po pierwsze nikomu nie chwal sie ze chcesz paro odbierac w polsce tzn z konta hiszpanskiego,po drugi musisz miec kogos kto odbierze korespondecje otworzy ja aaaa zaznaczam nikt tego nie zrobi mam nadzieje bez pelnomocnictwa bo niestety hiszpanie sa na to bardzo uczuleni wiec ja osobiscie np zrobilbym to ale tylko z pelnomocnictwem bo wrazie czego potem kiedys bedziesz sie tlumaczyl np ze nie wiedziales ze cos przyszlo ja odebralem i nie powiedzialem rozumiesz.?musisz dac komus takie ale zaznaczam warto,bo euro do zlotowki poki co stoi spoko.nie daj sie nabrac na piekne slowka ze w polsce tez mozesz odbierac paro ,,ok mozesz ale dostaniesz tyle ile w polsce w twoim rejonie sie nalezy nie wiem ile to jest 500zl czy mniej smieszne nie gdzie tu dostaniesz okolo 900e.co do czasow skladania podpisow to juz w momecie rejestracji bedziesz wiedzial i tu sa schody bo tak naprawde to zalezy nie od kogos kto ci to daje tylko od kategorii do jakiej cie zalicza ,nieprawda jest ze odbywa sie to na zasadzie ,temu dam tak a temu tak,zalezy to od wieluczynnikow ,np wiek,czas pracy w jednym zakladzie ,ilosc katraktow w okresie nabycia praw do paro,zawod,plec,stan cywilny.....mam nadzieje ze tego nie zagmatwalem ..og jest tak skladaj papiery biez to co daja lec do polski zalatw kogos kto cie powiadomi o ewentualnym wezwaniu do podpisu ,odbyciu kursu czy czegokolwiek i tak wyjdziesz na tym lepiej niz w zlotowkach nawet jezeli masz latac co miesiac to po kosztach zostaje ci jakies 400e a to jest puki co 1600zl ciezko jest nawet tyle zatrobic pracujac .pozdro i powodzenia jakies pytania to na [gg] pytac o kepera