UJ wieczorowe, z kim będę studiować? :)

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :)

Gdzie jesteście przyszli studenci kierunku filologia spec. filologia w zakresie j. hiszpańskiego, studia 3-letnie licencjackie wieczorowe na UJ? :)
Odwiedzacie tą stronkę? :)

Pozdrawiam
Aga
ja zaczynam w tym roku wieczorowke UJ
Ja również zaczynam. Pierwsze spotkanie już 3.10 o 16.00 Moje [gg]
No proszę :) Hehe jest nas aż (ku mojemu zaskoczeniu) 71 osób! I pierwsza dziwna myśl: dużo odpadnie, skoro przewidywany limit wynosił 40 osób na roku... Ale może nie będzie tak źle :) Czy Pań jest więcej niż Panów? Bo nawet nie zwróciłam na to większej uwagi, jak byłam ostatnio "dokonać formalności", a wiem, że ten kierunek cieszył się dość dużą popularnością wśród męskiego grona...
W poniedziałek zaraz po spotkaniu pierwsze zajęcia o 17-stej :) Jest także rozpis zajęć w stosunku rocznym, nie ma za to planu szczegółowego ale myślę, że podadzą na spotkaniu :)
Czy ktoś z Was uczył się wcześniej hiszpańskiego?

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie :)
Nie, nie uczyłam się. Ale myślę, że jak ktoś bardzo chce to sobie poradzi nawet jak jest "zielony" :) choć na pewno będzie ciężko...
hej!
witam wszystkie przyszle kolezanki i kolegow
a skad nagle 71 ludzi na roku???az tyle przyjeli?
do zobaczenia w poniedzialek!
Hehe :) Też się zdziwiłam, jak zobaczyłam tak długą listę! 55 osób przyjęto na podstawie zdobytych punktów z egzaminu na dzienne, a 16 z rozmowy kwalifikacyjnej.... Będzie grubo :P
Pozdrawiam!
fiu fiu
no to dzis poszlam sprawdzic osobiscie te liste...niezle
71 osob, w tym siedmiu chlopa;P
a dotego jeszcze lista rezerwowa:O
myslicie, ze te 31 osob jest do odstrzalu?
Mnie się tak wydawało i w sumie wydaje... :P Tylko nie wiem czy aż 31 :D Lista rezerwowa? Zaaaarazzz... poważnie? Ale jajka nooo, co jacyś wolni słuchacze? Przecież w miarę odpadania osób np: w połowie roku, Ci z rezerwowej nie przyjdą przecież zieloni, więc pewnie jednak wolni słuchacze albo coś takiego :P
Tych panów też nawaliło ale było to do przewidzenia...
Mi wystarczyło jak poszłam wtedy, co pisałam, że widziałam listę przyjętych, to równocześnie na tablicy dalej wisiała karta z wynikami jakiegoś egzaminu (podejrzewam, że poprawkowego września) chyba z gramatyki opisowej (?) filologii romańskiej - 3 bdb, ze 2 dostaty i.... 15 pał :D Sympatyczny to był wrzesień najwidoczniej...
Oby u nas było lepiej :)
Mleko czekoladowe: uczyłaś się wcześniej hiszpańskiego coś niecoś, a może ciut więcej?

Pozdrawiam all :>
hmm odnosnie tej listy rezerwowej-jest na niej kilka osob, a pod spodem informacja, ze maja dowiadywac sie szczegolow po 1 pazdziernika(to jest ostateczny termin zapisu na nasze studia, dla tych, co zdawali egzamin we wrzesniu)
jak ktos po prostu nie zaplaci, to robi sie wolne miejsce...

szczerze mowiac, nie chcialabym znalezc sie na ich miejscu, taka niepwnosc to koszmar!

@ga... uczylam sie, ale moj poziom hiszpanskiego, to takie wlasciwie male co nieco;)
i mam problem(zreszta jak zawsze), do jakiej grupy sie zapisac
bo praktycznie jestem sredniozaawansowana, a u nas planuja grupy poczatkujaca i zaawansowana...
z kolei 140h dla poczatkujacych a 86 dla zaawansowanych, to duza roznica, tymbardziej ze placimy za te studia, moim zdaniem nie powinni obcinac godzin, to nie w porzadku

a Ty? uczylas sie? i do jakiej grupy startujesz?:D

ps mam wrazenie, ze spotkalysmy sie, jak skladalas dokumenty
tak sobie teraz mysle, ze w sumie 31 osob to 69750zl za drugi semestr
myslicie ze UJ tak latwo zrezygnuje z takiej kasy?:>
Kurde... Patrzyłam właśnie na nasz grafik zajęć i mam mętlik w głowie :P
Raz to, że z naszego harmonogramu ogólnego wynika, że powinniśmy mieć zajęcia w poniedziałki, wtorki, piątki i soboty, a tymczasem pojawia się również (w grafiku) podział na czwartek (?) no nie wiem jakos się nie orientuję:P
Kwestia lektoratu - sprawa jest taka, że uczyłam się angielskiego od podstawówki itd. I wpadła mi do głowy taka myśl, że na lektoracie z anglika niewiele więcej się naucze (?) nie wiem, czy dobrze myślę...
A jeżeli chodzi o francuski, to moja znajomość tego języka jest zerowa, ale zastanaiwam się, czy nie wybrać właśnie tej opcji? W sumie jest to drugi język romański, a ludziom, którzy znają hiszpański podobno o wiele łatwiej jest się go nauczyć.
Nie wiem wogóle, czy tak można.... To jest grupa początkująca, ten francuski? Bo w żaden sposób nie jest podzielona....
Natomiast jeżeli chodzi o angielski, to rzeczywiście mniej godzin ma poziom zaawansowany....
Przy oddawaniu papierów kazali wypełniać taką kartkę odnośnie znajomości obu powyższych języków i myślałam, że będą dwa lektoraty, później przeczytałam na plakacie, że jeden do wyboru.. też się nad tym zastanawiam, gdzie się podziać wogóle:D Pójść na łatwiznę (j.ang)? Czy dać sobie w tyłek tym francuskim (o ile da się to wybrać)? :P Ni mam pojęcia zielonego...

Jeżeli chodzi o mój hiszpański, to jeździłam przez ostatni rok przed matura co tydzień do dziewczyny, która właśnie w tym roku wychodziła z dziennej filologii hiszpańskiej na UJ i.... hehe takie sobie podstawy drobne mam.... Czyli też takie coś niecoś ale jakieś pojęcie ogólne jest :)

Możliwe, że się widziałyśmy chociaż ja byłam tam tylko dwa razy :) Tyle, że byłam taka "rozmarzona" że nie bardzo zwróciłam uwagę na to, co wokół mnie jest :P A skąd przypuszczenie, że ja to właśnie ja? :)))

Niezła sumka tam się im uzbierała... Ale często nawet z płatnych studiów ktoś odpada, w każdym razie kasę za pierwszy semestr mają w łapach :P A za rok znów to samo :) Ehhh nie wiem, będziemy musiały same się przekonać :D

To jest Twój drugi kierunek (bo tak wywnioskowałam z wcześniejszych postów)? :)

:):}:]
aha, czyli to nie z Toba rozmawialam:)

hmm, ja mam problem z tym francuskim, bo uczylam sie go cale liceum, mature z niego zdawalam, a teraz wlasciwie moja znajomosc jest zerowa:|
dlatego zalezaloby mi wlasnie na francuskim, a nie na angielskim, ktorego ucze sie na lektoracie na mojej uczelni

tylko ze wlasnie ta karteczka w trakcie zapisu mnie zbila z tropu, bo dowyboru tylko poziom sr i zaawansowany:///

zobaczymy w pon! ciekawe czy, mozna zmienic jeszcze ten jezyk

harmonogram jest calkiem w porzadku, zadnych dziur!!!a juz sie balam, ze kaza nam np w sobote przyjechac na 7 a nastepne zajecia o 15

tak, to moj drugi kierunek, studiuje na Akademii Ekonomicznej

Aga, jestes z Krakowa?
Mleko co z Toba? :) Jutro fonetyka na 17:00? A w jakiej sali wiadomo? 204 czyżby?

Hehe :)
ga..., mleko - odezwijcie sie na [gg]
mleko sie melduje!:)
no i juz po fonetyce...niegrozny, jak narazie, przedmiot

a na pytanie odnosnie sali, to i tak nie znalam odpowiedzi, na szczescie spotkalam druga Age i ona mnie uratowala przed bezcelowym okupowaniem Maximum;P

ps Ago, nie zapomnij jutro oswojej przynaleznosci do gr B
no to hasta manana
Cześć! Zardroszcze Ci bardzo. Słuchaj, kiedyś była oferta na roczne studium prawa hiszpańskiego, albo czegoś podobnego. Mogłabyś zerknąć będąc na uczeli czy w tym roku nie ma czegoś takiego? Byłabym Ci bardzo wdzięczna. Pozdrawiam i powodzenia.
Agnieszka
Hejka dziewczyny!!
Mam takie pytanie również byłabym zainteresowana studiami z językiem hiszpańskim??
To o czym piszecie to jest UJ???język hiszpański wieczorowo???
Czy są tam egzaminy wstępne jak to wyglada??
I ogólnie jak jest??
Bardzo proszę o odp
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa