kursy tanie....warto

Temat przeniesiony do archwium.
sluchajcie tak czytam i sie za glowe lapie... 300 euro za 2 tygodnie kursu... que barbaridad!!! wlasnie wrocilam z 8 miesiecznego kursu w maladze... jednym slowem swietny... na bardzo wysokim poziomie, moje postepy sa zadziwiajace...kurs 4 MIESIECZNY kosztuje 600 euro mniej wiecej....oczywiscie zakwaterowanie na wlasna reke ale to nie wiecej niz 150 euro.. ja trafilam na 140.... 3 godziny dziennie.. godzina konwersacji i 2 godziny gramatyki... za rok tam wracam... o wiecej info piszcie.... [email] polecam goraco.... doslownie.. teraz tam maja 35 stopni.. a to dopiero wiosna hehehhheh
efeczko..czy masz jakis link lub inne namiary na strone tej szkoly?
jak sie nazywa??
pzdr.
http://www.uma.es/estudios/extranj/extranjeros.htm tutaj znajdziesz wszystko... jak bys chciala sie dowiedziec jak wygladaja same zajecia pytaj :) powodzenia
z tego co widze na tej stronie to mieszieczny kurs kosztuje w granicach 520-600 euro za miesiac, wiec jak Ci sie udalo zalatwic sobie 4-miesieczny kurs za 600 euro???? i jescze jedno: w jakim jezyku prowadzone sa zajecia? i czy osoba nie umiejaca tego jezyka da sobie w hiszpanii na takim kursie rade? bo szczerze mowiac z hiszpanskim nigdy doczynienia nie mialem, a stwierdzilem ze moze warto sie czegos nauczyc pozytecznego :) za wszelkie wskazowki dzx
ja mialam 2 kursy 4 miesieczne zaczynajace sie od pazdziernika.. teraz te kursy letnie sa troszke drozsze.. zajecia dla grup A podstawowych prowadzone sa po hiszpansku a takze po angielsku..... zaczyna sie od najprostszych rzeczy... wyzsze grupy tylko hiszpanski...
w tym roku 4 miesieczny kurs 3 godziny dziennie kosztuje 692 euro.. jesli kupisz od razu na cale 8 miesieczy wychodzi taniej
PRECIOS
Curso completo (4 Horas) 1.696 €
Curso completo (3 horas) 1.302 €
Un cuatrimestre (4 horas) 925 €
Un cuatrimestre (3 horas) 698 €
jakby cos jeszcze pisz....
pozdrawiam
kude az mi sie cos wierzyc nie chce ;) bo cos za tanio to wychodzi, ale w sumie jak tak jest to zalu nie mam. a sluchaj moglabys mi powiedziec jak to wyglada z 2-miesiecznym albo 3-miesiecznym kursem? bo na 4-miesieczny to mi troche wakacji by nawet nie starczylo :) a jeszcze jedno. zeby bylo tak tanio jak jest przedstawione, to trzeba bezposrednio do nich pisac, zeby sie zarejestrowac.... i tutaj wlasnie sie pojawia problem, jak to zrobic, bez znajomosci hiszpanskiego.... albo jak sobie znalezc jakies mieszkanko, jak sie z hiszpanami czlowiek nie umie porozumiec? bywaly u Ciebie w grupie takie przypadki? aha i jeszcze jedno:) obiecuje ze ostatnie? :) jak wyglada sytuacja z dojazdem autobusem/ewentualnie przelotem? sa bezposrednie polaczenia? i jakie sa ceny? bylbym bardzo wdzieczny gdybys mi na te pytanka odpowiedziala.
a tak na marginesie to nie znasz jakis tanich kursow francuskiego we francji?
ok to ja juz koncze pytania zadawac. pozdrowiam :)
czekaj czekaj :) juz znalazlem te ceny kursow 2- i 3-miesiecznych. a zamiast tego moglabys powiedziec jak tam tak naprawde jest? wiesz nauczyciele, towarzystwo, materialy do nauki itp itd. napisz co uwazasz za wazne i godne polecenia :)
jeszcze raz pozdrawiam
loty to chyba teraz z polski z centralwings albo z berlina easyjet... nie wiem z ktorego miasta jestes i jak by bylo ci wygodniej.
jezeli chcesz kurs na wakacje to na tej stronie sa cursos de verano... sa 2 rodzaje de verano i intensivo roznia sie tylko jedna godzina no i znacznie cena....
jak zalatwiac... ja pojechalam tam 2, 3 dni wczesniej i sie zapisalam.. niektorzy placa wczesniej 20 procent zeby sie upewnic ze miejsce beda mieli ale zazwyczaj nie ma z tym problemu... kase wplacasz na konto bankowe juz na miejscu..
jezeli chcesz uzyskac informacji w jezyku angielski to zadzwon pod numer podany na stronie jakos po 15.... nie wiem jak w tym tygodniu ale Juan Luis powinien byc po 15.....
zajecia..... konwersacja.. nie wiem jak na poziomie podstawowym ale moge ci powiedziec jak to u mnie na C wygladalo.. zazwyczaj profesor ( do ktorego/ktorej zwracasz sie po imieniu) przygotowuje jakis tekst i pozniej sie gada na ten temat... w grupie A pewnie sa rzeczy typu opisz swoj pokoj.. i cos w tym stylu..
gramatyka to juz zalezy od poziomu ale tlumacza bardzo dobrze...
z mieszkaniem moze byc troszke ciezej jezeli nie znasz jezyka.. w tej szkole sa ogloszenia a w sekretariacie mozesz uzyskac cala liste ludzi ktorzy wynajmuja...
aha zebys nie myslal ze to jakas podpucha.. to sa kursy na Uniwerku z Malagi.. sama szkola miesci sie na szczescie w samej maladze nie na campusie uniwersyteckim.. ale certyfikat masz z uniwerku...
jak chcesz moge podac ci mejla do goscia ktory tam jest i byl na poziomie A, mozesz sie tez go zapytac o pomoc z poszukaniem pokoju lub mieszkania..
Ma na imie Maciek, jest z Poznania.... mejl [email] powiedz ze dostales mejla od ewy...
powodzenia i pisz pisz.. ja nie mam nic przeciwko:)
jakby co moj mejl [email]
ok wielkie dzieki :) jak bede mial jakies pytanko to jeszcze sie pojawie :)
Hola. Wlasnie wybieram sie na taki wakacyjny kurs na UM i mam do ciebie Ewa kilka pytanek: myslisz, ze trzeba bedzie tam kupic jakies ksiazki, czy korzysta sie tylko z materiałow co oni zapewniaje i przynosza na zajecia? Jak mialas, to jak wyglada mniej wiecej taki test kwalifikujacy do danej grupy? Ile osob w sumie prowadzi zajeci z grupa? Na razie chyba tyle, z gory dziekuje ci za odpowiedz. Saludos
a przepraszam efeczka, ale tak mi sie skojarzylo, ze masz na imie Ewa, chociaz w sumie to nie wiem
tak tak ewa :-) sluchaj.. zadnych ksiazek nie kupooj bo oni i tak plno kserowek robia a zreszta tylko na miesieczny kurs sie raczej nie oplaca kupowac.... kazdy 'profesor' uzywa innej ksiazki... takze tym sie nie przejmuj.... wez tylko slownik :-) i tak wyjedziesz z calym plecakiem kserowek :-) ja musialam polowe wywalic
w pierwszym dniu jest test kwalifikujacy i rozmowa, nie przejmuj sie zbytnio bo to nic strasznego oni sa bardzo mili... przemili :-) test jest w stylu abc
jezeli nie masz zadnego poziomu hiszpanskiego i chcesz zaczac od poczatku to nie musisz robic tego testu.. my z kolezanka mialysmy jakis poziom ale balysmy sie ze bardzo niski.. po tym tescie dali nam grupe sredniozaawansowana :-) co nas bardzo zaskoczylo.. ale powiem ze bylo swietnie..i jakbysmy byly nizej bylaby to chyba strata czasu.... takze warto.
grupy sa okolo10 osobowe, nie wiem jak z kursami letnimi ale okolo 10 osob, jeden nauczyciel od konwersacji i jeden od gramatyki, ty pewnie jeszcze kogos bedziesz miala bo letnie sa 4 godzinne ja mialam tylko 3 :-)
jakbys miala jeszcze pytania pisz na [email]
jestem bardzo ciekawa z kim bedziesz miala zajecia...
aha beda jeszcze wycieczki 30euro kazda.... warto pojechac..
pozdrawiam
ewa
Dzieki wielkie. Ciesze sie bardzo, ze znalazlam kogos kto byl w tej szkole i mowi, ze jest super. Na pewno bede miala jeszcze kilka pytan tuz przed wyjazdem, juz teraz caly czas mysle o tym wyjezdzie, a co dopiero bedzie pod koniec lipca (jade na caly sierpien i akurat bedzie tam Feria de Malaga). Jeszcze raz dzieki za odpowiedz.
ehh kobieto jak ja ci zazdroszcze....... tak mi sie chce tam wracac.. teraz siedze w walii a tu kurde jak na zlosc pogoda okropna.... w hiszpanii 35 a tu 5 stopni C... napisz koniecznie przed wyjazdem.....
pozdrawiam
ewa
Wszystko bez nadzeje.....Zobacz tu...www.estudia-espana.com
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa