WSJO 2009/10 - kto się wybiera?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich:D Czy są wśród Was osoby wybierające się w tym roku na WSJO na hispanistykę? Może małe zapoznanie? Pozdrawiam:D
O cześć:) ja się wybieram:)Gdybyś chciała pogadać podaję swoje gg 1[tel]
cześć! a mam pytanie, czy jest gdzieś w necie ogólnodostępny plan zajęć z hiszpańskiej na wsjo?? bo chciałabym wiedzieć jak to wypada w porównaniu z UAM-em.
Hej:)Jeśli chodzi o plan zajęć to my go jeszcze nie znamy:(,wszelkie informacje dotyczące pierwszego tygodnia zajęć mają być dostępne od 30.09 na stronie www.serwis.wsjo.pl.A cały plan będzie dostępny pewnie później.
Jednakże,żeby mieć do niego wgląd trzeba być studentem tej Uczelni. Natomiast jeśli chodzi o program studiów to wszystko znajdziesz tutaj- www.wsjo.pl Mam nadzieję,że trochę Ci pomogłam:)
Pozdrawiam:)
hej, na stronie uczelni podane są tylko przedmioty, które będą realizowane w czasie studiów, natomiast nie ma podanej ilości godzin, a co jak wiadomo jest bardzo ważne w przypadku pnjh, dlatego też pytałam się o plan zajęć na wsjo żeby go porównać z tym z uam-u.
W każdym razie dziękuję za pomoc ;)
http://serwis.wsjo.pl/index.php?dID=19 - tu masz program studiów
ja w tym roku kończyłam hiszpański na wsjo, jakby co to pytajcie - o ile będę w stanie pomóc to chętnie pomogę.
Witam
Przeglądałem Twoje posty i jakoś mi się nie wydaje, żeby to był poziom filologiczny. Bez obrazy, oczywiście. Miałaś hiszpański jako główny język, czy jako moduł?
Poza tym, też studiuję na WSJO.
a o co ci chodzi? o durne bryczki?
Niekoniecznie bryczki, patrzyłem na całość. Ale to może tylko takie moje wrażenie.
no myślę, że błędne wrażenie...a tak a propo nie wiem o co ci chodzi pisząc całość...prosiłam aby o pomoc odnośnie bryczek. wiele słów i zwrotów o jakie pytałam są mi znane ale nie pasowały mi do kontekstu...bryczkowego...a ty na którym jesteś roku, że taki bystry już jesteś...bo takie odnoszę wrażenie.
Nie interesuj się, na którym roku ;)
Przeglądałem też inne twoje wpisy i natknąłem się na dosyć świeży wpis, z kwietnia, czyli kończyłaś 3 rok:

"witam, mam prosbe o przetlumaczenie kilku wyrazen:
1. no pegar ojo - nie zmruzyc oka?
2. dejar a alguien sin palabras
3. ir de mal en peor - cos w stylu z deszczu pod rynne?
4. traer cuenta
5. hacer el ridiculo
6. por si las moscas
7. pasar la noche en blanco
8. recibir con los brazos abiertos - przyjąc chetnie, z otwartymi ramionami?
9. de la noche a la manana
10. tener lospies en el suelo
11. ser de lo que no hay
12. a mi - tu - su aire
13. estar en las nubes - bujac w oblokach?"

Tego nie poznaliście przed trzecim rokiem? ;/
to nie należało do najtrudniejszych zadań...ale mieliśmy to na 3 roku jak cię to tak interesuje. przyznam szczerze że chciałam się upewnić, choć nie wpisywałam ręcznie wszystkiego czego nie wiedziałam tylko kopiowałam całość :/ trochę bezmyślnie ale już nie było jak zmazać to co oczywiste jak np. no pegar ojo chociażby co pojawiło się pewnie na 1 roku
spoko
a ty dlaczego nie chcesz się przyznać na którym już jesteś roku? skoro tyle wiesz to albo 2 albo 3...
bo zaraz podważysz moje kompetencje.
ale nic złośliwego nie mam broń Boże na myśli...:) nie ma się co denerwować...
Studiowałaś zaocznie czy dziennie? Wybieram się w tym roku na zaoczne - filologia hiszpańska. Obecnie zaczynam poziom B1, więc pewnie studia na wsjo przynajmniej z początku będą dla mnie szybką powtórką :-) - skoro naukę zaczyna się od podstaw. Interesuje mnie z jakim poziomem kończy się naukę po 3. latach??? Tak patrząc realnie, czy jest to B2 czy może jednak wyżej? Poza tym, czy w trakcie studiów mieliście możliwość zdawania przez uczelnię certyfikatów językowych (DELE Intermedio)? Od drugiego roku wchodzi nauka drugiego języka - czy jego również zaczyna się od podstaw? I jaki to język? Wyłącznie angielski?
I tak ogólnie? Jak wykładowcy? Wymagający? Przykładają się do swojej pracy? Jaka atmosfera na zajęciach?
Pozdrawiam! :-)
Większość uczelni zapewnia, że po 3 latach poziom dochodzi do C1. Również ciekawi mnie czy tak to jest w praktyce.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa