Hej. Za rok wybieram się do Hiszpanii w celach zarobkowo-rozrywkowych, jednak szukam kogoś do towarzystwa. Nikt z moich znajomych nie jest chętny. Myśle, że prawie rok czasu to wystarczający czas, aby zdecydować, gdzie pojechać i znaleść pracę. Jestem ze Śląska.
Jeśli ktoś byłby chętny prosze o kontakt: gg : 12063047
może byłabym zainteresowana, ale musisz mi powiedzieć na ile chcesz tam pojechać i gdzie dokładnie. Pozdrawiam:)
dimmys
04 sie 2008
hej,
ja też miałam w planach wyjazd w przyszłym roku :D
tylko jak na razie mam tylko plany :D
a myślicie już o tym tak bardziej poważnie,że szukaliście już czegoś albo coś?
odp
w trójkę zawsze raźniej :P
olguitka
05 sie 2008
a może we czwórkę co wy na to? :D
Izka881
05 sie 2008
No mam wizje jechać na 3 miesiące w lipcu:D
Nieważne gdzie ważne, że Hiszpania:D
Choć nie powiem chciałabym bardzo odwiedzić Andaluzję;)
Nie wiedziałam, że będzie tylu chętnych:D
[konto usunięte]
05 sie 2008
Ja się pisze na wyjazd,chcesz to pisz 3553554
dimmys
05 sie 2008
no dobra pytanie podstawowe - Znacie hiszpański? Bo jak tylko ja nie znam i to się zabije tą motyką z którą się porywam na Słońce ;D
[konto usunięte]
05 sie 2008
Jaka motyka?Ja sie ucze hiszpańskiego
Izka881
05 sie 2008
Ja na podstawie, ale wciąż się twardo uczę xD
[konto usunięte]
05 sie 2008
Ja sie ucze tego jezyka 3 tyg. wiec "wymiatam"xD nie no tez chce jechac.. tylko nie wiem kompletnie gdzie co i jak ... jct moje [gg]
dimmys
05 sie 2008
no ja tez się teoretycznie go uczę:D
[konto usunięte]
05 sie 2008
moze tworzymy tu jakąś grupe i razem pojedziemy na podbój Hiszpanii?W grupie rażniej!!!!
[konto usunięte]
05 sie 2008
no to uczmy sie,uczmy i jedzmy do Hiszpanii
Izka881
05 sie 2008
hahah dobry pomysł z tą grupą:D Taka inwazja na Hiszpanię:D hahaha :P
[konto usunięte]
05 sie 2008
no co zły pomysł?
Izka881
05 sie 2008
nie! mnie się bardzo podoba;)
artemis00
05 sie 2008
hej!! właśnie miałem szukać ludzi chętnych na wyjazd w przyszłym roku, bo podobnie jak ty z moich znajomych też nie ma chętnych moje [gg] jakby co jestem z Inowrocławia
Wiecie, że ostatnio na rynku pracy w Hiszpanii jest dość mocny kryzys? Poza tym znajomość hiszpańskiego jest raczej niezbędna.
marosa_90
06 sie 2008
Cześć ja też się wybieram w następne wakacje do Hiszpanii, myślałam już o Madrycie lub Granadzie bo w jednym z tych miast chcę studiować. Ktoś w tych samych kierunkach??
dimmys
06 sie 2008
No właśnie myślicie,że bez berdzo dobrej znajomosci hiszpańskiego możemy liczyć na pracę tam?
dimmys
06 sie 2008
A i co z tym kryzysem? Aż tak straszny,że by nas nie chcieli? Bo niedługo to się okaże,że połowa Polski chce ;D Ale to dobrze ;D inwazja. Poza tym macie jakiś znajomych tam albo wiecie co zrobic,żeby nas nie oszukali? Chociaz u nich to pewnie tak nie bedzie. ;D Viva Espańa !!!
Broniecka
06 sie 2008
Jeśli chcecie jechać do pracy z pośrednictwem z Polski no to w razie potrzeb Wasza umiejętność języka zostanie zweryfikowana. Natomiast jeśli chcecie szukać na miejscu, to hiszpański jest konieczny, bo się nie dogadacie. No chyba że szukacie pracy w firmie międzynarodowej, która ma tam siedzibę, to czasem starcza tylko angielski. Z drugiej strony do życia w tym kraju niezbędna jest znajomość castellano w codziennych sytuacjach.
marosa_90
06 sie 2008
Podobno na wybrzeżach i na balearach wystarczają tylko podstawy hiszpańskiego, natomiast duże znaczenie ma znajomość angielskiego lub niemieckiego, zwłaszcza jeśli sie chce pracować w hotelarstwie. To mnie w zasadzie nie dziwi. Tam jest więcej obcokrajowców niż Hiszpanów...Co innego Madryt
Izka881 5 Sie 2008, 22:33
no to super,ze ci sie moj pomysl podoba:)
[konto usunięte]
06 sie 2008
Izka881 5 Sie 2008, 22:33
Izka881
06 sie 2008
No, co do pracy w hotelarstwie, to widziałam ogłoszenia( pracy w te wakacje) i było napisane, że wystarczy znajomość podstawy z niemieckiego lub angielskiego, lub hiszpańskiego xD
[konto usunięte]
06 sie 2008
wiem,że jak sie bardzo chce to osiągnąć mozna wiele.
Izka881
06 sie 2008
dokładnie, mamy jeszcze rok wszystko jest możliwe.
[konto usunięte]
07 sie 2008
No to zapraszam na gg i jakoś się poznamy
dimmys
07 sie 2008
ej no to ludzie tak ma byc pozytywne myślenie:D to podstawy hiszp. to ja juz w sumie mam :D to co, mogę wbijac do was na gg? :D