Filologia: Portugalska/Hiszpańska

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich ;) Obecnie jestem w trakcie zdawania matury, a więc przede mną rekrutacja mrożąca krew w żyłach :D Od kilku lat myślę o filologii hiszpańskiej, jednak widząc ilu mam konkurentów, mój entuzjazm stopniowo opada... :(
Przyznam, że trochę jestem zamotana w te procedury i nie wiem czy dobrze kombinuję :D Na fil. hiszp. oczywiście próbuję: dzienne , nocne, wszystkie możliwe :D ale zaczęłam zastanawiać się nad filologią portugalską, tylko nie orientuję się za bardzo, jak to jest: nabór na nią jest co roku czy tylko "co parę lat"? Czy nie wie ktoś jak będzie teraz (tj. nabór na rok 2008/09) i generalnie czy ktoś studiuje filologię portugalską tutaj? 9107082 moje gg jeśli ktoś woli nie wypowiadać się publicznie :D
Dawniej nabór był na UJ co 2 lata.
Ale teraz najwyraźniej postanowili rekrutować co roku.
W zeszłym roku był nabór,
a w tym roku filologia portugalska także figuruje w ofercie.
Niestety o kierunku nic od siebie nie mogę powiedzieć, tyle tylko co słyszałam,
ale na pewno się znajdzie ktoś, kto Ci odpowie.
Były też już wątki na ten temat.
Powodzenia w rekrutacji.
Pozdrawiam!
okej, no to spróbuję też na portugalską chyba ;)) dzięki za info ;)
hej, ja studiuję filologię portugalską na uj, teraz kończę pierwszy rok. Kierunek zdecydowanie polecam. Jeśli masz jakiekolwiek pytania, pisz na
[email] ew. [gg] ale rzadko bywam.

Nabór będzie znowu co dwa lata, tj. w tym roku (2007/08) był i jest 2008/09, natomiast nie będzie w roku 2009/10 (dopiero 2010/11).
Pozdrawiam,

Daria

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia