USO elemental czy intermedio ?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam :) Przymierzam się do zakupu książki USO (słyszałam na ich temat wiele pozytywnych recenzji) niestety nie mam możliwości sprawdzenia materiału jaki obejmują każda z nich. Hiszpańskiego uczę się od 3 lat w szkole i 2 lata na kursie tzn. przerobiłam czasy przeszłe i przyszłe, subjuntiva, mowę zależną, itd. Niestety w tym roku przerwałam naukę ale nie chcę zapomnieć wszytskiego czego się nauczyłam więc do czasu aż nie wznowię chodzenia na kurs chcę sobie przerabiać jakieś zadanka aby ćwiczyć przede wszytskim to co wymieniłam wyżej i nie wiem czy do tego lepiej kupić elemental czy intermedio ?
Moim zdaniem, powinieneś sięgnąć po 'intemedio'. Jeżeli uczysz się trzy lata i tak jak mówisz przerobiłeś czasy, tryb łączący itp. to wydaje mi się, że spokojnie możesz zabierać się za ten poziom. Ty sam musisz zadecydować! Ja uczę się dwa lata i przerabiam 'intermedio', ale przyznam, że uczę się codziennie i przerabiam z programem 'Profesor Pedro 6.0" 30 słówek dziennie. Cóż, życzę powodzenia w nauce! Pozdrawiam!
Materiał możesz sprawdzić na chomiku:
http://chomikuj.pl/Zenek1234?fid=7976807
spokojnie sięgaj po Uso intermedio,chociaż jak dla mnie ta książka jakos gramatycznie nie jest najlepsza....
Czyli intermedio zawiera więcej tych tematów, które będę chciała ćwiczyć ?

A jeżeli nie USO to ew. co ? Słyszałam też, że dobre są książki Oscara Perlin, miał ktoś może ?
Ja mogę polecić "Gramatyka języka hiszpańskiego z ćwiczeniami" Cybulska, Perlin. Mnóstwo ćwiczeń na różnym poziomie. Spory komentarz gramatyczny, klucz, do ćwiczeń.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia