teneryfa-zycie,praca,szkola

Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna
cześć mó mąż przebywa obecnie na Terneryfie ... wyspy są naprawde piękne ale uważaj niestety na Polaków obiecują pomoc w załatwieniu pracy mieszkania itd a rzeczywistośc okazuje sie inna
nie odpowiadajcie na to ogłoszenie to oszust i naciągacz ... owszem mieszka na teneryfie i tam próbuje naciagac Polaków na wszystkim obiecuje złote góry a potem okazuje sie ze to co mowi to nieprawda ma problem z zalatwieniem mieszkania i pracy ludziom ktorych tam sciaga a nadodatek wyciaga od nich kase
sama sobie tym ocene wystawiasz, to znaczy co ze ludzie ktorzy maja wyzsze wykształcenie nie moga juz takich zawodow wykonywac,
i tylko Ci niewykształceni wyjezdzaja???
moze tu nie ma mozliwosci podjecia pracy takiej ktora go satysfakcjonuje chociazby pod wzgledem finansowym,
od zmywania garow moze zaczac, nie musi na tym skonczyc opanowanie j. hiszpanskiego nie stanowi trudnosci a potem podjecie lepszej pracy tez moze takie nie byc....pewnie sama o tym dobrze wiesz...
ale fakt "jest pieknie" to troche malo zeby zdecydowac sie na emigracje..
Ależ oczywiście, że mogą. Wszystko zależy od ambicji bo co jak co, ale akurat ostatnimi czasy inżynierowie produkcji i projektu w Polsce nie narzekają ani na brak zajęć ani na zarobki. Trzeba tylko coś umieć i trochę poszukać.
tu masz racje coraz wieksze sa mozliwosci podjecia pracy w Polsce, ale niestety stawki nadal niskie... nie trzeba sie pchac od razu za granice, a Hiszpania do bogatych nie nalezy stawki takie sobie a zycie dosc drogie,
a zmywak zostawmy tym niezaradnym, chociaz i ci maja szanse teraz tyle dziala agencji posrednictwa pracy ze niedlugo pracownikow im zabraknie, pewnie wszyscy wyjada na Teneryfe, bo tam"tak pięknie jest":)
heh prawie jak w Polsce, pozdrawiam
Na Teneryfie byłam trzy razy(na dwa wakacyjne miesiące trzy lata z rzędu) i nie wiem jak to opisać ale..zakochałam się w tej uroczej niewielkiej wysepce;)...Hiszpański to cudowny,stosunkowo łatwy język ,który cały czas szlifuję,głównie dlatego, że po ukończonych studiach mam zamiar na stałe wyjechać i osiedlić się na Teneryfie.Namawiają mnie do tego nie tylko hiszpańscy przyjaciele z Teneryfy,do których co roku przyjeżdzam ,ale także rodzina.Uważam że podstawą jest język.Wyspa oferuje życie na znacznie wyższym poziomie niż w Polsce.Za to porównywalne ceny produktów.Ponadto super klimat przez cały rok,piękne krajobrazy,a przede wszystkim CUDOWNI LUDZIE!!!Jest coś w tym małym zakątku,co sprawia że chce tam wracac...Moim zdaniem w Polsce nie ma perspektyw na życie...Jest coraz gorzej. Na Teneryfie przeciętna kelnerka bez napiwków zarabia około 900 euro na rękę.Ponadto w godzinach popoludniowych jest sjesta-odpoczynek.Hiszpanie pracują około 40 godzin tygodniowo.Inna atmosfera...inny klimacik>>>>inne życie!!!Mam już kupiony bilet lotniczy na Teneryfę na trzy tygodnie (przełom styczeń-luty)...i odliczam miesiące;)Pozdro dla Jose y Fran i oczywiście dla wszystkich zainteresowanych wyjazdem na Islas Canarias;)
Czesc mam na imie Piotr jestem obecnie w Las Palmas bardzo chce jechac na teneryfe ale mam problem ze znalezieniem tam jakiej kolwiek pracy.Mam niezmierna prozba posiadasz jakies informacje gdzie moglbym sie kierowac i gdzie uderzac prosze o pomoc w tym [email]
poszukuje mieszkania i pracy na teneryfie jesli ma ktos jakies informacje na ten temat prosze o kontakt [email]
Witam mam pytanie bo ogólnie mieszkam w małej wsi pod Wawa i mam dylemat bo widze że w Polsce z zarobkami gorzej mimo tego ucze się i czy warto wyjechac i zaryzykowac w wayajzd na teneryfe?Czy są szkoły polsko-hiszpańskie bo nic nieumiem z języka tego a zawodu jestem kucharzem i prawie kelnerem.Jakie np są koszty i zycie wynajmu mieskzań,opłat i zywności itp?
Temat przeniesiony do archwium.
31-39 z 39
| następna