Praca sezonowa,rolnictwo,zbiory.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.chcialam sie dowiedziec gdzie najlepiej wybrac sie po truskawkach po skonczonym sezonie.
chcialam sie dowiedziec odnosnie zbiorow np.pomidory,melony badz brzoskwin ile takie prace trwaka przy takich zbiorach i czy ciezka jest praca np przy pomidorach,brzoskwiniach.w jakich porach roku najlepiej jechac na dane zbiory.
uprzejmie dziekuje za informacje odnsnie tego postu.
pozdrawiam.
perelka możesz się wybrac wszedzie, w hiszpanii sezon rolniczy trwa prawie cały rok.Moje koleżanki po truskawkach jada w okolice saragosy lub malagii.W saragosie pracuja przy pomidorach, ogorkach,sałacie,bakłazanach.Chwalą sobie tą prace, nie jest taka ciężka jak przy truskawkach.
dziekuje cie pieknie fresowko za wyczerpujaca odpowiedz.
a chcialam sie jeszcze zapytac czy np ."mojej siostry szef ma pole tylko z truskawkami i chcialam sie zapytac czy on wiedzil by bedac w tym zrzeszeniu rolnikow gdzie teraz mozna by bylo po jego skonczonej kampanii udac sie na inne zbiory ?czy oni raczej sie nie orjentuja w takich sprawach.bede ci bardzo wdzieczna za odpowiedz!
pozdrawiam.
a jeszcze chcialam dodac bo po skonczonej kampanii raczej nie bardzo jest jechac do innego nieznajomego miasta w ciemno bo Hiszpanscy Pracodawcy to tak ludzi z ulicy to nie chetnie przyjmuja.
jeszcze raz pozdrawiam.
a jeszcze jedno fresowko mam do ciebie pytanie
a czy wiesz moze bo w tym tyg mam sie jeszcze wybrac do pup i ohp i dowiedziec czy oni maja jeszcze jakies zapotrzebowanie na inne zbiory?
procz cytrusow(mandarynki,pomarancze) i truskawki.
a mianowicie orjentujesz sie moze czy ohp maja inne nabory procz truskawek i mandarynek i pomaranczy?
Jeżeli chodzi o OHP to ja nic na ich temat nie wiem, dawniej wyjazdy były organizowane przez WUP i nie było problemów z wyjazdami tak jak ma to miejsce w tym roku.
Szef powinien wiedziec gdzie zaczynaja sie i jakie to są zbiory.W okolicach Huelva po 15 czerwca nic praktycznie sie juz nie dzieje, rolnicy mają wakacje ,a dziewcyny które zostają pracuja gdzies w pub-ach,opiekuja sie dziecmi ,sobami starszymi a inne zyja wyjezdzają w inne miejsca .
witam widzielismy twoje wypowiedzi i bardzo cie prosimy o pomoc,jestesmy para 32 latkow,przebywamy w hiszpani region murcia,od dluzszego czasu prubujemy znalezsc prace ale bez skutku,jesli mozesz przeslac adresy firm lub nr tlf gdzie pracowaly twoje kolezanki bedziemy ci bardzo wdzieczni,anna i sylwek pozdrawiamy nasz mail [email] dzieki...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia