Gdzie kupic dobre hiszpanskie winio???

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Mam pytanie kgdzie kupic dobre hiszpanskie wino sa moze takie sklepy w Palos czy w mazagonie??dziekuje z odpowiedz
tyle ze sa to sie domyslilam sama:/ ale gdzie dokladnie w dia ?w jakim sklepie :/
Nie wiem czy sie domyslilas, pytalas czy sa moze takie sklepy w Palos czy w mazagonie. Odpowiedzialam, ze sa. A jakie to sklepy? A monopolowe.
"ale gdzie dokladnie w dia " - tego juz akurat nie rozumiem :)
sama widze,że nie zrozumiłaś przesłania hehe . :]
gawianna
A co rozumiesz przez "dobre"?
Bo jak dla mnie każda "reserva" jest dobra, nie jestem wybredna ;)
Więc wg mnie dobre wino w Hiszpanii można kupić właściwie wszędzie.
to dobrze, ze sama widzisz :)) znajdziesz i monopolowy zapewne :)))
hmm dobre tzn wiecie typowe dla hiszpanii :P:P
"kgdzie kupic dobre hiszpanskie wino
sa moze takie sklepy w Palos czy w mazagonie??"

hmm...pomyslmy...dwa pytania przy czym w drugim sama sobie odpowiada na pierwsze (ze wino mozna kupic w sklepie)
tak wiec odpowiedz na pytanie 2 brzmi : są

nastepne dwa pytania
"ale gdzie dokladnie w dia ?
w jakim sklepie :/"

pierwszego nie pojmuje ;)
odp na 2: w monopolowym

czyli przeslanie, o ktorym piszesz perelko, zawarte jest w w pytaniu pozostawionym bez odpowiedzi, rozumiem? :))
Prawie każda prowincja ma jakieś typowe dla niej wino.
Idź do sklepu, kupi wino za jakieś 7 euro, na pewno będzie dobre :D
Trzymanie pulapu 7 E to dobra rada, takie wino daje juz gwarancje przyzwoitosci. Za 10 z groszem mozna kupic np.Faustino rocznik 2002 - calkiem niezle. Produkuja tam rowniez takie winka, ktorych szkoda jest butelkowac, leje sie to do kartonu od razu, to juz tak na wyrost zaznacze, jako rzecz oczywista, ze takich winek paniom nie polecamy i nie kupujemy, gdyz sie obiecujemy szanowac, tak?
ok dziekuje za info ..i nie czepiajcie sie tego rzeczywiscie zle zadalam pytanie a niektore juz afere na cale forum robia..za info dziekuje serdecznie ze sa w monopolowym to wiem tylko gdzie jest w Palos albo w Mazagonie monopolowy?Bo ja tego za bardzo nie wiem a w Dia widzialam kartoniki za 0.70centow ale nie o takie winko mi chodzi:D:Dpzdr
Pomogę Ci.Mozesz kupić w dia,mercadonie,za fontanna jdąc w dół znajdziesz też monopol,wycieczka do Moger,spory wybor,na Mazagonie też kupisz nie wspomnę o Huelwie.Udanych zakupów Ci życzę.Poz.
no wreszcie konkretna odpowiedz dziekuje:)
Mam jeszce jedno pytanko moze znacie strone internetowa z kursujacymi autobusamia miedzy Palos mazagonem a Heulva?Chodzi mi o rozklad jazdy np autobusow firmy Damas! Dziekuje
ahhh kolejny post i znowu potwierdza sie ze polak potrafi wysmiac i oczerniac innych.
Pytanie moze zle zadane ale kazdy glupi sie dowie o co chodzi!!!! poco pomoc i udzielic odpowiedzi, lepiej wysmiac!!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia