muzyka hiszpańska

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 241
ja lubie==>EL CANTO DEL LOCO,Amaral,Melendi(wiem ze duzo polakow go nie lubi),El sueño de Morfeo z piosenka "Nunca volverá",La oreja de Van Gogh,Estopa,IGUANA TANGO...I duzo innych oprocz Orozco,Fran Perea,Bisbal itd...

A w ogole tu w Hiszpanii sluchamy strasznie te wszystkie i jeszcze inne zespoly...No a teraz tez jest wyskoko na liscie Pedro Javier Hermosilla..

Dodam tez ze pelno osob slucha tu techno!
z tego co wiem to nie jest to "andre&lucas" tylko "andy&lucas" ale to nieistotny fakt:]
Hola a todos jak ktos nie slyszal w co nie wierze to polecam pioseneczke alexis ramos - tengo siete vidas.... a mi me gusta mucho la musica espanola....maravilla ?????? sin duda.....
Saludos
chyba dzisiaj sobie jeszcze poslucham nie da sie spac.... polecam zespol guarana dla milosnikow rocka i nie tylko (noche en vela, recuerdos, ay carmela, que te vaya bonito, andamos borrachos) a wogole to dlaczego ludzie tutaj tak rzadko bywaja ???? si musica es nuestra vida.... nuestro Papa vive !!!! merece la pena llorar si esta en el cielo ?????
MANÁ!!!
Z metalu to choćby Saratoga, szczególnie polecam LP "El Clan de la Lucha".
http://www.crtvg.es/rtg/prirtg.htm
Jakby ktoś chciał to zapraszam na po posłuchania muzki z Galicji
http://www.crtvg.es/rtg/prirtg.htm
Jakby ktoś chciał to zapraszam na posłuchania muzki z Galicji
hejka,

zajrzyj pod ten adres: http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B0007TF18K/qid=1117001170/sr=2-1/ref=sr_2_0_1/[tel]
jesli ktoś może pomóc i powiedzieć skąd wziąść płytę Area 305.. mam kilka ich utworów ale top wszystko mało.. jakby kltos był tak miły i miał je i zechciał przysłac przez gg byłabym wdzięczna moje gg to 3570089
Jarabe de Palo - dyskografia - zapraszam
http://tdt.org.pl/szczegoly.php?id=20427
hola a ma ktoś może tekst piosenki Aventury -OBSESION
proszę !!!!!!!!!!!!!!!!!
tak ja mam
Obsession

Son las 5 de la maana y yo no e dormido nada
Pensando en tu bellesa y loco voy a parar
el imsomnio es mi castigo
Tu amor sera mi alivio
Y Hasta que no seas mia no vivire en pas
Y conosi tu novio pequeo y no hermoso
Y se que no te quiere por su forma de hablar
ademas tu no lo amas porque no da la talla
no sabe complaserte como lo haria yo
Pero tendrr paciensia porque no es competencia
Por eso no hay motivos para yo respetarlo

Noo, no es amor,
lo que tu sientes se llama obsession,
una illusion, en tu pensamiento,
que te hace hacer cosas,
asi funciona el corazon

Bien vestido aya en mi lexus,
pase por tu colegio,
me informan que te fuiste,
como loco te fui alcansar
pero es que no te encontraba, y eso me preocupaba
para calmar mi ancia yo te queria llamar,
pero no tenia tu numero, y tu amiga ya me lo nego,
ser bonito mucho me ayudo, y eso me trajo la solucion
yo se que le gustava y le di una Mirada,
con par de palabritas tu numero me dio,
del cellular llamava, y tu no contestabas,
luego te pusi un beeper y no avia connection, mi unica esperenza es que hoiga mis palabras
(no puedo, tengo novio) no me enganches profavor

NoOoOoO, no es amor,
lo que tu sientes se llama obsession,
una illusion, en tu pensamiento,
que te hace hacer cosas,
asi funciona el corazon

Hice sita pa’l psyciatra a ver si me ayudaba
pues ya no tengo amigos por solo hablar de ti
Lo que quiero es hablarte,Para intentar besarte
Sera possible que de una obsession yo pueda morir?
Y quisas piensas que soy tonto, pribon y tambien loco
Pero es que en el amor soy muy original

No enamorro como otros
Conquisto a mi modo
Amar es mi talento te voy a enamorar
Disculpa si te offendo pero es que soy honesto
Con lujo de detalles escucha mi version
Con crema de chocolate, juntarte y devorarte
Llevarte a otro mundo en tu mente corazon
Vente en una aventura,
hagamos mil locuras,
voy hacerte caricias que no se an inventao

