hip hop hiszpański

Temat przeniesiony do archwium.
jesli wiecie co teraz sie słucha w hiszpani z hh to napiście,dzieki
Jedyny zespól latino jai znam to ORISHAS - oni są z Meksyku. Mają niektóre piosenki nawet fajne., ale nie wszytskie
orishas sa z meksyku?? anda ya... a ja sadzilem ze sa z kuby...
slucha sie Frank T,Ari,La Mala Rodriguez,Flowcloricos(spiewa tam polak),Violadores del Verso itd.
por cierto...na wiekszosc muzyki posiadam enlaces na descarga directa;

i pogadamy...
mnie sie podoba Control Machete(z meksyku)
Ja wiem że w Meksyku teraz jest w modzie słuchać 50 centa
a z meksykańskich to Kalimba
Kalimba to owszem, pochodzi z Meksyku, ale na jakiej podstawie chcesz go wrzucic do jednego wora z hip-hopem to juz nie mam zielonego pojecia, bo w zadnym wypadku nie mozna powiedziec, ze jest to wlasnie ten gatunek muzyki. Niejmniej jednak Kalimbe z calego serca wszystkim goraco polecam. Szczegolnie najbardziej chyba popularne "Tocando fondo" albo "Tu tienes un lugar en mi corazon", cala plytka zreszta, milo posluchac cieplego, latynoskiego glosu, ktory nijak nie zalatuje mariachi.
ja ostatnio neta przeszukałam zeby znaleźć hiszpasnki hip hop Nach Scratch ( z****ty) CPV, Violadores del Verso to te fajniejsze jak jeszcze coś wygrzebe to sie udziele :)
niejestem pewna ale moze Don Omar to raczej reggeaton ale mi się bardzo podoba.Wisin y Yandel,Hector y Tito,Rakim y Ken ja osobiście polecam też El canto del loco.
camila rbb jesli bardzo chcesz sciagnać piosenki nach scratch to najpierw ściągnij sobie program BearShare u mnie sie pojawiło kilknaście ich kawałków.Zaraz może zaczne ściągać:)
hola a todos! proponuję zainstalowanie Aresa (p2p):wtedy nie będzie problemu ze ściąganiem muzyki hiszpańskiej i filmów. Naprawdę polecam!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka