Jak znaleźć pracę w Barcelonie ?

Temat przeniesiony do archwium.
31-38 z 38
| następna
prosze zadzwonic do mnie i prawdopodobnie dam pani prace widzac ten zapal do pracy w hiszpani. moj tel w hiszpani 696870923
mariposa el trabajo es para ti
icaro, przesaaadasz..wyluzuj trochę, ludzie się z ciebie śmieją na całym forum, a szkoda, bo czasem podajesz ciekawe informacje, pozdrawiam
Witam. maz pracuje juz 2 lata. zezwolenie na prace jest potrzebne, zeby legalnie pracowac. Czeka sie na nie 2 tygodnie, ale jest bezterminowe. Jak sie ma wynajete mieszkanie to mozna sie zameldowac. Trzeba miec mumer NIE cos w rodzaju naszego NIP. Trzeba zwracac uwage na podatek jaki pobieraja pracodawcy. Niestety do dzis nie wiem na czym to polega, że przez pierwse pol roku pobieraja ok. 8 %, a w drugiej mogą, ale nie musza, pobierac wiecej - nawet ok. 24%. Trzeba na to zwrocic uwage. Wynajecie mieszkania kosztuje pod Barcelona (ok. 20km) 6[tel]euro. najlepiej zrobic to w 3, 4 osoby. Ciezko znalezc male mieszkanie. Regula sa mieszkania 3 pokoje + salon + kuchnia i lazienka, ok. 70-80 m. Pozdrawiam
Witam.
mieszkam w Barcelonie ponad 4 lata, czytajac to co napisales o Twojej nauce Hiszpanskiego .... hmmm no co ja moge Ci napisac, tylko i wylacznie szczera prawde.
Wybrales Barcelone ... domyslam sie , ze bez wiedzy iz Barcelona to Catalunya, za duzo nie zdzialasz z Twoim ,,doswiadczonym Hiszpanskim" iz...
po 1. jezyk jaki tutaj panuje to Catalunski
po 2. hiszpanski ze slownika, rozni sie duzo od mowy
po 3. myslac, ze przyjedziesz tak po prostu i ze znajdziesz prace robisz duzy blad.
w takim kryzysie jaka jest teraz Hiszpania, nie znajdziesz pracy bez zadnego doswiadczenia...oczywiscie o doswiadczeniu tutaj.
zawod moze byc ten sam, ale inaczej wykonywany ...
Ja sama mieszkajac w Barcelonie tyle czasu od 5 miesiecy szukam pracy, i nie powiem, ze moj hiszpanski i Catalunski jest sredni ...
i ze doswiadczenie male ...
a co do pracy na czarno, to z tym raczej w tej chwili nie igrac, sprawdzaja wszedzie wszystko to, co jest mozliwe.
jesli zdecydowales sie na ten krok, lub zdecydujesz, to podziwiam Twa odwage.
pozdrawiam

PS: oczywiscie, czasami komus sie udaje, zycze szczescia .
Klaudia, odpisałaś chłopakowi po 4 latach;)
Czesc Klaudia,
Chciałabym cię podpytać o legalną pracę w Barcelonie. Właśnie wybieram się do Barcelony na urlop i nie ukrywam, że planuję przeprowadzkę do Hiszpanii za rok. Pracuję jako brand manager od 2 lat w Polsce i zamierzam szukać pracy w tym samym sektorze w Barcelonie. Czy masz może kontakt z polakami, którzy pracują "na biało" :)? jakie są ich doświadczenia? co myślisz o przeprowadzce do Barcelony i szukaniu tam "ambitnej" pracy?
pozdrawiam i dzieki z góry za sugestie
Witam, jak wygląda rynek pracy w Barcelonie w branży IT? Jest dużo zachodnich firm? Chętnie przyjmują doświadczonych pracowników z zagranicy? Znajomość hiszpańskiego wystarczy, czy trzeba też znać kataloński?
Temat przeniesiony do archwium.
31-38 z 38
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Egzaminy