Castellano (Valencia)!! Polacy!! Info!!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!! Prosze o kontakt osoby, ktore mieszkają w okolicy Valenci. W marcu zamieszkam w Castellano. Być może jest ktoś kto szuka mieszkania (pokoju) w tamtej okolicy?? Mieszkanie mam zapewnione, bede prowadzić swój niezależny biznes + potrzebuję informacji na temat możliwości pracy na etacie - lub innej. Może Wy szukacie dodatkowego zajęcia (j. hiszpański i polski).Baaardzo mi zależy z góry dzięki za informacje:)

Aguita
bede prowadzić
>swój niezależny biznes + potrzebuję informacji na temat możliwości
>pracy na etacie - lub innej

++++++++++++++++++++
pracowita dziewczyna z ciebie. w nocy niezalezny biznes a w dzieñ inna praca(jaka??) :)
Niezależny biznes - to z pewnością nie to o czym myślisz!! Jestem Niezależynm Dystrybutorem Herbalife i planuję rozpocząć swoją pracę również w Hiszpanii (w końcu międzanorodwy biznes :)!) System szkoleń w Hiszpanii funkcjonuje w niesamowity spsób i stwarza możliwość bardzo szybkiego rozwoju. Poszukuję tylko 5 konkretnych osób do współpracy ze znajomością polskiego i hiszpańskiego!!

Pozdrawiam

aguita:))
czesc,chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej na temat tej dzialalnosci, mieszkam w walencji i chcialabym sie zajac czyms nowym, jestem po filologii hiszpanskiej wiec z jezykiem nie ma problemu, daj znac jesli nadal szukasz 5 konkretnych osob [email]
agnieszko, napisalam do ciebie maila na adres ktory mi podalas, ale niestet na ten adres wiadomosci nie docieraja, masz moze jakis inny adres mailowy?jesli nie to moze jakis kontakt telefoniczny?
Jestem Niezależynm Dystrybutorem Herbalife
+++++++++++++++++++++++
no to zycze powodzenia!! :) ta "firma" jest tu znana od wielu lat i nie ma najlepszej prasy. brakuje tylko abys napisala ze jestes niezaleznym dystrybutorem firmy Amway...

dios,hay gente ingenua en el mundo...
mój adrtes: [email] Do następnego:)))
Witaj!!ciekawi mnie tylko Twoje doświadczneie w tej branży.... Bo wiesz na zasadzie znajomy znajomego... Gdybym ne byla pewna rynku...nie zostawiłabym tutaj wszystkiego....
Jestem Niezależynm Dystrybutorem Herbalife i planuję rozpocząć swoją pracę również w Hiszpanii (w końcu międzanorodwy biznes :)!) System szkoleń w Hiszpanii funkcjonuje w niesamowity spsób i stwarza możliwość bardzo szybkiego rozwoju.
(...)
Witaj!!ciekawi mnie tylko Twoje doświadczneie w tej branży.... Bo wiesz na zasadzie znajomy znajomego... Gdybym ne byla pewna rynku...nie zostawiłabym tutaj wszystkiego...

+++++++++++++++++++++

a co TY WIESZ O TYM RYNKU?? to co ci powiedziano na jakims spotkaniu??
herbalife znam od jakihcs 12-14 lat. una estructura piramidal como otra cualquiera.
wiem,ze ciebie nie bedzie latwo przekonac,zreszta,nie jest to moim celem.ty tracisz czas i pieniadze,nie ja.

opinie o tej firmie nie sa najlepsze.
kilkanascie lat temu,owwszem ,nawet niezle dzialalimchoc trzeba dodac ze wiekszosc sprzedanych produktow zostala zakupiona przez samych "przyszlych" dystrybutorow.
na spotkaniach osoby o niskim mniemaniu i dosc podatne na slowa ulegaja prowadzacym spotkania.no coz,nielatwo sie oprzec osobie ktora podekscytowana wlasnym monologiem nagle pyta publicznosc:chcesz byc wlasnym szefem?? chcesz zmienic sobie i rodzinie zycie?? bisnes,przyszlosc,pieniadze dzieki tobie samemu!! my dajemy ci narzedzie,ty zrobisz dzielo(czytaj bedziesz bogata) a przy okazji pomozesz innym(schudna)!!!
dzis, moze spotkasz zdesperowanych afrykanczykow na ulicach madrytu z duza nalepka
pierda peso pregunteme como.
och,ludzka naiwnosci...

wiesz,jedz do hiszpanii,sama sie przekonasz jak to wyglada,doswiadczenie tez jest dobre(tyle ze to akurat sporo kosztuje :) )

do osob oferujacych sie do tej"pracy".dlaczego nie wyslecie mnie pieniedzy?? obiecuje ze zysk zostanie przekazany na sieroty/biednych murzynkow/pomnik ppieza w hiszpanskiej miejscowsci Quinto Pino/na chorych na lepre.

pozdrawiam

http://www.poloniamadryt.net/forum/index.php

Herbalife es una empresa de venta a través de distribuidores independientes (NUNCA en tiendas o farmacias) de "productos milagro" de dietética, mayoritariamente para dietas de adelgazamiento, asegurando que se puede adelgazar con estos productos sin esfuerzo y comiendo lo que al sujeto apetezca. Los productos que vende son en realidad sustancias prácticamente neutrales o a veces "eficaces", pero que logran sus resultados a base de envenenar el cuerpo del consumidor con sustancias liposolubles o drogas anti-apetito que merman su salud peligrosamente.

Además Herbalife se dedica a reclutar distribuidores independientes ofreciendo falsas oportunidades de negocio, muy abundantes en la red actualmente, que en realidad no son más que burdos esquemas piramidales para sacar el dinero a los incautos que se apuntan (exigen el pago de una entrada para acceder al negocio) y que estos a su vez recluten a "distribuidores" nuevos. La razón por la que necesitan distribuidores independientes es que no pueden vender sus productos en comercios formales porque no están homologados ni tienen certificados de calidad ni licencias de venta.
chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej na temat tej dzialalnosci, mieszkam w walencji i chcialabym sie zajac czyms nowym, jestem po filologii hiszpanskiej.

+++++++++++++++++
slowo,nie chce mi sie wierzyc ze kobieta z wyzszym wyksztalceniem moze byc tak naiwna sugerujac sie slowem"praca,dystrybutor" sadzac ze to jest cos,co przyniesie jakas korzysc/zarobek. kobieto,ta tzw. "praca" polega na chodzeniu na spotkania z innymi naiwnymi aby namowic ich na dystrybucje tychze produktow.w ten sposob stajesz sie "szefowa" tych osob.te z kolei maja znalezc kolejnych naiwnych na te same produkty.i tak dalej i tak dalej... oczywiscie nie zapominamy o rodzinie,kolegach,znajomych z pracy etc,ktorym zawracamy glowe aby tylko kupili bo musimy spelnic okreslone warunki sprzedazy... i tak dalej,i tak dalej...

http://www.sectas.org.ar/anway.html

NO HAY MAS CIEGO QUE EL QUE NO QUIERE VER
hola icaro, te he visto ya un monton de veces por aqui y no solo, y aprecio tu opinion, te puedo decir que estes tranquilo no soy tan ingenua, solo queria ver que nuevo negocio pueda aparecer, conozco esta marca de productos ya de polonia, donde tampoco tiene buena fama
de todos modos gracias por tu opinion, me quedo tranquila sabiendo que todavia hay gente que se preocupa por otros, gracias
Witam!!

Oczywiście nie mogę przejść obojętnie wobec Twojego postu Icaro. Mam do Ciebie (i nie tylko) kilka pytań.

1. Czy każda firma która działa w marketingu sieciowym jest sekta?????

2. Dlaczego uważasz, że na Hiszpanię stracę czas i pieniądze??? O jakich pieniądzach mówisz?? Ciekawe…

3. „Opinie o tej firmie nie są najlepsze”… - masz rację opinie…ja wole rozmawiać o faktach. Ciekawe jest to, że najlepszymi doradcami są zwykle osoby, które same w życiu tak naprawdę niewiele osiągnęły. ( Co o pracy Herbalife Herbalife możliwością zarabiania może wiedzieć Goździkowa, która zarabia 800 zł lub bezrobotny Kowalski??).

