ESKK Hiszpański i portugalski

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym dowiedzieć sie jakie są Wasze doświadczenia z ta szkołą? jak wyglądają materiały i czy nauka z nich jest skuteczna. W jakim stopniu Waszym zdaniem, można opanować język? A może istnieją jakies inne szkoły korespondencyjne??
nie wiem jak eskk ale jest cos takiego jak http://www.akademiakletta.pl.. i tam znajdziesz korespondencyjnie hiszpanski.. zreszta zamow bezpłatny katalog i tam jest wyszysto ładnie napisane :) pozdrawiam
Kiedyś zapisałam się na ten kurs i w ciągu może 5 miesiecy informowano mnie o kolejnych podwyżkach, a to za papier, a to za kasety.Przerażona tym postanowiłam zrezygnować a zapisałam się na dwa języki.
Tak więc, uważam ża ESKK nie jest godną polecenia firmą.
Pozdrowienia
Xavierka
mogę ci pomóc. Jeżeli jeszcze masz i chcesz sprzedać otrzymane zeszyty hiszp. dla pocz. to mogę je odkupić ale z kasetami. tel. 5[tel]lub [gg] . Dzięki. Marek
mogę cię wybawić z kłopotu. Jak chcesz mogę odkupić tą część kursu którą masz. Chodzi o hiszp. dla pocz. tel. 5[tel]
Hmm... no ja sie ucze z ESKK juz kilka lat i raczej nie narzekam...
Podwyzek tez mi zadnych nie serwowali...
Ja bym polecila ten kurs raczej dla tych co lubia sie uczyc spokojnie w domu i sa systematyczni. Mi odpowiada taki taki tok nauki.
poza tym jak czegos nie wiesz to zawsze mozna zapytac na maila swojego osobistego nauczyciela:)
Ja uczylam sie z tego kursu jakies 12 lat temu. Nie zdolalam sie niczego nauczyc. Moze bylam za mloda, na pewno brakowalo mi systematycznosci, nie podobal mi sie uklad kursu (bylam w trzecim zeszycie i nadal nie umialam sie przedstawic ani powiedziec slowa o sobie). Moze teraz to sie zmienilo - nie wiem. Ceny tez mieli dosyc wysokie - przynajmniej jak na kieszen nastolatki.
Zdecydowanie bardziej podobal mi sie wydawany znacznie pozniej Easy Español.

Tak wiec w moim przypadku ESKK byl niewypalem.
A ja sobie chwalę. Kupiłam w ESKK cały kurs hiszpańskiego dla początkujących od razu. Nigdy wcześniej nie miałam z tym językiem nic wspólnego, więc naukę zaczynałam zupełnie od zera. Miałam dużo obaw co do tego, czy bez osobistego kontaktu z żywą osobą posługującą się tym językiem, aby na pewno dobrze opanuję wymowę - zwłaszcza gdy usłyszałam pierwsze słówka z "c" i "ll" oraz, czy po przerobieniu materiału, stykając się z językiem "twarzą w twarz" cokolwiek z niego zrozumiem, a co ważniejsze...sama zostanę zrozumiana. Jednak po niedawnej rozmowie z pewną mieszkanką Madrytu nie mam już takich obaw. Wprawdzie nie umiem jeszcze zbyt wiele, ale okazało się, że słowa/zdania, które opanowałam są gramatycznie poprawne i wymawiam je bez zarzutu. Jestem więc zadowolona. Sympatyczna, osobista nauczycielka ESKK odpowiada na moje wszelkie pytania i wątpliwości, materiały do nauki są przejrzyste i moim zdaniem przystępnie wytłumaczone. Kurs polecam tym, którzą nie mają dostępu do tradycyjnego sposobu nauki w szkole, są względnie zdycyscyplinowani i przede wszystkim naprawdę chcą się uczyć! Wystarczy pół godziny dziennie i postępy są widoczne.
Hej, czy ktos z was ma do odsprzedania ESKK - hiszpanski dla poczatkujacych? Jak tak, chetnie odkupie. Najlepiej osoby z okolic szczecina.
pozdrawiam.
AnnCherie
Temat przeniesiony do archwium.