Filologia hiszpańska uniwersytet łodzki grupa niezaawansowana

Temat przeniesiony do archwium.
Hej ! Zamierzm złożyć papiery na filologię hiszpańska na grupę niezaawansowaną . Mam jednak wątpliwości czy jest to grupa dla osob ktore uczyly sie kiedys tego jezyka czy osba ktora dopiero zaczyna nauke hiszpanskiego da sobie na tych studiach rade ?? Pomżcie
a jesli sie nie dostaniesz to gdzie pojdziesz sa jeszcze SWSPiZ oraz WSSM ta druga ma Iberystykę dłużej i ma też magisterskie, słyszałem o niej wiele dobrego np. że kadra jest z UŁ a ty? Uniwerku nie rozważam bo myślę o zaocznych studiach. Też uczyłem się kiedyś hiszpańskiego ponad rok i podobno mam przejść rozmowę kwalifikacyjną aby przyporządkowali mnie do grupy zaawansowania ale to się okaże w październiku jak zacznę tam uczęszczać bo wszystko wskazuje na to, że własnie WSSM wybiorę.
Hej a co sądzicie jeszcze o uczelni Wschód-Zachód Szkoła Wyższa w Łodzi mają tam f.hiszpańską, a w necie ciężko coś znaleźć na temat tej uczelni, a też idę na filologię hiszpańską zaocznie w Łodzi i zastanawiam się nad tą szkołą jest dość tania w porównaniu do innych, a szczerze o SWSPiZ nie słyszałem dopiero teraz pierwszy raz widzę że jest tam Iberystyka bo WSSM jest droga no i ma zajęcia w piątki też co mi nie odpowiada ... pozdrawiam.
Faktycznie zajęcia na WSSM są też w piątki niestety będę musiał swojego pracodawcę jakoś udobruchać na szczęście zjazdy są co dwa tygodnie, co do ceny studiów to podliczyłem wychodzi, że SWSPiZ i WSSM mają prawie identyczną cenę różnica około 50zł w skali roku miesięcznie jest więcej w WSSM ale płaci się 9 rat a nie 12 jak w SWSPiZ a co do zjazdów to trudno ustalić bo na SWSPiZ nie ma planu Iberystyki pewnie jeszcze nie uruchomili tego kierunku. O Uczelni Wschód-Zachód nic nie wiem oprócz tego, że opłaty są zdecydowanie mniejsze ale co jest tego przyczyną? bo różnica jest ogromna, poszukałem trochę o niej w necie i nie spotkałem żadnych opinii ani dobrych ani złych. Czy jest na forum ktoś z tej uczelni ?
Ja byłem osobiście na tej uczelni Wschód-Zachód, potrzeba tam 15 osób do uruchomienia kierunku, a zajęcia są też co 2 tyg. i tylko w soboty i niedziele, ceny mają podobne jak np. KPSW w Bydgoszczy czy Wyższa Szkoła Ateneum w Gdańsku. Wykładowcy są tam z Łodzi, Warszawy i Krakowa tak babeczka w dziekanacie mi mówiła no i jako drugi język obcy mają bardzo szeroki wybór pośród języków. W moim przypadku WSSM odpada z racji za dużych cen no i zjazdów w piątki. Póki co złożyłem papiery na WSWZ :)
Dostałam się na UŁ na filologię hiszpańską + język angielski grupa niezaawansowana.
Mam inne pytanie: nie dostałam się na sinologię na UAM,a na tym bardziej mi zależało.
Hiszpański mi się podoba,ale mnie nie kręci,nie zachwyca....czy mam na UŁ szansę,że mnie to wciągnie? Że ktoś mnie zarazi pasją,czy to jest nudne,klepane i całkowicie pozbawione takiego żywego zainteresowania językiem/kulturą itd?
To jest mój główny problem,bo jeśli się tylko w to wciągnę,to wszysko inne typu zajęcia,przedmioty itd już są mniejszym zmartwieniem ; )
Słyszałam już,że wykładowcy i ogólnie dziekanat są życzliwi dla studentów co mnie cieszy,ale czy ktoś by mógł coś jeszcze na ten temat powiedzieć? Dzięki z góry :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa