muzyka hiszpańska

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 241
Si!,de verdad es maravilloso...me gusta muchisimo!!
Celats Cortos poecam (20 de Abril jest swietne), Jarabe de Palo (Depende, La flaca, Te Miro y Tiemblo, Agua). Aha no i jeszcze ostatnio spodobalo mi sie Mago de Oz- to dla milosnikow mocniejszego brzmienia
tyle ze Aventura sa zdaje sie z Dominikany, a nie prosto z Hiszpanii ;P a co do mnie to troche kiczowate jest Obsesión, ale na bałnsa moze byc :P
si si yo te amo esta cancion y estas groupo
słuchaliście manuela carrasco?
widzę ze mamy pdobne gusta ;))))) oczywiście znam Lolo Carrasco (tak go nazywali w Operacion Triunfo) ostatnio dostał nawet jakąś całkiem ważną nagrodę za ostatnią płytkę i wygrał jakiś festiwal, ale nie orientuję się dokładnie jaki!Ja najbardziej lubię Go w piosence "Entra en mi vida".To jest piosenka zespołu Sin bandera (tez polecam),którą Carrasco wykonywał w Operacion Triunfo.Pozdrawiam!!!papa
ja wole Hermanita Aventury,ale i tak naj,naj jest Chenoa,szczególnie z płyty akustycznej.Mogę jej słuchać bez końca.besos mariposita
mam wszystkie piosenki estopy. texty. i te nagrywana obok płyt. i jestem pewna, że żadna się nie nazywa "yo tengo". a jak słowa dalej brzmią?
a David Bisbal?!?!?!nikt o nim nie pisze?!?!?!?!?!?!!!!!to jest najlepszy wokalista hiszpanski!!!!!jego "Ave Maria", "LLorare las penas" czy "Se acaba" pobijaja wszystkie inne piosenki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kto zna?!?!?!
no witam!!!raczej należałoby zapytać kto nie zna Bisbala!?!?mam wrażenie, że osoby zainteresowane zarówno hiszpańskim jak i wszystkim co z tym związane, słyszały nie raz o Davidku!!!
Ja w każdym razie Go uwielbiam odkąd tylko pojawił się w Operacion Triunfo - śledziłam Jego losy w tym programie bardzo uważnie!!!
Podaję swój numer GG gdybyś chciała pogadać o Bisbalu (i nie tylko!)
Pozdrowienia!
Dorota.
Ja też uwielbiam Bisbiego jego piosenki są suuuper
tak się składa Dorotko że to jest także jedna z moich ulubionych piosenek mam ja w wykonaniu Carrusia i Hugo bardzo uczuciowa
saludos besos
witam.Musze sie podzielic wrazeniami z piatkowego konceru flamenco, ktory byl niesamowity i jedyny w swiom rodzaju. Juan Carmona i jego ekipa zrobili na mnie wielkie wrazenie. Polecam
Czemu nie ma Manu Chau ich piosenki po hiszpansku sa najlepsze
hola!como estas?jestem w euforii.nawet nie wiesz ile czasu zajęło mi znależienie tej strony,nie sądziłam,że tylku Polaków oglądało OT.ja jestem ogromną fanką chenoa.uwielbiam ją-za głos,osobowość,rażliwość,wszystko!!mis canciones favoritas-to mój ulubiony album,świetny gust muzyczny.ostatnia płytka też jest bardzo fajna, choć innym klimacie(b-ej komercyjnym,popowym)masz może jakieś wieści,plotki,aktualności o chenoa?bardzo proszę,bo ja dopiero zaczynam się uczyć hiszpańskiego,sama!więc niewiele rozumiem z hiszpańskich stron internetowych.chętnie z tobą pogadam na gg,mój nr.1988590
Hejka! chcesz posluchac muzyki hiszpanskiej wejdz na latingue ,tam jest wszystko ......
Hey! ja znam Davida ,ale posluchaj tez Alexa Ubago max i Chayanne przy nich wymiekam
tak tak tych też znam!!!to proponuję jeszcze menudo najnowsze piosenki ... brak słów!!!
Nie lubie estopy nie podoba mi sie zadna ich piosenka :/ nie moja bajka
a co powiedzie na temat el canto del loco? moze nie wszystki, ale niektore ich piosenki sa naprawde przyjazne....
hej!
Czy ktoś z was oglądał tegoroczne wybory MISS WORLD?
Podczas jednej z przerw śpiewał tam taki hiszpański zespół, nazywał się chyba LL DIVO (skład:czterech facetów). Śpiewali po hiszpańsku piosenkę Toni Braxton.
CZy orientujecie się czy można gdzieś kupic ich płytę? A może oni tą piosenkę śpiewali tylko jednorazowo z o kazji tych wyborów? Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
pozdrawiam:))
A może jednak ktos coś wie? byłoby mi miło...
bisbal..chenoa. a najnowasz plyta JUANESA|???/jest genialna a alex ubago i mem muero??to przeciez maravilla no i AMARAL.....nie wiedzialam ze tak duzo osob slucha tej samej muzy co ja..bo ja jaestem uwazana w swoim towarzystwie za maly odlot..ale tak to jest jak sie czuje w sobie rytm latino:P

besarnos hasta desgastarnos nuestros labios....
chyba jednak nikt - hehehe - ale moża zna ktoś jakieś fajne hiszpańskie zespoły metalowe? no mogą być też metalowo-podobne. :] Bo jakoś nie przekonałem się do piosenek popowych, flamenco i tego typu hiszpańskich menelstw - no co jak co, ale dla mnie są to menelstwa z krwi i kości (choć bardzo lubie Hiszpanię i Real :P) - Hala Madrid - proszę o odpowiedź na pytanie moje i mojego poprzednika :D
hiszpański zespół metalowy, przychodzi mi na myśl natychmiast Moonspell, ale oni graja po angielsku choc maja kilka kawałków po hiszpańsku, jakkolwiek jeśli ktos słucha tego gatunku muzyki warto zapoznac się z ich twórczoscia bo napradę warto
SI SI SI LA OREJA--------!!!!!!
a ja poznalam Davida, utrzymuje z nim kontakt mailowy. w bezposrednim kontakcie troche dziwny facet, jakby nie z tego swiata... ale sympatyczny i prawdziwa krew hiszpanska - po 10 minutach znajomosci twierdzi, ze kocha... hehehee. i mozna mu zawrocic w glowie jasnoniebieskimi oczami, nie jest w stanie sie oprzec...
ja też bardzo lubie chenoa, mam nawet jej autograf!! napisz do mnie [email]
pozdrawiam
ja też bardzo lubie chenoe, mam nawet jej autograf!! napisz do mnie [email]
pozdrawiam
Bardzo lubię Estopa( mam utwór Tengo na jednej z płyt), poza tym Mecano, Heroes del Silencio, Amaral, Manana, Luis Miguel, Enrique Bunbury et Carlos Chaouen. Nie wiem czy ktos moze slyszal jego piosenki albo jest fanem albo fanka jego piosenek?
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 241