Lloret de mar 2008 - wakacje, praca, itd...

Temat przeniesiony do archwium.
Hola! Zakładam wątek by nawiązać kontakt z ludźmi, którzy wybierają się w tym roku na wakacjach do Lloret de Mar =) Zamierzam lecieć do Espany ze znajomymi (4 osoby) na wakacje z możliwością dłuższego pobytu gdyby udało nam się znaleźć pracę. Posiadam FCE, hiszpańskiego uczę się 1 semestr, oprócz tego rozumiem trochę niemiecki :] Na samym wybrzeżu Costa Brava byłam 2 razy, ale tylko w charakterze turystki... Jak uważacie, jakie są szansę na znalezienie pracy?

Chciałabym też zasięgnąć Waszej opinii na temat roboty na tzw. propagandzie. Minusy znam choć pewnie nie wszystkie, ale bardziej mnie interesuje ile można zarobić pracując w ten sposób i czy spokojnie wystarczy na utrzymanie się. Czy może polecacie raczej poszukać pracy w charakterze kelnerki (w tej dziedzinie mam już doświadczenie) bądź animatora?

Mam jeszcze pytanie odnośnie pracy za barem, w restauracjach itd... czy potrzebne jest przeprowadzenie badań takich jak w Polsce, chodzi mi o książeczkę Sanepidu ;]

Pozdrawiam wszystkich którym udało się doczytać do końca ;-) Abrazos...
szanse na znalezienie pracy są zależne od tego kiedy tam pojedziesz. im wcześniej tym lepiej. w lipcu możesz mieć klopoty ale generalnie na pewno coś się znajdzie. praca na propie jest niewdzięczna ale pracując krócej można zarobić tyle co barmanki. kokosów nie ma ale z pewnością na utrzymanie wystarcza w zupelności. żadnych badań nie potrzeba, czasami chcą numer NIE, ktory mozna bez problemu otrzymać. jeśli chodzi o znajomość języków to Twoja jest wystarczająca.
pozdr
dzięki za odpowiedź ;-) pozdrawiam
CZesc! JA w Lloret pracowałam 2 sezony ale to juz bylo chyba z 4 lata temu. Powiem szczerze, że pracę tam można było naparwdę znaleźć, jeśli ktoś chciał pracować i znał języki. Twoja znajomość jest ok. Jeśli chodzi o propagandę, to uważam, że się opłaca. Oczywiście jest to niewdzięczna praca, ale w zależności od dyskoteki dla której pracujesz, może być naprawdę ok. PAmiętam, że ja pracowałam jako kelnerka od rana do nocy, a tymczasem moje koleżanki pracowały na propie od 21 do 4 rano i miało z tego jeszcze więcej kasy + całe dnie wolne.A to jest bardzo ważne, bo jest lato i w końcu każdy chce sobie troszkę użyć.
Czesc! Wybieram sie w Lipcu do Lloret . Jade sam i jestem ciekawy czy duzo jest dyskotek i pubow ogolnie czy nie bede sie nudzil .. Pozdrawiam
Tam są same puby i dyskoteki ;) Też się wybieram w lipcu do Lloret. Mam nadzieję, że zostanie jeszcze jakaś praca...
Witam,
Szukam pracy w Hiszpanii. Chce wyjechac po 20 czerwca. Zarejestrowalem swoje CV na kilku stronach ale nie mam jeszcze zadnego odzewu. Jezeli ma ktos cos nagranego i moglbym sie przylaczyc prosze pisac na moj mail lub [gg] . Jezeli bedzie to kilka osob mozemy jechac moim samochodem 3-4 miejsca w zaleznosci od bagazu (duze kombi) Znam troche angielski, niemiecki, rosyjski. Nie znam wogole hiszpanskiego.
Siemasz Wszystkim.
21 czerwca z trójka znajomych(para i kolezanka) lecimy do Lloret de Mar. Mam takie pytanko czy wie ktoś jak szybko zdobyć mieszkanko zeby bylo tanie? Moze mozemy sie do kogoś wprowadzić to bedzie taniej w oplatach?? Jak coś to mozna pisac na [email] lub 5[tel]
Dzięki
Temat przeniesiony do archwium.