Kurde... Patrzyłam właśnie na nasz grafik zajęć i mam mętlik w głowie :P
Raz to, że z naszego harmonogramu ogólnego wynika, że powinniśmy mieć zajęcia w poniedziałki, wtorki, piątki i soboty, a tymczasem pojawia się również (w grafiku) podział na czwartek (?) no nie wiem jakos się nie orientuję:P
Kwestia lektoratu - sprawa jest taka, że uczyłam się angielskiego od podstawówki itd. I wpadła mi do głowy taka myśl, że na lektoracie z anglika niewiele więcej się naucze (?) nie wiem, czy dobrze myślę...
A jeżeli chodzi o francuski, to moja znajomość tego języka jest zerowa, ale zastanaiwam się, czy nie wybrać właśnie tej opcji? W sumie jest to drugi język romański, a ludziom, którzy znają hiszpański podobno o wiele łatwiej jest się go nauczyć.
Nie wiem wogóle, czy tak można.... To jest grupa początkująca, ten francuski? Bo w żaden sposób nie jest podzielona....
Natomiast jeżeli chodzi o angielski, to rzeczywiście mniej godzin ma poziom zaawansowany....
Przy oddawaniu papierów kazali wypełniać taką kartkę odnośnie znajomości obu powyższych języków i myślałam, że będą dwa lektoraty, później przeczytałam na plakacie, że jeden do wyboru.. też się nad tym zastanawiam, gdzie się podziać wogóle:D Pójść na łatwiznę (j.ang)? Czy dać sobie w tyłek tym francuskim (o ile da się to wybrać)? :P Ni mam pojęcia zielonego...
Jeżeli chodzi o mój hiszpański, to jeździłam przez ostatni rok przed matura co tydzień do dziewczyny, która właśnie w tym roku wychodziła z dziennej filologii hiszpańskiej na UJ i.... hehe takie sobie podstawy drobne mam.... Czyli też takie coś niecoś ale jakieś pojęcie ogólne jest :)
Możliwe, że się widziałyśmy chociaż ja byłam tam tylko dwa razy :) Tyle, że byłam taka "rozmarzona" że nie bardzo zwróciłam uwagę na to, co wokół mnie jest :P A skąd przypuszczenie, że ja to właśnie ja? :)))
Niezła sumka tam się im uzbierała... Ale często nawet z płatnych studiów ktoś odpada, w każdym razie kasę za pierwszy semestr mają w łapach :P A za rok znów to samo :) Ehhh nie wiem, będziemy musiały same się przekonać :D
To jest Twój drugi kierunek (bo tak wywnioskowałam z wcześniejszych postów)? :)
:):}:]