Iberystyka na UAM!

Temat przeniesiony do archwium.
31-34 z 34
| następna
no właśnie, mówiłam, ze tylko jest exam z wiedzy po polsku....... :P oczywiście dla nowych-maturzystów.
tez jestem zainteresowana fililogia hiszpanska na unierwku.. w tym roku byly 3,21 osob na miejsce. . w sumie nie jest zle..a le slyszalam ze zeby sie dostac trzeba bylo miec 90% z podst i 80% z rozszerzonego hiszpana na maturze..wie ktos czy to prawda..
a i jeszcze zainteresowanym polecam - http://www.aci.pl/uczelnie.php?id=424
na pewno to zainteresuje tegorocznych maturzystow :)
salu2
Ja osobiście muszę odradzić filologię hiszpańską na tym kierunku. Nauka może i jest fajna, ale żeby się dostać... Jeśli jesteś z małego miasta i nie masz znajomości na uczelni to masz małe szanse na przyjęcie. Pewnie myślicie teraz, że piszę to ze złości, ale znam też przypadak gdzie osoba ucząca się w Niemczech nie dostała się na filologię germańską. Mi zabrakł 1 puknt do szczęścia. ALE PECH!!! Jestem pewien, że takich osób jak ja jest wiele.

Aha! I nie masz co liczyć na odwołanie. Ja na nie czekałem tyle, że już traciłem nadzieję, że oni w ogólę je rozpaczą. W internecie o stanie decyzji w sprawie odwołanie dowiedziałem się we wrześni - wtedy gdy na jakiś konkretny kierunek już byłol za późno. No, a odpowiedź pisemną dostałem - w październiku. To poprostu śmieszne
wybieram się na UAM na iberystykę ale zdaję na maturze język francuski. czy uważacie ,że ludzie,którzy nie zdają hiszpana na maturze mają dużo mniejsze szanse się dostać?(wyczytałam że dwie piąte pkt jest za hiszp a za resztę języków jedna trzecie).I kiedy w tym roku odbywa się rozmowa kwalifikac?w lipcu?
31-34 z 34
| następna

»

Życie, praca, nauka