Studia w Hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
Hola!
Wiem,ze juz troche tematow o tym jest,ale nadal nie mogę otrzymac odpowiedzi na nutrtujace mnie pytanka;]
A wiec...w tym roku bede zdawac maturke i chcialabym dostac sie na uczelnie w Hiszpanii,ale nie wiem jakie są wymagania.Tak,wiem,ze to zalezy od uczelni,ale chyba sa jkaies ogolne wytyczne,tzn.czy tylko selectividad czy jak sie trez doczytalam,przetlumaczona przez tlumacza przysieglego matura(obojetnie jaka czy z jezyka hiszp rozszerzona?)i ile mniej wiecej wynosza oplaty na uczelniach publicznych?Mysle,ze wiele osob potrzebuje tch informacji...Chciałabym nawiązać kontakt z kim ,kto może juz przeszedl przez podobne rozterki i studiuje w Hiszpanii,jest ktos taki???
p.s.Moje [gg]
zerknij na temat: "Selectividad zniesiony". Wypowiedzial sie tam chlopak, ktory wyslal do uczelni swoje swiadectwo maturalne przetlumaczone na hiszp. i oni przydzielili mu tam pkty w swojej skali. Niestety zadnych wiecej szczegolow nie napisal!
wlasnie nikt tak dokładnie nie pisze...
Juana, a tak jeszcze a propos matury to z jakich podręczników i pomocy przygotowujesz sie do rozszerzonej?
tak szczerze to sie nie przygotowuje narazie;p Tzn bede dopeiro chodzila na fakultety jakies w szkole raz w tyg,ale tak to ja sie hiszp sama nauczylam ( z ksiazek,neta,tlumaczac piosenki,gadajac po hiszp )no i bylam w Hiszpanii 2 razy na kursie i jestem na avanzado.a tak to nei wiem jeszcze jak sie bede przygotowywac,ale zdaje rozszerzenie,a Ty?

»

Pomoc językowa - tłumaczenia