muzyka hiszpańska

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 241
poprzednia |
Przeczytałam tu pare wpisów dotyczących muzyki prosto z Hiszpanii i musze powiedziec, że wg mnie, jednym z najlepszych zespołów hiszp, jest ESTOPA..:)
haha - estopa rzadzi!
a zna ktos andre & lucas ?styl romantico ... pero mucho me gusta
AMARAL!!!y la oreja de v.g no i chenoa!!:P
hmm ja wiem czy taki romantico :P

dlmnie gurutej muzyki to

Jose Feliciano
czy moze wiecie ktos jak poza kaza mozna znalezc jakas muzyczke hiszpanska?(moze na stronkach jakisch?) ;]
zgadzam sie.dodalabym jeszcze alexa ubago.pozd
Alex Ubago jest fantastyczny!!!
A jeśli chodzi o muzyke w tym języku, nie tylko z Hiszpanii, ale też z AL to polecam:
Juanes
Mar de Copas
Diego Torres
Area 305
Erre Way
niektóre ich kawałki są naprawdę nie do powtórzenia :)
Jezu. Alex Ubago. a slyszała któraś Antonio Orozco???? A Los Delincuentes?
oczywiscie ze mozna.... ja daje na forum , linki do muzyki hiszpanskiej(na priwa).pozdrawiam z hiszpanii.
zna ktos moze stronke z tekstem do tych piosnek ??
www.batanga.com/sp/pop/ tu mozna posluchac radia po hiszpansku ,rodzaj muzyki wybiera sie samemu super:) polecam
polecam zespol Rafaga! a zwlaszcza piosenki luna i mentirosa :D:D
A KTO SŁYSZAŁ PIOSENKI LORNA & LA FACTORIA "PAPI CHULO"?? SUPER JEST!!! (A WIE KTOS MOŻE CO TO ZNACZY???
"papi" to skrót od "papito" czyli "tatuś", a "chulo" to "zuchwały", "elegancki", "ładny" lub "cwaniak" albo "alfons". :P W zależności od kontekstu :P
bylam w te wakacje 3 tyg na Malcie i poraz I uslyszalam papi chulo, rewelacja od razu sie zakochalam, na szczescie w miare znam hiszpanski, piosenki tej zanda nie przebije i wspomniej tez, pozdrawiam:)
Ma ktos moze txt piosenki

ESTOPA - YO TENGO ??
Balon, na pewno ta piosenka się tak nazywa??? Bo ja szukałam dla ciebie :D tego tekstu i jest jakies 30 piosenek Estopa i żaden o takim tytule :P
pozdro
Jest bo wlasnie jej slucham :D jest na pewno tez mam pare stronek z txt piosenek ale tez jej nie ma ;/
Aha Aventura - Obsesion przesadna piosenka hahahha :D !!!! Gitarka jest niezla :D
estopa mi sie w ogole nie podoba, papy chulo fajne, takie smieszne :p zwlaszca te jęki!!
Dzieki wielkie za wytlumaczenie :) jestem poczatkujaca i tak nie bardzo jeszcze mam pomoce do nauki jezyka :) pozdrawiam
papi chulo czy jak tej piosence tam ^^ jak dla mnei jedna wiekla lipa i niewypal... ale kazdy lubi to cos innego... dla mnie QPA !! :)
hola ja uwielbiam Aventura Obsesion sLyszeliScie to jest maravilloso
ja osobiście nie lubie papichulo ale wpada w ucho
czy ktoś kocha Bustamnte tak jak ja
A ja bym posłuchał bluesa po hiszpańsku.
kamilu jezeli polubilas estope to napewno masz te same gusta co ja jezeli chcesz posluchac dobrej muzyki hiszpanskiej oprocz estopy sprobuj zdobyc piosenki zespolu ,wykonawcy MELENDI
hej hej!
OCZYWIŚCIE, że kocham Bustamante!!!słucham Go od kilku lat,kiedy to pojawiła sie Operacion Triunfo!!!pozdrawiam.
Tak słyszałam o Antonio Orosco a nawet byłam na jego koncercie było bardzo fajnie
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 241
poprzednia |