wyjazd w ciemno i szukanie pracy?

Temat przeniesiony do archwium.
czy jest sens wyjazdu w ciemno i szukania pracy w hiszpanii?

mówię po hiszpańsku nieźle.

mam podwójnego magistra w kierunkach humanistyczno-społecznych, nie chcę pracować zbierając cokolwiek, raczej w biurze, jako tłumacz, nauczyciel, itp.

wiem, że bezrobocie jest aktualnie w hiszpanii ogromne, ale da się coś znaleźć?

pozdrowienia
poszukaj tu na forum, bylo o tym wiele razy, swoja droga to nikt sie nie chwali jak poszlo...
wiesz co, ja przejrzałam archiwum, ale tam ludzie szukają głównie truskawek, pracy na polach, z tego co widzę. nie znalazłam wątku dotyczącego pracy biurowej.

może ktoś się jednak orientuje, tak jak ja wiem doskonale jak wygląda sytuacja np. w niemczech.
http://www.trabajar.com/
Mam nadzieje ze to ci pomoze.
Sluchaj-.... teraz ? nie radze. Hiszpania "se hunde". Ciagle wychodza tu nowe wiadomosci o tym ze bedzie kolejne uderzenie kryzysu( chociaz nie wyciagnela sie jeszcze po pierwszym), hiszp. bedzie ostatnim krajem z UE ktory wyjdzie z kryzysu, znowu bedzie miala najwiekszy procent bezrobocia w UE ...

Jest po prostu tragicznie i wszyscu tutaj siedzacy nie maja pracy i sie tulaja od miasta do miasta. zostan lepiej w Pl gdzie sytuacja jest duzo lepsza.

troche pracy na infojobs.com ( najwieksza i najbardziej znana strona z ofertami pracy w espanii)
Popieram. Wszyscy odradzają teraz szukania pracy w Hiszpanii, nawet w Katalonii. Sama pojechałam w tym roku w czerwcu, wynajęłam mieszkanie i szukałam pracy przez cały miesiąc. Obeszłam całe miasto (byłam w Gironie), pytałam, dawałam ogłoszenia, roznosiłam CV po kawiarenkach. Ludzie jednak głównie rozkładali ręce mówiąc, że sami szukają pracy dla córek/sióstr/braci itd. Dziewczyna z którą mieszkałam (Katalonka) pracowała po 10-12 godzin dziennie i wynajmowała mi pokój, żeby się jakoś utrzymać. Nawet w Barcelonie nie bardzo jest się czego chwycić.
nie tylko o truskawkach bylo pisane, ale mniejsza z tym, chodzi o sam pomysl w dobie kryzysu, a truskawki beda niedlugo pozadane, bo one zawsze rosna, nawet jak jest kryzys, tylko nie beda dla nas dostepne, bo Hiszpanie wracaja na pola...
miesiąc. niemcy stoją obecnie ekonomicznie znacznie lepiej niż hiszpania. a też koleżanka szukała pracy przez 3 miesiące, mówiąc biegłym niemieckim.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia