filologia hiszpańska na ATH

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 81
Czytałem posty z ubiegłych lat oraz rozmawiałem z absolwentką, która też ukończyła fil. hiszpańską na ATH kilka lat temu. Opinie na tym forum nie były zbyt dobre, moja znajoma odradza mi ATH i też nie wspomina nauki na tej uczelni pozytywnie. Chciałbym się dowiedzieć czy na przestrzeni lat coś się zmieniło. Podobno jeszcze kilka lat temu pewna grupa miała przez jakiś okres rosyjski, później im zmienili go na jakiś inny język...
Podobno masa osób ma problem z hiszpańskojęzycznymi lekturami np. Cydem, który jak "Pan Tadeusz" jest pisany wierszem i większość decydowała się na opracowania polskie, niektórzy wysilili się na streszczenie po hiszpańsku.
Wykładowca mówił tak szybko, że nie nadążano z notatkami i był problem "kto ma pełne notarki, żeby skserować dla wszystkich", był problem ze zrozumieniem wykładowcy. Co więcej, po 3 latach jedynie garstka osób mówiła tak jak na licencjata przystało, reszta zaś zdawała po tysiąckrotnie egzaminy, żeby tylko zaliczyć. Czy to naprawdę wygląda aż tak fatalnie?????
A moja znajoma w tym roku zrobiła licencjata z hiszpańskiej na ATH i bardzo sobie chwali :) tylko narzekała na brak punktualnośći u latynoskich wykładowców, ponoć byli w stanie spóźnić się nawet do 3 godzin na egzamin ^^ no to może być nieco frustrujące :p
Hej :) to fajnie, że ktoś się odezwał.. już jakoś raźniej :) zakładałam wcześniej temat, ale nikt nie odpisywał.. Gdyby ktoś chciał pogadać, to wyżej jest moje gg:)

A Jak nastroje przed ogłoszeniem wyników?? ;)

Co do puntkualności to też coś słyszałam, hehe :) ale.. będzie fajnie :)
myślę że nie jest tam tak źle:)
ja się szczerze boję tych wyników;/
Też tak uważam, myślę, że będzie całkiem spoko :):)
A co do wyników to też się boję, w szczególności matmy :/
ale nie ma co, jakoś to będzie ;) a z której szkoły jesteś?? :)
Dobrze że ja to mam już za sobą :P
ja to w ogóle jestem całkiem z innych stron Polski:)
ale na bliższą uczelnię raczej się nie dostanę więc myślę że trafię tu...
Nie jest ciężko się dostać :)
i jak wyniki??? ja angielski strasznie słabo:/
jak sobie po maturze sprawdzałam wyniki to wydawało mi się że dużo mam dobrze a teraz jakas masakra;/ za maila i list bardzo mało pktOw dostałam a przekazałam wszystkie informacje....załamka
A pisałaś podst czy rozszerzenie? Może polski Cię uratuje bo on też się wlicza :)
wszystko na podstawie... polski troche lepiej 84%
Ja miałam 73% z polskiego i też pisałam wszystko na podstawie.
a ja polak 36% angol 56% 3 lata spedzone w hiszpanii startuje na zaoczne i juz wiem ze sie dostałem:D
he:D a skąd ta pewnosc??;)
No płaci w końcu :P
bo w kazdej uczelni ktos cos wie....
JAK WAM POSZLO DOSTALISCIE SIE??
Ja się dostałam :)
ja też :)
i ja :D
to dobrze byłoby się wcześniej poznać jak coś to jest moje [gg]
a kto sie z was na zaoczne zapisal??
Ja sie dostalam na zaoczne :-)
ja nie..:( ile tych pkt rekrutacyjnych miałyscie?
Na dzienne i na zaoczne sie nie dostalas?
na dzienne. na zaoczne nie składałam
hej moze sie zgadamy podaje ci muj numer [gg] jak cos to zapraszam na rozmowe:D:D
kasia moze sie zgadamy podaje ci muj numer [gg] jak cos to zapraszam na rozmowe:D:D
sory za muj:P heheh mój:D
Kto jeszcze wybiera sie na zaoczne? :-)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 81

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka