, większość czasu spędzalismy na słuchaniu opowieści nauczyciela o życiu w Hiszpaniu, spędzaliście te lekcje w miłej atmosferze na rozmowach albo śpiewaniu piosenek. Lecz teraz nauczyciel zadał nam do napisania taki mini list do którego nie mam poojęcia jak się zabrać.

Prosiłabym w związku z tym o pomoc i będe bardzo zdzięczna, gdyby ktoś mi pomógł i poświęcił na to swój wolny czas.

Mam napisać list do przyjaciele z wakacji w Argentynie w którym:
-mam napisać gdzie się obecnie znajduje
-kto towarzyszy mi w podróży
-jakie są moje pierwsze wrażenia
-oraz co mam zamiar robić w następnych dniach

To wszystko powinno byc napisane jak najprostszym słownictwem, bez skomplikowanych czasów gdyż my przerobilismy dopiero czas teraźniejszy, imperfecto, i simplo.

Bardzo proszę o pomoc. . .
Raczej nikt tego listu za Ciebie nie napisze. Spróbuj sama go napisać, a forumowicze na pewno pomogą Ci go poprawić:)
Mam napisać list do kolegi z Madrytu, który odwiedzi Cię podczas tych ferii zimowych. Napisz do niego list w którym wyrazisz jak bardzo ucieszyła Cię wiadomość o jego przyjeździe.
*informujesz go o swoich planach związanych z jego pobytem w naszym kraju
*zapytasz czy ma inny pomysł na spędzenie czasu
?
czyba nie czekasz aż sie sam napisze
Joder, brzmi prawie jak rozkaz. "Napisz" :D
Już się biorę do roboty. Trzeba Ci to wysłać na maila? Czy tradycyjną pocztą od razu do szkoły?
:)