Let me find out
No es amor, No es amor,
Es una obsession
No es amor, No es amor,
Es una obsession
No es amor, No es amor,
Es una obsession
No es amor, No es amor,
Es una obsession
No es amor, No es amor,
Es una obsession
hola, tak sobie czytam i ze smutkiem stwierdzam ze nikt nie wspomnial o GENIALNEJ grupie z Kuby-Orishas-mam ich trzy płyty i .......!!!! graja kubanski rap/reagetten(jejku jak to sie pisalo??)
z nowosci polecam piosenke Shakiry&alejandro sanz- la tortura, ciekawa muzyke maja takze Chambao( np.chill out-como el agua=suuuper!) poza tym slucham jeszcze Many, mam plytke bisbala"buleria"ale nie zachwyca mnie ten wykonawca:/. Interesujace teksty ma Bebe; najnowsza piosenka aventury "ella y yo" kompletne przeciwienstwo obsesion- i dobrze!!ale ta cancion ella y yo jest suuper;)....poza tym , co jeszcze znam....:los piratas, las planetas...
jakby ktos chcial pogadac o muzyce hiszp. serdecznie zapraszam na [gg]
besos
zespoły, ktore wymienilas to paskudna komercha, nie mam pojecia czemu tyle ludzi sie zachwyca chociazby tą idiotyczną piosenką shakiry i słucha wszelkiej masci popowego g****; przepraszam jesli kogos urazilam, ale to mnie boli najbardziej; to tyle, pozdrawiam wszystkich ludzi sluchajacych ambitniejszej muzyki
cze wroclawianka!! moglabys mi przeslac kilka piosenek na meila tego rap-zespolu?? lubie ten typ i potwierdzam ze piosenka Shakiry jest spoko....a kto twierdzi inaczej, chyba sie nie zna!! wszystkie piosenki ppo hiszp sa spox!!!!!
buhaha! no i co z tego że komercha? najważniejsze żeby się podobało!
komercha? hahaha, nie sadze. jakie to wg Ciebie "ambitniejsze zespoły"?
nie ma sprawy, ale podaj maila( nie moge znalezc Twoich danych tu), albo napisz na mojego: [email]
pozdrowienia
Siniestro Total
Hmm, ja też bym chciała tej kubańskiej grupy piosenki.Byłabym bardzo wdzięczna gdybyś mogła wroclawianka przesłać mi na maila-mój adres [email]
z biegu wymienię: Panteon Rococo, Ozomatli, Todos Tus Muertos, King Chango, Genitallica, Caramelos de Cianuro, Fania All-Stars (z naciskiem na Hectora Lavoe, Rubena Bladesa i Willie Colona), Amparanoia, Chabuca Granda, Eva Ayllon, Embajadores Criollos, EUDLF & Los burros & Manolo Garcia, Desechos, Los Pericos, Juan Luis Guerra & 4.40
wystarczy?
no normlanie "jestem pod wrażeniem"...no przestań!! ty chyba nie wiesz co to komercha albo nigdy nie słuchałaś ani jednej piosenki żadnego z tych "mało ambotnych zespołów", które wymieniłam...a z resztą, ktoś Cie prosił o jakieś komentarze?? tu wypowiadaja się ludzie o muzyce hiszpańskiej,nikt nie się nie licytuje co jest lepsze lub bardziej ambitniejsze. o gustach sie nie dyskutuje ,a Ty wyskakujesz ze swoja anty-komercha! zauważ, że nikt oprócz Ciebie nie wymienił tych zespołów, co Ty......!
[email]
to moj adres, z gory dziekuje:)
Noo...!!! W końcu coś nowego:). Mimo że nie znam żadnego z tych wykonawców, to już darzę sympatią ich muzyczkę:D...Mam nadzieję, że to rzeczywiście nie kolejna żenada w stylu pioseneczki "Obsessión", czyli jakiegoś tam disco-polo-españolo...agrh:/...;)...Bo właśnie jakoś marnie pod tym względem, większość ludków na tym forum podaje tych samych wykonawców, jakby niczego innego nie było:(...a prawdziwe skarby trza dopiero odkryć;))...iUn abrazo!:)

Z mojej strony mogę podać jeszcze inną propozycję - DHIRA - z Hiszpanii, grali w tym roku na Przystanku Woodstock. Nie wiem, jak określić ich muzę, ale było tam i trochę reggae, rock'a, ska, elektro i hip-hopu...bardzo fajna muzyczka:)
http://www.dhira.com/espanol/index.htm
na ich stronce są też fotki z tegorocznego Przystanku, oczywiście z ich koncertu również:), ale tu już trzeba sobie wejść na przewijkę(fotos del escenario grande y del Show DJ)...Pozdrówka:)
...jeszcze raz ja:)...właściwie DHIRA to soundsystem;) z wpływami hinduskimi, ale każdy z tych wymienionych przeze mnie stylów zawiera w sobie:)...no może jedynie 'ska' nie...chyba pomyliłam z inną grupą, która też grała z Woodstocku;P;D...Beso
Dla mnie najlepszym zespołem jest Armik. A gra on genialną, hiszpańską muzykę gitarową
zgadzam sie ale ja lubie tez bardzo amaral ,chambao, el barrio,jest jeszcze mnustwo fajowych zepolow
Orishas- jeśli ktoś lubi rap z rytmem rumbeiro
Estopa- też klimaty rumby ale tym razem pop
Melendi
Duncan dhu- świetny tekściarz, chociaż nie przepadam za starszymi kawałkami
Guarana- raczej rockowy, Barco del papel po prostu kapitalne
Cesaria Evora- co prawda tylko część piosenek po hiszpańsku, ale naprawdę warto jeśli ktoś lubi nastrojową muzę
nie wiem czy mi mozesz pomoc
kumpel mie przesl jeden utworek:Una palabra Clarlosa Valery,tylko,ze ja z hiszpanskim jestem na bakier,jak by mnie o wloski zapytal to nie byloby problemu,ale jesli mozesz mi pomoc i powiedziec przedewszystkim co znaczy ta palerba,prosze!
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 241