Witam :) Jestem tutaj nowy i mam pewną prośbę do Was forumowiczów pewnie wielu z was krytycznie podejdzie do mojego tematu i prośby ale potrzebuję pomocy a właściwie Moja dziewczyna :) Otóż sprawa wygląda następująco zwracam się do was z prośbą o napisanie dwóch prac szkolnych dla liceum klasa 2 poziom z rozszeżeniem hiszpańskiego niestety moja dziewczyna ma wiele zaległości zarówno z j. hiszpańskiego jak i innych przedmiotów w związku z czym nie wyrabia po prostu z zaliczeniami :( Dobra przechodze do konkretu chodzi mi o napisaniu listu w taki sposób:
List nieformalny (120-150 słów) i punkty co ma zawierać list:
- poinformuj o swoim zamiarze wyjazdy do Madrytu na kurs i podaj powód dla którego postanowiłeś uczyć się w hiszpanii
- wspomnij o nieudanych próbach zarezerwowania noclegu i poproś kolegę o pomoc w znalezieniu taniego mieszkania
- poinformuj o terminie kursu i dowiedz się jakie plany ma twój kolega w tym czasie
- napisz jakie dyscypliny sportu najbardziej Cię interesują i zaproponuj wspólne wybranie się na imprezę sportową.
To są tematy listu nieformalnego bardzo bym prosił o napisanie czegoś takiego.
A teraz tematy drugiej pracy krótkiej formy czyli ogłoszenia:
- poinformuj co znalazłeś
- opisz jak wygląda znaleziony przedmiot
- podaj gdzie go znalazłeś
- poinformuj jak można się z tobą skontaktować.
Bardszo bym prosil o pomoc i napisanie tych dwóch prac z góry dziękuje :) Pozdrawiam.