Socrates-Erasmus w Hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna
Erasmusom polecam stronki z mieszkaniami/pokojami do wynajęcia w hiszpanii:

www.compartepiso.com
www.campusanuncios.com
www.habitamos.com

Ja też szukam mieszkania (w Pamplonie) i znalazłam parę sympatycznych. Pisać maili raczej nie warto, ale zazwyczaj podane są numery telefonów. Tyle, że nie chcę brać nic w ciemno.
Wszystim Erasmusom życzę powodzenia - czy ktoś z Was wybiera się na Universidad Publica de Navarra?
a znacie jakies strony z mieszkaniami???...i jak wam idzie dogadanie sie przez telefon?
agniecha-a dzwonisz do nich?jak z Twoim hiszpanskim?
ja mieszkam w alicante
Nalepiej zalatwic sobie 1 czy 2 noclegi w hostalu czy albergue, a mieszkanie trzeba zabaczyc na wlasne oczy.. zdjecie wyslane maile lubi mijac sie z prawda.
Hej.
Przyznam się, że do właścicieli mieszkań nie dzwoniłam, ale dzwoniłam parę razy na uczelnię i całkiem nieźle mi to idzie (znam hiszpański dość dobrze). A nie dzwoniłam dlatego, że moja uczelnia zalatwia mi nocleg u rodziny na pierwsze 5 dni, a w ciągu tych dni pomoże mi znaleźć mieszkanie. Przez internet szukam na wszelki wypadek i żeby zorientować się w sytuacji mieszkaniowej.
Na parę maili dostałam odpowiedź, ale szukam czegoś z internetem, a żadne z mieszkan nie miało dostępu do netu.
Poza tym chciałabym zobaczyć mieszkanie na własne oczy (tak jak pisze GOŚĆ - na zdjęciu nie zawsze wszystko widać), no i poznać (a przynajmniej zobaczyć) potencjalnych współlokatorów - w końcu ludzie, z którymi ma się mieszkać dużo bardziej wpływają na jakość mieszkania niż warunki (zwłaszcza jak ktoś mieszkał 5 lat w nieremontowanym akademiku :D )
Moja rada co do telefonów za granicę - SKYPE - wykupić doładowanie i dzwoni się na stacjonarne za 7 gr/min (aj, nie powinnam reklamować)
eh,mi kolezanka pomoaga dzwonic do hiszpanii,ale nie chcac wynajmowac ,nie chetnie wynajmuja,kiedy mowie ze bede w wrzesniu to wielki problem przetrzymac mieszkanie,moge wplacic pieniadze ale nie wiedza jakie mi dac potwierdzenie,przeciez wysle kase a jaka mam pewnsc ze mieszkanie czeka???zreszta niektorzy to jeszcze czekaja na turystow,jak narazie same zle doswiadczenia,szukam mieszkania dla siebie,wiem ze zawsze moge do kogos dolaczyc,
mam skype ale polaczenie beznadziejne,musze chodzic do call shopu
cześć. bardzo trudno jest się dostać na erasmusa do valenci? podobno papiery trzeba załatwiać rok wcześniej? wiecie jak jest z pracą w hiszpaniii?te studia by były ważne w hiszpani? znacie może jakieś kierunki związane geografią?
Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna

« 

Życie, praca, nauka