Erasmus/Granada, pytanie do osób któe były

Temat przeniesiony do archwium.
Witam ;-)

chciałabym zapytać o pierwsze tygodnie wyjazdu do Granady. Obiło mi się o uszy, że przez dwa pierwsze tygodnie są zapisy na zajęcia, w związku z czym zajęcia jako tako się nie odbywają. Czy rzeczywiście tak to wygląda? Prawdopodobnie nie będę mogła pojechać do Granady wcześniej około tygodnia od rozpoczęcia zajęć i zastanawiam się, czy będzie to miało jakieś straszne konsekwencje.

Pozdrawiam
Jak ja byłam w Hiszpanii na Erazmusie (co prawda w Jaen, a nie w Granadzie), to było tak, że przez pierwszy miesiąc chodziło się na zajęcia bez zapisywania na kursy. Po miesiącu były zapisy i wybierałaś tylko te przedmioty, które Ci się spodobały. Nie było obowiązku uczestniczenia w zajęciach, więc myślę, że w Granadzie jest podobnie, więc się nie przejmuj :) Zazdroszczę! Granada jest cudowna! Miałam blisko, więc byłam kilkakrotnie :) Pozdrawiam!
Dziękuję bardzo za odpowiedź ;-) Jaen też fajne! i słyszałam, że mają tam najlepszą oliwę z oliwek w całej Hiszpanii
Osobiście nie lubiłam oliwek dopóki nie spróbowałam tych miejscowych - Jaen i okolice to największe zagłębie oliwek w całej Hiszpanii. Troszkę monotonny momentami staje się ten krajobraz, ale i tak jest pięknie! Tęsknię! A oliwki zaczęły mi smakować i teraz chętnie w domu zajadam :) Przygotuj się na najwspanialszy okres w swoim studenckim życiu! Ach... Gdybym mogła tam pojechać jeszcze raz... Bajka! Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz, chętnie odpowiem.

»

Pomoc językowa