hiszpanski z angielskim

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktos sie orientuje gdzie moge studiowac hiszpanski z angielskim?? Bardzo prosze o jakiekolwiek informacje :)
zdaje sie ze w poznaniu w szkole jezykow obcych
w Wyższej Szkole Języków Obcych w Poznaniu.
w Poznaniu na prywatnej jakiejs ;)) ok 500 zl za miesiac ;]
Tak, to właśnie WSJO :)
WYZSZA SZKOLA ZARZADZANIA MARKETINGOWEGO I JEZYKOW OBCYCH W KATOWICACH www.gallus.edu.pl
lingwistyka stosowana na uniwerku warszawskim :)
Prywatnie... jeżeli chodzi o Kraków np: to tylko w Wyższej Szkole Europejskiej im. ks. Józefa Tischnera... lingwistyka stosowana-angielski + wybrany język, w tym można wybrać hiszpański.... :) Są to studia dzienne licencjackie jedyną wadą jest cena za semestr-3000zł ;/ Czyli jakieś 775zł miesięcznie....
to juz na WSZMiJO w katowicach (gallus) jest taniej, bo 550 miesiecznie kosztuje i to sa studia magisterskie dzienne ;/
Akademia Polonijna w Częstochowie - prywatna uczelnia 5 minut od Jasnej Góry, ok 3.200 zł za semestr, studia 5-letnie magisterskie, specjalności do wyboru - tłumaczeniowa bądz nauczycielska, w przypadku specjalności tłumaczeniowej (co wybiera większość ludzi) jest możliwość zrobienia w trakcie studiów rocznego kursu pedagogicznego (popołudniami, 600 zł za cały kurs), który jest przepustką do nauczania w szkołach.
O AP w Cz-wie słyszę same nieciekawe opinie (polecam forum angielski.ang.pl - dział studia oraz forum gazeta.pl - dział studia albo dział matura). Lepiej WSL w Cz-wie gdzie się właśnie wybieram. Będę płacić 2 700 zł za semestr, czyli 540zł miesięcznie. Specjalności:
- tłumacz 2 lub 3-języczny,
-nauczyciel 2 języków obcych,
- jezyk biznesu.
Hiszpański jest tam od podstaw a angielski ciągnie się dalej. Podobno fajna atmosfera, wykładowcy, wysoki poziom nauczania (duzo ludzi wylatuje na I roku).
Heh moje słowa brzmią jak reklama ale ja po prostu sama wybieram się na takie właśnie połączenie języków więc interesowałam się wszystkimi szkołami gdzie ono występuje, czytałam opinie, słuchałam opinii, buszowałam po stronkach i wybrałam WSL (również ze względu na jej bliskość od mojego miejsca zamieszkania).
Jeśli się zdecydujesz to napisz - może poznam koleżankę z roku :D
Oprócz tego są jeszcze wymieniane wcześniej Katowice, Kraków, Warszawa, Wrocław i Poznań. Wszystkie prywatne.
Zależy gdzie mieszkasz - fajne są podobno jeszcze ta w Krakowie i ta w Poznaniu.
Podsumowując:
- w Poznaniu w Wyższej Szkole Języków Obcych,
- we Wrocławiu w Wyższej Szkole Filologicznej,
- w Wyższej Szkole Lingwistycznej w Częstochowie,
- w Akademii Polonijnej w Częstochowie,
- w Wyższej Szkole Europejskiem im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie,
- w Wyższej Szkole Zarządzania Marketingowego i Języków Obcych w Katowicach.
Heja ! interesuje mnie Wyzsza Szkola Jezykow obcych W Poznaniu studiow hiszpanskiego i angielskiego. Studiowalem f.ang. na NKJA w Zielonej Gorze i jestem ciekaw czy przepisują examy z ang(bo drugi te same examy zdawac to lipa:(( bybyla z pewnoscia:)). Bede wdzieczny za info, namiary i ocene nastepujacych studiow.:):):):)

POZDRO600
havocrider
Pozdrowienia dla Buuuki:) Mojej przyszłej koleżanki z roku:) Mam nadzieję że się polubimy:) Też wybrałam angielski z hiszpańskim i tez nasluchalam sie mnostwo opini zanim wybralam te szkolke???? Mam pytanko skad jestes???Bo ja z czestochowy:) Mam nadzije ze bedziemy zadowolone z naszego wyboru:)Wybralam tez hiszpanski bo strasznie mi sie podoba ten jezyk ale zaczne go od podstaw sie uczyc!!!!A ty???caluski i stokroteczki:)
Hehe - miło mi :D
Mieszkam k. Pajęczna jeśli się orientujesz gdzie toto jest.
Też będę się hiszpańskiego uczyć od podstaw choć przerażona, że nie dam sobie rady 2 tygodnie temu zaczęłąm się go uczyć z kserówek kursu ESKK i stronek interenetowych i jak narazie mi się to podoba. Gramatyka przypomina j. niemiecki (różne końcówki w odmianie czasowników) aczkolwiek da się nauczyć a słówka są bardzo proste.
A jak wygląda Twój poziom angielskiego? Bo mój nie jest za dobry. W 3 klasie LO mieliśmy poziom INTERMEDIATE a sama nie uczyłam się więcej. Podobno będziemy mieć książkę Headway Upper-intermediate i boję się, że może być ciężko.
Jeśli masz ochotę to pisz na maila - [email]
Czyli widzimy się 3 października :)
Siuuuuper, że wreszcie trafiłam na kogoś, kto będzie studiował to co ja :D
Pozdr!
Do gggg> Jeśli jesteś z Częstochowy to na pewno polecisz jakies dobre lokum dla zaocznych na czas zjazdów.Pozdr....
WSEH - Wyższa Szkoła Ekonomiczno Humanistyczna http://wseh.pl
Temat przeniesiony do archwium.

»

Do autora strony - uwagi, propozycje