nowe zasady :(

Temat przeniesiony do archwium.
Własnie byłam na stronie UWr. i przejrzałam informator na rok akademicki 2[tel].
Egzamin na fil hiszp. dla osob ze stara matura bedzie wyłącznie z hiszpanskiego!!!!! Juz nie mozna zdawac jak w latach poprzednich egz. z wybranego języka obcego :(
to mnie zmartwilas, bo moim planem bylo zaczecie 2.kierunku-wlasnie iberystyki na PWr, a zdawac chcialam niemiecki...... :(

pozdrowienia dla wszytskich zawiedzionych...
a.
agata22 ja nie wiem jak jest na PWr!!!

Ja tu pisałam o zasadach jakie ma Uniwersytet Wrocławski a nie Politechnika!

Kazda uczelnia ma swoje własne wewntetrzne przepisy, np. na UJ mozna nadal na fil hiszp zdawac inny jezyk obcy niz hiszpanski

pzdr
oj oczywiscie ze mialam na mysli UWr, przeciez na politechnice nie ma filologii. z rozpedu napisalam PWr :)

Pozdrawiam
A.
Najgorsze jest jednak to ze osoby z nowa matura mogą zdawac inny jezyk obcy (ang/niem/fran itd) a te ze stara musza hiszpanki! Moim zdaniem to wielka niesprawiedliwosc.... Dla \"starych\" powinny byc stare zasady... ;(
...a tak na marginesie po twoim poscie chwilowo (na szczescie) zaczęłam wierzyc w \"garbate aniołki\" ;)
moim zdaniem też... niesprawiedliwe.
pozdrawiam
a.
nawet nie wiesz jak mnie ucieszylas!!!!stara jestem super szczesliwa..zdawalam w tym roku hiszapnski zdlam niestety na 3 i to nie wystarczylo ale osob z hiszp.jest kolo 40 wiec moje szanse rosna!!dzieki za poprawienie humoru..a egz sa zaje.. trudne.buzka i jeszcze raz muchas gracias.un beso
Po pierwsze nie stara...;)
A po drugie musisz wziąc pod uwage ze osoby z nowa maturą beda miały TYLKO konkurs swiadectw z trzech przedmiotów: jezyka polskiego, dowolnego jezyka obcego oraz z wybranego przedmiotu, wiec szanse maja 100 razy większe....
Jednak i tak zycze powodzenia :)
dzieki...wcale nie tak zle...poniewaz dziekan musi dac pewna ilosc dla osob ze stara matura a jezeli w tym roku bylo 40 osob zdajacych hiszapnski a zdalo go 10 i dostaly sie 4 to mysle ze luzik..no i nie zrobia juz tak maksymalnie trudnego egz.bo widza jakie byly wyniki jak sie wyslil w tym roku miguel....(zeby go pokecilo)..besos
Wiem ze musi dac, na stronie jest zaznaczone ze ilosc tych miejsc bedzie proporcjonalna do ilosci chętnych osob ze starą matura i proporcjonalna do osob z nową maturą. Poza tym nie jest pewne ze bedzie w przyszłym roku łatwiejszy egzamin skoro w tym był trudny. Np. w IFP od 3 lat są podobno trudne egzaminy i nikt nie twierdzi ze skoro w zeszłym latach były trudne to w przyszlym beda łatwe.
Zresztą jak ktos czegos nie umie to jest to dla niego jest trudne, a jesli sie cos umie to wtedy jest łatwe ;)
pzdr
to nie tak... w tym roku z 40 osob zdalo 10 i wwsyztkie na 3.w poprzednich latach zdarzaly sie 4 i 5 bez porblemu.test z ostatniego roku rozwiazalam w godzine i mialam ze 3 bledy.to ze egzamin byl rudny moze siawdczyc o tym ze koles ktory ma zdane intrmedio na b chyba zdal ten egz na 3...wiec sory.a poza tym osoba ktrora ukaldala egzamin(emilio) ukaldala go 1 raz bo pani a.wawrykowicz ktora uklada zawsze egzaminy byla na chorobowym..miejmy andzieje ze wroci choc za bardzo za nia nie przepadam to wole egz przez nia pisane..pozdraiwam i suerte:P
Temat przeniesiony do archwium.