4. „kilkanascie lat temu,owwszem ,nawet niezle dzialalimchoc trzeba dodac ze wiekszosc sprzedanych produktow zostala zakupiona przez samych "przyszlych" dystrybutorow.” – co w tym złego???? Co w tym zlego ,ze osoby, które zaczynają stosować produkty wkrotce często podejmują współpracę z Herbalife?? Mają swój efekt i widzą biznes – tyle.

5. „na spotkaniach osoby o niskim mniemaniu i dosc podatne na slowa ulegaja prowadzacym spotkania.no coz,nielatwo sie oprzec osobie ktora podekscytowana wlasnym monologiem nagle pyta publicznosc:chcesz byc wlasnym szefem?? chcesz zmienic sobie i rodzinie zycie??”

– no!!! Tu się trochę zagalopowałeś!!! Sorry, masz prawo do własnej percepcji ,ale nie uogólniaj OK!! wow ludiz eo dość niskim mniemaniu – proszę powiedzm i dlaczego tak ich oceniasz, po czym ich poznałeś – że mają niskie mniemanie o sobie?? Uwazasz ze tutaj przychodzą sami desperaci?? Pomyśl…Ty tam byłeś…czy prawdą jest jeśli ktoś to samo powie o Tobie??

6. „dzis, moze spotkasz zdesperowanych afrykanczykow na ulicach madrytu z duza nalepka…:

Icaro!!! Icaro!! Iaro!!!! Dlaczego zdesperowanych??? Czy Ty czytasz w myślach ludzkich???? Gdyby nawet to byli sami Afrykańczycy – jakie to ma znaczenie?? Firma działa w ponad 60 krajach świata od 27 lat!!!!! Każdemu życze takiej desperacji jaką mają Ci „Afrykańczycy”….

7. „do osob oferujacych sie do tej"pracy".dlaczego nie wyslecie mnie pieniedzy??”

co Ty sugerujesz sugerujesz tym miejscu??? Jakie pieniądze????? Hmmm….zastanawiam się tylko czy Ty pracujesz może dla konkurencyjnej firmy…wiesz…tak się składa, że Herbalife Family Foundation pomaga dzieciom z całego świata już od wielu lat….

8. „slowo,nie chce mi sie wierzyc ze kobieta z wyzszym wyksztalceniem moze byc tak naiwna sugerujac sie slowem"praca,dystrybutor" sadzac ze to jest cos,co przyniesie jakas korzysc/zarobek.”

Mi też się nie chce wierzyć jak to czytam Może to dziwne, ale ja również jestem po studiach magisterskich i pracuje tutaj prawie 3 lata. Powiem więcej – znam grono osób po studiach i to nie tylko magisterskich – ale to nie ma znaczenia… Ważniejsze wydaje mi się to, że osoby z niższym wykształceniem często mogą powiedzieć więcej na temat powodzenia i spełnienia w biznesie i zarabiają naprawdę piękne pieniądze. Swoją postawą nie muszą tego udowadniać.

9. Podsumowanie:
My Polacy mam naprawdę ciekawą mentalność – tak jak wspomniałam jesteśmy świetnymi ekspertami i doradcami…. Tylko dlaczego ciągle narzekamy na skromne portfele, na swoją pracę, na szefa, na zdrowie, na sąsiadów… Każdy komu dzieje się lepiej musiał ukraść, załatwić coś po znajomości albo po prostu miał szczęście…Wystarczy przeczytać komentarze na pierwszym lepszym forum…ile w nas optymizmu!!!!! Ludzie to jest tragedia!!!!
Brakuje nam odwagi, aby się realizować, patrzymy na opinie innych a nie na to czego my naprawdę chcemy… Ja to przeszłam i chyba ciągle przechodzę z każdej strony… Jednak tych 3 lat nie zamieniłabym na żadną inna – niegdyś wymarzoną pracę w biurze.
To nie jest normalne i dlaczego miałam skorzystać z możliwości wyjazdu do USA na 25 lecie Firmy (według ekspertów!!)(wiza biznesowa na 10 lat) – a jednak byłam tam po 9 miesiącach pracy. Szkolił mnie m.in. Laureat Nagrody Nobla (1998) Louis Ignarro – który współtworzy produkty.
Nie wspomnę o licznych wyjazdach, szkoleniach – polskich i zagranicznych które oferuje firma (tak!!!! Za które każdy sam musi zapłacić !! Pracuję – zarabiam – stać mnie!!– choć Firma również sponsoruje).
Herbalife jest notowany na Giełdzie Nowojorskiej – ciekawe…sekta, której bardzo źle się wiedzie na takiej giełdzie. ..
Firma jak już wspomniałam działa na ponad 60 rynkach świata co stwarza mi możliwość pracy w każdym z tych krajów.
Aguita napisala
> w marcu zamieszkam w Castellano>????????, a jak masz zamiar pracowac nie znajac hiszpanskiego? **
1. Czy każda firma która działa w marketingu sieciowym jest sekta?????

