Pomoc przy krótkiej formie i liście :(

Temat przeniesiony do archwium.
Witam :) Jestem tutaj nowy i mam pewną prośbę do Was forumowiczów pewnie wielu z was krytycznie podejdzie do mojego tematu i prośby ale potrzebuję pomocy a właściwie Moja dziewczyna :) Otóż sprawa wygląda następująco zwracam się do was z prośbą o napisanie dwóch prac szkolnych dla liceum klasa 2 poziom z rozszeżeniem hiszpańskiego niestety moja dziewczyna ma wiele zaległości zarówno z j. hiszpańskiego jak i innych przedmiotów w związku z czym nie wyrabia po prostu z zaliczeniami :( Dobra przechodze do konkretu chodzi mi o napisaniu listu w taki sposób:
List nieformalny (120-150 słów) i punkty co ma zawierać list:

- poinformuj o swoim zamiarze wyjazdy do Madrytu na kurs i podaj powód dla którego postanowiłeś uczyć się w hiszpanii

- wspomnij o nieudanych próbach zarezerwowania noclegu i poproś kolegę o pomoc w znalezieniu taniego mieszkania

- poinformuj o terminie kursu i dowiedz się jakie plany ma twój kolega w tym czasie

- napisz jakie dyscypliny sportu najbardziej Cię interesują i zaproponuj wspólne wybranie się na imprezę sportową.

To są tematy listu nieformalnego bardzo bym prosił o napisanie czegoś takiego.

A teraz tematy drugiej pracy krótkiej formy czyli ogłoszenia:

- poinformuj co znalazłeś
- opisz jak wygląda znaleziony przedmiot
- podaj gdzie go znalazłeś
- poinformuj jak można się z tobą skontaktować.

Bardszo bym prosil o pomoc i napisanie tych dwóch prac z góry dziękuje :) Pozdrawiam.
Tak zupełnie NIC od siebie? Nawet po polsku nie napiszecie? Nic a nic, absolutnie? Wszystko mają inni zrobić a dziewczyna tylko ocenę zebrać?

To ogłoszenie jest pieruńsko kuszące... jakbym była trochę mniej zmęczona...

P.S: rozszeRZeniem.
Racja chociaż po polsku mogłem napisać a później poczekać i poprosić o przetłumaczenie... nie pomyślałem więc w takim razie biorę się za napisanie tych form w języku polskim i zwrócę się z poprawioną już prośbą ;)
edytowany przez Adii90: 09 sty 2013
W takiej formie mniej więcej chciałbym aby zostało to napisane w języku hiszpańskim :) z góry dziękuje za pomoc. To jest list:

Droga...

Jak się masz? Mam nadzieję że świetnie :) Mam Ci wiele do opowiedzenia i mam niespodzianke zapisalam sie na letni kurs jezyka hiszpanskego w madrycie wiec w koncu bedziemy mogly sie spotkac i porozmawiac na zywo. Bardzo sie ciesze z tego powodu poniewaz uważam że nauka hiszpanskiego w hiszpani to najlepsze rozwiazanie mozliwosc lepszej nauki pojecia i poznania kultury tego kraju a przy okazji zwiedzenie ciekawych miejsc i poznanie nowych ludzi.

Chciałabym Cię prosić o pomoc w znalezieniu taniego noclegu albo mieszkania na okres mojego przyjazdu. Mam problemy z rezerwacja wszystkie miejsca w hotelach sa juz zarezerwowane.

Kurs zaczyna się 1 lipca i potrwa cały miesiąc. Jakie masz plany na ten okres ? Jeśli znajdziesz czas w tym terminie to spodziewam sie mile spedzonego czasu z toba :)

Wiesz ze interesuje sie bardzi pilkna nozna i chcialabym zobaczyc mecz mojej ulubionej druzyny Realu Madryt. Zapraszam Cie na niego gwarantuje wielkie emocje i swietna zabawe.

Juz sie nie moge doczekac wyjazdu. Czekam na odpowiedz od Ciebie.

Pozdrowienia,
Karolina

Bardzo bym prosil o przetlumaczenie tego listu bede naprawde bardzo wdzieczny.