Spisanie treści dwóch filmików

Temat przeniesiony do archwium.
Nie uczyłam się nigdy hiszpańskiego, niemniej jednak, z powodu braku źródeł, muszę sięgnąć po materiały w tym języku. Bardzo proszę o pomoc w postaci dokładnego spisania treści dwóch krótkich filmików (z tłumaczeniem już sobie wtedy jakoś poradzę).

To nie są w żadnym wypadku materiały odpowiednie do nauki hiszpańskiego. Przede wszystkim są latynoskie czyli wymowa nie taka jakiej powinnaś się uczyć a poza tym to beznadziejne, polityczne spoty reklamowe , pełne frazesów, nudne i niczego nie uczące.
Zacznij od czegoś takiego :
edytowany przez argazedon: 09 sty 2013
Tak, tak, nigdy bym się na to nie porwała, gdybym nie musiała. Nie chodziło mi właśnie o naukę języka, tylko o to, że potrzebuję tego do jednej z prac zaliczeniowych, jako że w wersji angielskiej się nic na ten temat nie znajdzie. :C
Ale czemu akurat spoty reklamowe z kampanii Violetty Chamorro? Masz pełno tego typu materiałów po angielsku i nawet po polsku. Politycy wszędzie obiecują to samo- ten spot niczym się nie różni od takich reklamówek w innych językach.
A jak już pisałem- banały i frazesy. Mnie sie nie chce tego spisywać, może ktoś inny czas poświęci.

« 

Pomoc językowa