++++++++++++++++++++++++
oczywiscie ze nie.tyle ze jest spora roznica miedzy herbalife a na przyklad Tupperware czy Avon.

2. Dlaczego uważasz, że na Hiszpanię stracę czas i pieniądze??? O jakich pieniądzach mówisz?? Ciekawe...
+++++++++++++++++++++++++++++++++

poniewaz jest to produkt i marca znana od wielu lat(wprowadzona na rynek wiele lat temu),ma kiepska opinie wsrod hiszpanow ze wzgledu na natretnosc sprzedawcow,kiepska jakosc i nieuzasadniona wyzsza cene niz inne produkty.nie znasz mentalnosci hiszpanow,trudno jest cos sprzedac tym bardziej cudzoziemce.ludzie maja zaufanie do tego co jest w farmacji,nie co im chca sprzedac na"ulicy"
na punkt 2 i 3 juz odpowiedzialem.dodam ze "przedstawiciele" kupuja ten produkt aby podniesc swoja range dobrego sprzedawcy :)
+++++++++++++++++++++++++++

6. "dzis, moze spotkasz zdesperowanych afrykanczykow na ulicach madrytu z duza nalepka...:

Icaro!!! Icaro!! Iaro!!!! Dlaczego zdesperowanych??
++++++++++++++++++++++
nie zrozumialas mnie.zdesperowani bo chca zarobic pieniadze a bez dokumentow nikt ich nie zatrudni,wiec czepiaja sie wszelakiego zajecia,byle dal jakikolwiek dochod.

++++++++++++++++++

7. "do osob oferujacych sie do tej"pracy".dlaczego nie wyslecie mnie pieniedzy??"

co Ty sugerujesz sugerujesz tym miejscu??? Jakie pieniądze????? Hmmm....zastanawiam się tylko czy Ty pracujesz może dla konkurencyjnej firmy...wiesz...tak się składa, że Herbalife Family Foundation pomaga dzieciom z całego świata już od wielu lat..

++++++++++++++++++++
por favor... ¿¿donde tienes el sentido de humor?? heerbalife moze pomoc dzieciom,nie przecze,ale to nie jest temat rozmowy.chodzi o system marketingowy ktory jest zwyklym mydleniem oczu dla naiwnych chcacych zarobic.przy okazji...Nike tez pomaga,zatrudniajac w pakistanie nieletnich pracownikow,prawda?? :)
+++++++++++++++++++++++

9. Podsumowanie:
My Polacy mam naprawdę ciekawą mentalność - tak jak wspomniałam jesteśmy świetnymi ekspertami i doradcami.... Tylko dlaczego ciągle narzekamy na skromne portfele, na swoją pracę, na szefa, na zdrowie, na sąsiadów...

a kto ci powiedzial ze jestem polakiem?? druga sprawa,wszyscy narzekaja,rowniez hiszpanie.roznica jest ze narzekaja na inne problemy niz przecietny polak.

++++++++++++++++++++
Brakuje nam odwagi, aby się realizować, patrzymy na opinie innych a nie na to czego my naprawdę chcemy... Ja to przeszłam i chyba ciągle przechodzę z każdej strony... Jednak tych 3 lat nie zamieniłabym na żadną inna - niegdyś wymarzoną pracę w biurze.
To nie jest normalne i dlaczego miałam skorzystać z możliwości wyjazdu do USA na 25 lecie Firmy (według ekspertów!!)(wiza biznesowa na 10 lat) - a jednak byłam tam po 9 miesiącach pracy. Szkolił mnie m.in. Laureat Nagrody Nobla (1998) Louis Ignarro - który współtworzy produkty.

wlasnie sobie czytam na temat tego pana i niezbyt pozytywnie
Louis Ignarro, ganador del premio en Medicina en 1998, dio su aval a un suplemento para el corazón a cambio de regalías y luego exaltó los beneficios del producto en una revista.

co ciekawe,sama firma herbalife miala problemy prawne w stanach,oczywiscie po zaplaceniu La compañía arregló la demanda en 1986 pagando 850.000 $
problem (prawny) zniknal.... :)

mozesz sobie poczytac tu:

http://www.infobae.com/notas/nota.php?Idx=156390&IdxSeccion=100443

+++++++++++

Herbalife jest notowany na Giełdzie Nowojorskiej - ciekawe...sekta, której bardzo źle się wiedzie na takiej giełdzie. ..

++++++++++++
to ze jakas firma jest na gieldzie nie oznacza ze jej metody marketingowe sa uznane za legalne. jako akcjonista interesuje mnie aby zarobic,nie w jaki sposob. przy okazji,gielda w stanach jest zupelnie inna(bardziej otwarta na nowe metody inwestycyjne) niz europejska.

Macdonald tez pomaga dzieciom(i jest na gieldzie),ma fundacje (w I swiecie) co nie przeszkadza samej firmie zatrudniac nieletnich w III swiecie.

La investigación de un periódico de Hong Kong descubrió en 2000 que los juguetes que McDonald's regalaba en sus promociones en este país eran elaboradas por adolescentes de entre doce y diecisiete años en una jornada laboral superior a dieciséis horas diarias, a cambio de 400 pesetas (2,4 euros) al día y una habitación compartida con otras quince chicas.

pozdrawiam z hiszpanii
AQITA......sluchaj tego co gledzi icaro,a wyjdziesz na tym jak wszyscy,ktorzy sie z nim zetkneli.

pozdro
Ministerstwo zdrowia Hiszpanii zaleciło ostrożność w stosowaniu produktów firmy Herbalife.

Powodem było dziewięć przypadków zatrucia wątroby przypuszczalnie związanych z konsumpcją produktów tej firmy - informują hiszpańskie media

Herbalife sprzedaje preparaty dietetyczne w ponad 60 krajach świata, w tym także w Polsce. Są to odżywki, witaminy i produkty żywnościowe, które - według producenta - mają właściwości odchudzające i poprawiające samopoczucie. Ministerstwo zdrowia w Madrycie podkreśliło w wydanym w poniedziałek komunikacie, że produkty Herbalife sprzedawane są w Hiszpanii legalnie, gdyż niektóre preparaty dietetyczne rozprowadzane w 27 państwach UE "wymagają przed rozpoczęciem dystrybucji jedynie wpisu do rejestru, z pominięciem procedury uzyskania uprzedniego zezwolenia".

W komunikacie podkreślono, że "Herbalife opiera swoją działalność rynkową na sprzedaży bezpośredniej, z pominięciem sklepów, i często sami konsumenci stają się dystrybutorami". "Ten rodzaj sprzedaży utrudnia kontrolę produktu, która powinna obejmować cały etap aż do konsumpcji, zgodnie z rozporządzeniem 178/2002 UE" - czytamy w komunikacie.

Pierwsze sygnały o zatruciu wątrobowym, przypuszczalnie w wyniku spożycia produktów Herbalife, odnotowano w Asturii, a następnie w Maladze. W latach 2[tel]stwierdzono dziewięć takich przypadków.

W Europie, a także w Izraelu w ostatnich kilkunastu latach odnotowano w sumie ponad 30 przypadków zatrucia wątroby, przy których podejrzewano związek z konsumpcją produktów Herbalife.

Gazeta Wyborcza
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia