Szkoła polska dla dziecka

Temat przeniesiony do archwium.
Poszukuje jakichś informacji na temat jak wygląda nauka dzieci polskich w hiszpanii. W niedługim czasie chcemy przynieść sie z synem do męza w okolice Barcelony. W Polsce dziecko chodzi do I kl niezna hiszpańskiego. My raczej tez jesteśmy na etapie uczenia się języka. Niewiem jak wogóle miała by wyglądać jego nauka tam, czy moze uczęszczać do tamtejszej szkoły.
Proszę o jakiekolwiek informacje.
ogólnie to to dzieci chodzA do szkóL hiszpanskich (katalunskich etc)
nie ma oddzielnej szkoLy polskiej w B.
jest 'szkóLka' czy 2

jesli mogE radzic, uczcie wszyscy (takZe razem) jak najwiecej teraz
mniejszy bEdzie wstrzAs poczAtkowy
a po jakims czasie to pewnie mLode pokolenie bedzie mogLo wam pomagac jEzykowo
Moja córka w tym roku rozpoczela nauke w I klasie. Chodzi do hiszpankiej szkoły ale jest wniej skupisko miedzynarodowe.Od stycznia zeszłego roku mała chodziła w Polsce na kurs hiszpanskiego , teraz juz bardzo ładnie mowi rozumie nie ma problemów z porozumiewaniem sie w przeciwienstwie do mnie :)))))))

Co do nauki w szkole to niestety poziom jest nie za wysoki, mała teraz uczy sie tego czego sie uczyla w przedszkolu w "zerówce"
Ale tak jak ktos wyzej radzil uczcie sie hiszpanskiego juz w Polsce bedzie Wam łatwiej.
Dziękuję za wszystkie porady. Nieukrywam że troche mam obawy przed tą zmianą. Dziecko w Polskiej szkole radzi sobie bardzo dobrze od 3 lat uczy sie angielskiego i tez nieźle posługuje się tym językiem więc sądzę że z hiszpańskim też niebędzie najgorzej. Narazie zaczeliśmy się uczyć języka.

Mam jeszcze tylko jedno pytanie czy słyszał ktoś coś o szkole kształcącej na odległość dzieci przebywające za granica.

»

Życie, praca, nauka