Kto na iberystykę UJ? Poznajmy się! ;-)

Temat przeniesiony do archwium.
Najwyższy czas poznać "wroga" w walce o miejsce :-P ;-)

To jak, kto się wybiera? Skąd jesteście? Ile punktów mieliście na próbnej? :-/ Może uda mi się oszacować swoje szanse ;-)

No a poza tym - dobrze wiedzieć, kogo fajnego się, być może, spotka w Krakowie :-))

Liczę na duuuużo postów ;-) POzdrawiam wszystkich.
hej...tez sie wybieram na iberystyke...myslalam szczerze mowiac o umcs a AP ale zobacze jeszcze jak mi pojdzie matura w maju...z probnej na podtawowym poziomie mialam 97% a z rozszerzonej 65%...nie bylam zadowolona z wyniku rozszerzonej,ale od tamtej pory wzielam sie ostro za angielski i licze na znaczna poprawe w maju...mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie:) pytalas o uj..super uczelnia,ale chyba trzeba miec jakis kosmiczny wynik na maturze,aby sie dostac?masz jakies nowe wiesci na ten temat?
No hej :) Co do UJ żadnych "newsów" nie mam.. Na forum kilka razy pojawiał się ten wątek, ale zawsze bez odzewu. W zeszłym roku byo coś 7-8 osób na miejsce. To mniej niż w poprzenich sezonach, może i teraz będzie podobnie. To i tak za dużo ;)

Ale na AP było ponad 20 na miejsce! A to dlatego, że biorą pod uwagę tylko maturę podstawową z angielskiego. No i próg był .. 100%, hehe ;) Ale tam to takie dziwne te studia są: nie jest filologia, ani nic pedagogicznego - tylko jakiś "język hiszpański nienauczycielski", co to ma być?! :/

Mi to by się najbardziej chyba UAM marzył.. Ale za daleko. Więc mój cel to UJ. Mam tam jakieś alternatywy (anglistyka AP np.), ale na tym mi najbardziej zależy.

Co do próbnej maturki. Polski: 72% podst. / 90% rozsz. (ale ta rewelacja się już raczej nie powtórzy ;) Angielski: 100% podst :)) / 90% rozsz.

Fajnie, że się odezwalaś :) Będziemy się tu konsultować ;) Pozdrawiam :)
Sądząc po wpisach.. nikt się nie wybiera? No nam to tam odpowiada, hehe ;)
Ja się wybieram. Tzn. zależy, jak pójdzie za tydzień (ludzi kochani, tylko tydzien..) MATURAAAAAAAAA :-( A na wyniki to se troche poczekamy.. :-/
(up)
Ja również składam na iberystykę uj (na germanistykę też) i chętnie poznałbym swoich konkurentów :)) Podaje moje [gg]
Zapraszam do rozmowy :P
Bzdura, zdawałam na iberystykę w poprzednim roku... Statystycznie mniej niż 12 osób na jedno miejsce na ten kierunek. W tym roku przewiduje się mniej więcej tyle samo (wliczając w to studentów wieczorowych, którzy nierzadko przenoszą się na studia dzienne po pierwszym roku) :) Ale... teraz nie będziecie pisać już testu z lektur-o tyle mniej. Życzę wszystkim powodzenia !!! Mam nadzieję, że 'wrogów' było w cudzysłowiu, bo na dziennej iberystyce nie brakuje osób, którzy chcą być najlepsi, i rzeczywiście traktują się jak przeciwnicy, wiem coś o tym ;) Ale mam nadzieje, że traficie na fajny rocznik...

Pozdrawiam,
Dzięki. Oczywiście, że "wrogowie", a nie wrogowie ;-)
Może się uda...
Mossia, Agata, Tristus, reszta.. No i jakie macie wyniki? :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa