Iberystyka UMCS

Temat przeniesiony do archwium.
91-111 z 111
| następna
Widzicie dziewczyny tylko 1 facet pojawił sie na tym forum od razu lepiej i forum odżyło ;))
Taki powiew świeżości;] Chociaż pewnie jesteście zawiedzione tak małą liczbą samców na roku... a może wręcz przeciwnie?:P I że się tak spytam: macie jakieś konkretne plany odnośnie tego, co po studiach?
hej Iwiona! :)
Możesz powiedzieć, jak wyglądałą rekrutacja na LS UW? :)
(co brano pod uwagę, jakie były progo w 1. i 2. naborze...)
Dzięki, pozdrawiam.
To racja Iwiona, od razu sie zrobiło ciekawiej;) Ja też myśle slash,ze sie powinienes tylko cieszyć- towarzystwo prawie samych dziewczyn: zyc nie umierac:p I na pewno nie bedziemy zawiedzione, nie liczy sie ilosc...:)
A o tym co po studiach narazie nie myśle, teraz ciesze sie,ze sie dostałam:):)
Gorzej gdy ta jakość jest wątpliwa. No nic, pożyjemy zobaczymy. Teraz trzeba tylko wynaleźć jakąś stancję albo cuś. I rad jestem, że są jeszcze osoby bez takich planów:P nie jestem sam. Niech żyje spontaniczność!
brano pod uwagę 2 języki obce spośród: ang, hiszp, niem, ros, franc i wybierasz sobie język wiodący, a drugi jaki chcesz( tzn taki który zdawałaś na maturze, ale nie ma wymogu że musi to być taki a taki).
pkt się liczy P podst + P rozsz z obydwu języków i dzieli przez 2. max 200 pkt. a progi były w tym roku relatywnie niskie ( niższe niż w ubiegłym) na kombinację z pierwszym językiem hiszp było chyba 174 pkt, ale fakt faktem że tak kombinacja cieszy się najmniejszym zainteresowaniem, na innych progi były wyższe np.180 pkt i ogólnie konkurencja duża ;)
Fakt faktem trzeba mieć ok 90% z obydwu języków żeby mieć szanse się dostać, ale to nie jest reguła
spontaniczność górą!!! a plany? zaręczam wam, ze zmieniaja sie cały czas, i nie zdziwie sie jesli za rok znowu cos nowego strzeli mi do glowy. jeszcze w kwietniu wcale nie zamierzalam skladac na iberystyke :) ale oto jestem :)
lululemon , a jaki jeszcze kierunek studiujesz jeśli moge spytac?;)
Ech, jakos juz mi przeszedł zapał do nauki hiszp.;p
jasne, że mozesz :) prawo na KULu
hej a wiecie może jakie były przesunięcia na liście, do jakiego miejsca?? BO moja koleżanka jeszcze czeka ;)
Hm...do jakiego miejsca to nie wiem, ale ostatnia przyjęta osoba miała 298 pkt.. o ile dobrze pamietam:)
tak, tylko tam tak dziwnie bylo na tej liscie. byly kolejno numerki, skonczylo sie chyba na 58, moze 59, a potem ostatnia osoba miala bardzo odlegly numer (tak jakby ja poza kolejnoscia brali, albo jakby byla na innej liscie).

ale zdaje się, ze rekrutacja na umcs juz sie skonczyla. zreszta te panie dzwoniąc pytaly, czy dana osoba jest chetna do zlozenia papierow, wiec sila rzeczy na liscie dodatkowej znalezli się raczej ludzie "pewni".
Jeżeli chodzi o tą 160 którąś osobę to pewnie było coś nie tak z opłatą, bo na pierwszej liscie było przy niej napisane "brak opłaty rekrutacyjnej".
Ciekawe czy pojawią sie tu jeszcze jacyś iberysci :):)
mysle, ze to juz tylko my .... :P
Ale..jakby co to zapraszam na [gg] ;)
a wie ktos jaki był prog punktowy na iberistyke na UMCS?
mam szanse sie dostac jak zdaje polski rozszerzony i ang podst?
Ktoś może orientuje się czy zwiększyli ilośc miejsc na iberystyke na UMCS-ie?? Z góry dziękuję dobrym duszom;)
Obecnie 36 miejsc
mam pytanko, czy przed podjęciem studiów- iberystyki jest jakaś rozmowa kwalifikacyjna wymagająca znajomośći języka hiszpańskiego?? z góry dziękuję za odpowiedź. wiem że na KULu na profilu romanistycznym jest coś takiego...
nie ,nie ma exama ale po roku nauki trudno zdac egzamin z praktycznego ;/
Temat przeniesiony do archwium.
91-111 z 111
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia