Praca

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 52
poprzednia |
Witajcie ponownie pilnie poszukuje pracy w Hiszpanii moze macie jakies namiary czekam dajcie znac!Pozdrawiam SABINA.
hej! gdzieś widzialam wczesniej ze interesuje Cie BCN wiec tu masz dobra strone..moze Ci sie przyda..

http://www.loquo.com/spanish
serdeczne dzieki mam nadziej tam cos znajde szukam pilnie,ale mosze wyjechac z dwoma maluchami:)!
de nada:) mam nadzieje ze sie przyda tym bardziej ze z maluchami:)) jakbtscie potrzebowali au pair w wakacje to sie tam wybieram hehe;)
Dzieki asiulek mam nadzieje ze juz tam bedziemy bo maz juz tam jest,hm tylko tak niefortunnie mu sie tym razem udalo ze posredniczka ktora zalatwiala prace tam zwinela kase po czym slad po niej zaginal!Na szcescie jakos sobie poradzil i cos tam znalazl,ale to nie sa kokosy!A ze kraj piekny i calkiem inny od naszego postanowilismy razem tam zamieszkac. Dlatego ja teraz szukam czegos tam blisko niego:)!
http://buscartrabajo.monster.es/jobsearch.asp?co=xmangoesx

http://www.infojobs.net/

jeszcze jakby co :)
Asiulek mam jeszcze jedno pytanko do ciebie wiem ze Au pair to jest naka i pomoc w domu przy dzieciach a w jakie dokladnie tam jedziesz jabys chcial to jest moj nr gg 1[tel],pozdrawiam!
hm nie zrozumialam pyt. do konca chyba.. ale ok mam gg;))
Hm!Cos jakos nie tak to napisalam jak to mialo brzmiec.Chodzi mi glownie o to kiedy sie tam wybierasz?I na czym dokladnie polega Au pair?Bo juz nawet z mezem rozmawialam na twoj temat!Wiec jesli mozesz to napisz jutro do mnie na gg,dzieki,pozdrawiam.Sabina Ide spac robaczki wiec papa i kolorowych snow!
Witam wszystkich serdecznie!!!
Ja też szukam pracy próbowałam już przez adecco ale jak zwykle obiecują a ty se czekaj.Normalka !!- nie wiem już co mam robić.Ręce mnie już bolą od pisania i rejestracji u różnych pośredników i tak już od ponad roku.Znajomi wyjeżdżają ale robią z tego wielką tajemnicą.Wiem każdy chce zarobić no ale czemu nie nakierować chociaż osób,którym się jeszcze nie udało znaleść pracy.Tak się u mnie złożyło,że to kobieta musi szukać pracy za granicą,aby rodzina mogła gonie żyć.Mąż miał jakiś czas temu wylew no i zakaz ogólnej pracy,każą mu się leczyć a może kiedyś wróci do pracy, bo jest jeszcze młody(34 lat)twierdzą lekarze.Tylko za co się leczyć!!Ja pracuję ale pensja 743zł sami wiecie jak w naszym kraju jest.Co tu dużo pisać.Może ktoś z Was mi poda pomocną dłoń.Proszę no i z góry dziękuję za jaką kolwiek pomoc.
Pozdrowionka!!!
Pa
Witaj Izabela chetnie bym ci pomogla ale niewiem jakiej pracy szukasz?Ja rowniez szukam chociaz z tego co wiem po rozmowie z mezem,on obecnie pracuje w Hiszpanii w jakiejs fabryce,ktorej robia klatki dla ziewrzat,i wiem rowniez ze sa tez tam przyjecia kobiet ponoc tez pracuja tam polki!Zarabiaja ok 1000euro miesiecznie.Sama sie zastanawiam czy jak do niego nie pojade,to sie tam nie przyjme do pracy!Pozdrawiam
Izabela ja całkowicie zgadzam się z Tobą ze za taką pensje nie da się w Polsce wyżyć. Ale jak już znajdziesz pracę w Hiszpanii to śledź losy ustawy:
„W czerwcu trafi do Sejmu projekt nowelizacji ustawy o płacy minimalnej.
Jeszcze w tym półroczu pojawi się projekt ustawy, podnoszącej w ciągu kilku lat płacę minimalną do 50-60 proc. średniego wynagrodzenia - bo Polacy powinni więcej zarabiać.
nie można pozwolić na to, aby nadal 65 procent pracowników w Polsce zarabiało poniżej przeciętnego wynagrodzenia. Zwrócić jednak uwagę, że podniesienie z dnia na dzień płac mogłoby zachwiać konkurencyjnością na naszym rynku pracy. Dlatego też zmiany powinny być wprowadzane stopniowo, i być poprzedzone rozmowami z udziałem przedstawicieli związków zawodowych

Obowiązkiem rządu jest w związku z tym wprowadzenie takich ustawowych rozwiązań, aby zatrzymać pracowników w kraju. Jeśli nie podniesie się płac do 70 procent średniej, która jest w innych krajach zachodnich, na przykład w Niemczech, ludzie będą dalej wyjeżdżać”
Ja uważam ze już za 60 % średniej krajowej da się żyć w tym kraju jakim jest Polska normalnie i nie ma już rozłąki z rodziną . Życzę powodzenia w szukaniu pracy
Izbela możesz mi podać swój gg lub skrzynkę to tej sprawie Ci pomogę
Witam wszystkich serdecznie!!!
Na początku dzięki za słowa otuchy Słabuniąto,życzę powodzenia u Ciebie z tą pracą.
Inf dzięki śledzę te sprawy ale trwać to będzie dłuższy czas a jak w tym czasie wyżyć.Sam czy Sama wiesz że się nie da.Jeśli idzie o gg to mój synek ciągle coś przestawia więc podam Ci mail to będzię najpewniejsze.( [email] )
Jeszcze raz dziękuję Wam.Jednak są rodacy którzy potrafią podać pomocną dłoń. Casami wystarcz dobre slowo i to już bardzo dużo daje.
Pozdrowionka!!!
"Inf dzięki śledzę te sprawy"
A ja będę śledzić ten wątek, tylko jak Inf. Ci pomoże to koniecznie daj znać ;)
Izbela napisalem do ciebie na skrzynke. Pozdrawiam
Agniecha110 dla Twej informacji w takich sprawach zawsze pomagam)))
Inf mam do ciebie ogrmna prosbe moze mi tez pomozesz?!
sabuniatko to podaj mi adres skrzynki
hej inf moj numer gg to 1[tel]a mail to [email] a tak wogole to szukamy z mezem mieszkania w VIC lub okolicy!Pilnie!
sabuniatko mam nadzieje ze nie planujecie wyjazdu na stałe tylko na czas aż Polska stanie sie normalnym krajem czyli gdzieś za 2 lata. Pozdrawiam
Witam Inf!!!
Dziękuję już czytałam tylko dopiero jak wrócę z pracy(po 22-ej)to dopiero zacznę pisać bo teraz mam wielkie kongo w robocie.
Pozdrowionka!!!
Pa
Izbela i sabuniatko wysłałem wam cos do nauki hiszpańskiego. A może będziecie sie w Hiszpanii razem trzymały. Pzdr.
Izabela kiedy zamierzasz wyjechac?napisz domnie [email] lub na gg 1[tel]czekam na kontakt!Sabina
Izbela przekazałem troche informacji sabuniatko dla ciebie moze ci sie kiedys przydadzą.Pozdr
Witam Was miło i serdecznie!!!
Inf najpierw do Ciebie siadł mi w domu komp(a dokładnie internetu nie mam) więc mogę tylko pisać z pracy i tylko z tego gdzie mam dostęp.Mają przyjść dzisiaj i naprawić.Do skrzynki mam dostęp odczytam listy ale nic więcej.Muszę się teraz uzbroić w cierpliwość,tylko czy dam radę.Jak znalazła się w końcu pomocna dłoń to na około wszystko się sypie.
Sabinko witam i informuję że bardzo chętnie wyjechałabym jak najszybciej korzystając z propozycji Inf abyśmy trzymały się razem. Byłoby nam rażniej,weselej,łatwiej byśmy pokonywały przeszkody które będą na Nas czekały i to nie jedne!!! Jak tylko będę miała dostęp w domu do internetu to będziemy się kontaktować już inaczej.Teraz mogę tylko w ten sposób,miejmy nadzieję,że to długo nie potrwa.
Witaj Iza jak bedziesz miala juz dostep do netu w domu czekam na odpowiedz na maila,albo na gg.Trzeba sie wziasc i wszystko zalatwiac ja chce jechac zaraz po Swietach to za miesiac,wiec duzo czasu nam nie zostalo!
Jeszcze tutaj mosze pare sprwa zalatwic,typu zdanie mieszkania,wyrobienie dowodu corce itp!Pozdrawiam i czekam na wiesci!
Cześć Sabinko!!!
Ja nie mam żadnej nagranej pracy więc jak mam jechać, w ciemno nsi chcę ryzykować,bo znam już takie osoby.Jak masz nagraną pracę to nie czekaj bo ja nie mam.
Pozdrowionka!!!
To nowu ja!
Sabinko jesteś w lepszej sytuacji bo masz tam męża i jest to już punkt zaczepienia.Noclegi masz z głowy a i w znalezieniu pracy też Ci pomoże.Ja nie mam nic.Bardzo,bardzo bym chciała z Tobą wyjechać!!!
Izabela jesli chodzi o mnie jest tam moj maz ale mieszkania nie mamy!On obecnie mieszka w 7 z innymi polakami!Szuka, a i Piotr obiecal nam pomoc w tej kwestii,zobaczymy!A ja pracy tam niemam nagranej!Bede szukala moze jesli nie ja to moze mi sie uda cos zalatwic tam na miejscu!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 52
poprzednia |