KTO JEST LUB WYBIERA SIĘ NA UNIWROC?

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę powiedzcie mi coś o studiach na Uniwersytecie Wrocławskim.Tzn na Filologii hiszpańskiej por supuesto :)
Ci ktorzy juz studiują,jak jest lub jak było..czy są wymiany..czy łatwo się załapać i jakie warunki trzeba spełnić.
Ci,którzy chcą się tam dostać i coś wiedzą też niech piszą :D
Saludosss
jejq..nikt nic nie wie?:(
moje wrazenia po skonczeniu iberystyki sa takie: nie jest ciezko ale jak sama nie popracujesz to niczego sie nie nauczysz. Teraz jest troche nowej kadry ale nie wiem jak uczy bo mnie uczyla stara (wrazenia nie najlepsze). Mam nadzieje ze bardziej sie przykladaja ;) przygotuj sie na woooolno mijajacy czas na zajeciach z historii i literatury (najnudniejsza rzecz, znaczy najnudniej prowadzona). Warto zainteresowac sie dodatkowymi zajeciami, prowadzonymi glownie przez prof. Sawickiego (fanatyk ale bardzo mily i niegrozny a za to pomocny jak rzadko kto). Warto gadac z wykladowcami bo zawsze cos ciekawego podpowiedza, doradza. Jesli sie popyta i pogrzebie mozna sobie poogladac filmy hiszpanskie, pozyczyc muzyke itd. Minusem jest brak warsztatow tlumaczeniowych, wydawaloby sie bardzo waznych dla filologow... Jesli chodzi o egzaminy to teraz jest dosc ciezko i jesli decydujesz sie zdawac z inego jezyka niz hiszpanski to wez pod uwage, ze testy sa z poszczegolnych filologii...tak wiec bardzo trudne. Nie wiem co jeszcze mogloby Cie interesowac. Jesli masz pytania to jestem na [gg]
hi!nie polecam roamnistyki we wro...tzn u nas nie ma ibero...konczysz masz tytul romanisty....poza tym oni nie chce osob ze znajomoscia hiszp...przekonalam sie o tymw tamtym roku...zdawalam..przygotowana suepr a test byl tak trudny ze ledwo na 3 zdalam...no i poznije jak juz mnie nie przyjeli dowiedizalam sie ze specjalnie byl taki trudny bo oni nie chca ludz umiejacyh mowic bo nie chce im sie robic grupy zaawansowanej....latwiej wszystkich od poczatku uczyc me llamo...a tak wogole niewiadomo czy bedzie w koncu nabor w tym roku...glosno tego nikt nie mowi ale nasz raomanistyka profil hiszp istnieje warunkowo z braku kadry wlasnie...ktos mial sie doktoryzowac i sie nie...no i moga nam zamkanc..na razie nie wiadomo czy tylko magosterskie czy tez od poczatku....ja mam stara mature jak mi podejdzie termin to bede zdawac bo sie uparalam...ale jako 1 studiow nie polecam....:)

« 

Egzaminy