Filologia hiszpańska UJ - ile % z matury ?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
Chcialabym się dowiedzieć ile % z matury trzeba mieć, żeby się dostac na filologie hiszpańską na UJ ? Polski podst zdałam na 89% a niemiecki roz. na 75%, z tego wynika, że mam 314 pkt na 450 :|. Mam jakiekolwiek szanse ? dokumenty mozna składa do piątku, dlatego jeszcze się troche waham..
No ja mam 318 jeżeli dobrze liczę... I składam, bo gdzieś złożyć trzeba... Więc jeżeli nie masz jakichś większych problemów finansowych (w sensie, że np za dużo tych opłat) no to się zastanów, ja się nie nastawiam zbyt optymistycznie, bo wolę się ewentualnie pozytywnie rozczarować... ;))
Ja już złożyłam dokumenty, ciekawe jaki będzie próg.
Niestety z wyniku z polskiego nie jestem zbyt zadowolona, te rozszerzenie było beznadziejne :/
a ile masz pkt, jeśli można wiedzieć ?
Kobiety...prawda taka jest przecież , że z wynikiem niższym niż 85% z poziomu rozszerzonego z ang i z pol. to w ogóle nie ma co liczyć na iberystykę... no albo 100% z ang to wtedy jak masz 80 z pol to masz całkiem szanse...ale mneij? i jeszcze poziom podstawowy??? W ogóle się nie ma co łudzić. :/:/
Zgadzam sie z przedmówcą:) Niestety poziom jest naprawde wyśrubowany:/ I mysle ze bedzie ostra rywalizacja. Poza tym to tylko 30 miejsc....
No ja mam 90% pol i 89% ang (oba R), ale i tak sie boje, ze sie nie dostane, bo moja kolezanka miala 98% ang R, a polski jakos 85% R i dostala sie na anglistyke z listy rezerwowej:P No ale anglistyka to anglistyka:)
w zeszlym roku zeby dostac sie normalnie trzeba bylo miec min. 92-92..
nie denerwujcie mnie nawet... :P

72 i 96 musi wystarczyc... ;( hahaha :p
ja pol 88 ang 85, i zobaczymy...widze ze na 1 ture nie ma co liczyc ale zostaje jeszcze lista rezerwowa..
ejj, bez przesady, masz 173 pkt i piszesz, że nie masz szans w 1 naborze? no chyba, że to taka kokieteria... ;p albo że te 88 i 85 to z podstawowego poziomu.

generalnie w tym roku matura poszła o wiele słabiej niż w tamtym, poza tym był niż i mniej ludzi w ogóle podchodziło do matury. co nie musi oznaczać, że ta tendencja będzie widoczna akurat na filologii hiszpańskiej, bo te 45 miejsc to naprawdę nie jest dużo, w skali całego kraju na pewno znajdzie się trochę takich 'mózgów', które będą miały nawet po te 90pare z każdego przedmiotu. ale ja mimo wszystko mam cichą nadzieję, że w tym roku będzie łatwiej ;D

ale uj zaczyna mnie już lekko irytować... ile można czekać? jezuussss.
Hej! Ponoc wyniki maja byc do godziny 23:59 - to sie nazywa pocieszenie... Ja mam 399 pkt i tez watpie zebym miala szanse na 1 ture naboru:/ Ale poczekamy zobaczymy:) Nie ma co sie martwic na zapas;)
23.59?????? No to już chyba lekka przesada, poza tym, np z filologii angielskiej już mają wyniki więc dlaczego my mamy cierpieć :(
wierz mi ze nie jestes sama z tym mnie trafialo z nerwowo i udalo mi sie dodzownic tam a uprzejma pani powiedziala tylko ze do 23:59 wyniki powinny sie pojawic:/
"powinny" :| aha no to sprawdzę w poniedziałek i może będą...
Ja mam 402 i na portugalski starczylo:) Jestem na 22 miejscu:) Ale jeszcze czekam na ten hiszpanski na ktorym w sumie najbardziej mi zalezy:)
No to gratuluję, bo ja jestem -ho ho- daleko na liście rezerwowych...;)
na hiszpanski niestety nie starczylo...i teraz nie wiem co zrobic, bo na AP sie dostalam na hiszp, a na UJ znowu jest wyzszy poziom i jakbym sobie wziela hiszp jako drugi to mozliwe ze nauczylabym sie go rownie dobrze jak na AP...Co myslicie?
ja bym na Twoim miejscu została na portugalskiej na UJ. Co UJ to UJ ;) Ale zrobisz jak zechcesz ;))
ja bym też poleciła zostać na UJ :)
a ktora osoba na liscie rezerwowej ma jakiekolwiek szanse sie dostac?
mi na UJ zabrkła spooro ;/;/ masakra jestem na 95 a przyjmowali do 37, na wloski jestem 2 na liscie rezerwowej ...ale dostalam sie na UMCS na hiszp ,wiec nie bede płakac ;)
Ja jestem na 23 pozycji na liscie ale nie ludze sie dlatego skladam na wieczorowe :)
Dla przyszłych pokoleń:) W tym roku próg na filologię hiszpańska na UJ wynosił 411 na 450 możliwych. Nie było 2 rekrutacji. Wszystko wyjaśniło się już w pierwszej.
wlasnie, czemu nie bylo drugiej???
Tez bym chciała wiedziec;) Tutaj link do ostatecznej listy przyjetych i nieprzyjetych: http://www.filg.uj.edu.pl/ifr/WynikiFilologiaHiszpanska.pdf
Niby przyjeli 30 osob (czy 29 jak tam liczylam) - tyle co w podawanym przez siebie limicie.
Jak widać i co było do przewidzenia, z powodu idiotycznie rozplanowanych zajęc na wieczorowych i ceny oraz absurdalnego wymogu na eksternistyczne - w tym roku równiez nie było chętnych :
http://www.rekrutacja.uj.edu.pl/dodatkowy_nabor.html
ja sie zastanawiam, skoro na wieczorze jest 147 osob obecnie, to jak my bedziemy meic te zajecia...? znaczy w jakich godzinach, bo watpie, bysmy sie pomiescili wszyscy na raz;d;d
jakto 147 osób? podobno miejsc było 50, a 19 zostało na drugi nabór :)
ja weszlam na usos i jest 147 osob.. mozliwe ze to wszystkie 3 lata nie wiem;pp
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego