"Nasi" w Galicji

Temat przeniesiony do archwium.
Hola! Que tal estais? :) Mam pytanie do wszystkich mieszkających na terenie Galicji: jak wam się podoba ta comunidad? Mieszka ktoś z Was w Pontevedra, Vigo ,Santiago de Compostela lub okolicach ( np. w pueblos nad Atlantykiem)Jak ludzie , pogoda , praca itp. ?
mieszka pare osob,choc jak to bywa sa dosc rozrzuceni.zadzwoñ do konsulatu polskiego w Vigo (986 469 301 ),lub udaj sie do asociación, llamada Polonia en Galicia(Santiago de Compostela)
pozdrawiam serdecznie z jedynego forum emigracji polskiej w hiszpanii

ja nie mieszkam , ale o pogode to teraz lepiej nie pytaj :(
moZesz zobaczyc w necie (co innego przyroda).
o tankowce tez nie...
Dużo osób wspomina o soczystej zieleni, bujnych krzewach.... i krainie niezwykłej przyrody, lecz jeszcze osobiście tam nie byłam, a zamierzam się wybrać latem ( do pracy ) i dlatego pytam o opinię innych ludzi ( najbardziej interesują mnie opinie ludzi mieszkających tam obecnie lub w przeszłości).
W Galicji mieszka calkiem spora "populacja" ludzi z Sokratesa. W A Corunii jest nas calkiem sporo. Żyje się miło, tylko pogoda daje się trochę we znaki...
Co do ludzi, to też nie narzekam, ale nie wydają mi się tacy "hiszpańscy" jak sobie wyobrażałam - może na południu są bardziej otwarci i bezpośredni, zauważyłam że tutaj musiałam się przebić przez nieufność co niektórych, ale za to zyskałam kilku na prawde dobrych amigos :)
Mnie też interesuje Galicja i zastanawiam się jak łatwo o pracę tam. Słyszałam że ogólnie jest tam dość niebezpiecznie w porównaniu z innymi częściami Hiszpanii. Do tego zarobki nie są chyba zbyt wysokie ? Piszcie nasze ziomki w Galicji jak wam się wiedzie Pozdro!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia