AMUNT VALENCIA

Temat przeniesiony do archwium.
bardzo ladnie prosze o wytlumaczenie co dokladnie znaczy AMUNT VALENCIA, bardzo zalezy mi na tekscie piosenki INHUMANOS, nie wiem dokladnie,ale chyba to nie jest oryginalny hymn druzyny z Walencji.
la sangre que ahora va corriendo en mis venas tiene dos colores de nuestra senela........
z gory dziekuje.
witam "amunt valencia" znaczy "w gore valencia" ale to nie jest po hiszpansku a po valencyjsku i ten fragment piosenki nie jest orginalnym hymnem vcf jak chcesz to moge ci podeslac ich orginalny hymn ale on jest po valencyjsku
Pozdrawiam
Poprawnie po polsku to walencki lub walencjański (bo obie formy sie spotyka). Po KASTYLIJSKU to będzie "Arriba!" . W polskim nie ma odpowiednika ale tłumaczy sie tak samo jak "Viva!" czyli czyli "Niech żyje/ Wiwat!".

Co do hymnu to jak widac nie chciało ci się wpisac 2 słów do googla ale ponieważ wiem, że to bardzo trudna czynność to dokształć się tutaj:
http://es.wikisource.org/wiki/Himno_Oficial_del_Valencia_Club_de_Futbol
stary no nie chcialo mi sie nie jestem tak super jak ty ale wiesz wkoncu ktos mu odpisal :) wiec wez sie od... ineligencie jeden
a po 2 to "w gore valencia" bo zawsze przydalo by sie zeby byi wyzel :)
PS valencyjski czy walensyjcki to chyba az takiej roznicy nie ma
Pozdrawiam mega doktora hiszpankiego, zjec wiecej mozgow i kup sobie jeszcze lepszy elektroniczy slownik hiszpanskiego z allegro i wtedy bedziesz wieszym zlamasem
Pozdro
aaa poza tym ten twoj link jest z pupy oto co za informacje z niego otrzymalem "En este momento no hay texto en esta página, puedes buscar por el título de esta página en otras páginas o editar esta página." wiec chyba jak poda mi jakiegos meila co wysle mu piosenke no nie :) ELO
jak widać nie zawazyłeś w swoim obrażalskim, radiomaryjnym ataku, wynikającym z własnej ignorancji, że system oddielił ostatnią literę z linka i trzeba ją dodać do adresu ręcznie.
co do hymnu i googla to nie było do ciebie tylko do autora pytania, rzecz oczywista gdyby nie twoje zamroczenie przy czytaniu mojej odpowiedzi
Hyhy, nie ma to jak po dwóch i pół roku wywołać żarliwą dyskusję jednym, krótkim wpisem :D
Rzeczywiście ! Prawdziwy archeolog ! A ja nawet nie spojrzałem na datę bo nigdy nie zwracam na to uwagi :-)
lubie archeologie ale nie myl z kopaniem dziur hhe a z radiem maryja ojjj przsadziles ja az tak cie nie wyzywalem, swinia jedna :D
Ps to ja lece na audycje 3m sie pogadamy (pobluzgamy) sie pozniej
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa