Madryt- Erasmus!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
31-48 z 48
| następna
Ja może i nie wybieram się na Erasmusa, ale generalnie studiuję w Madrycie i mam takie pytanie: może ktoś jest zainteresowany na wspólne wynajęcie jakieś stancji na przyszły rok akademicki 2011/2012? :) Jeżeli coś, to pisać na mój e-mail: [email]
Witam wszystkich! :)
Ja również wybieram się na Erasmusa do Madrytu w roku akademickim 2011/2012, na dwa semestry. Jadę tam sama, dlatego podobnie jak `locaconsutiqre` myślę, że fajnie byłoby poznać inne osoby, zawsze to trochę razniej. ;) Skąd jesteście ? Pozdrawiam !
Witam :)

Fajnie, że znalazła się kolejna osoba, która także wybiera się w podobnym czasie do Madrytu. Ja jestem z Krakowa, studiuję stosunki międzynarodowe. A Ty ?
Pozdrawiam ! :)
Cześć!!!Jestem kolejnym erasmusem,jadę we wrześniu do Madrytu na Universidad Rey Juan Carlos.Szukam kontaktów na mieszkanie i pracę oraz towarzystwo z uwagi na to że lecę sama...:(Mam nadzieję że ktoś się odezwie.Jestem z SUM Katowice
Ja jestem z Wrocławia, studiuję prawo. Właściwie to ciągle jeszcze się zastanawiam kiedy wyjechać i na ile, wstępie zgłosiłam na 2 semestry, ale nie wiem. Może lepiej teraz poduczyć się trochę hiszpańskiego i wyjechać na sem. letni, jak myślicie? Macie zamiar wynajmować pokoje, mieszkania czy raczej coś w stylu akademików? Piszcie, piszcie! Im więcej nas tu, tym lepiej:)
Witam :) , jestem z Wrocławia i studiuję logistykę, na rok akademicki 2011/2012 wybieram się do Madrytu. Uczelnię mam w El Escorial, ale zdecydowałam się, że jednak mieszkać chcę w Madrycie i chętnie nawiążę kontakt z przyszłymi Erasmusami ;). Jeśli ktoś byłby chętny na wspólne szukanie mieszkania (nie ukrywam, że zależałoby mi na obrzeżach Madrytu w stronę El Escorialu:P), to nie widzę przeszkód.
[email]
Siemka!
Jak już wcześniej wspominałam, ja wybieram się na letni semestr 2011/2012 na Universidad Carlos III de Madrid. Chętnie nawiąże kontakt z jakąś osobą, która planuje wyjazd w tym samym czasie / będzie tam na miejscu / chce wynająć mieszkanie. Studiuję w Krakowie - mój mail [email]
¡Hola! ja także wybieram się na UCM na Bellas Artes, od października (na kurs jak dla mnie ciut za dużo kasy na mieszkanie, kaucje itd) szukam kogoś kto chciałby trochę uszczknąć z wojaży , czy chociaż do wspólnego ogarniania życia w Madrycie! pozdrawiam, Ewa!:)
edytowany przez Ewuch: 11 cze 2011
hej,ja przyjechałam do Madrytu jakieś cztery tygodnie temu do swojego chłopaka.
Nie znam tu nikogo,studia mgr zaczynam dopiero od października. Mojego chłopaka nie ma całymi dniami bo pracuje. Jest mi tu smutno, brakuje mi jakichś koleżanek, z którymi mogłabym pójść na jakieś piwko,do kina,pogadać. Jeśli ktoś ma ochotę na poznanie kogoś z Polski i pogadać po polsku,może być po hiszpańsku, to proszę o kontakt :) [email]

un saludo
Hej,

dwa tygodnie temu przylecialam do Madrytu i ze wzgledu na interesujacy staz postanowilam zostac na dluzej. Obecnie powoli organizuje tu swoje zycie - mieszkanie, prace i nauke hiszpanskiego ;) Gdybyscie mieli ochote i czas sie spotkac to dajcie znac - [email] Byloby milo poznac tu jakis interesujacych ludzi i skorzystac z ich doswiadczenia nie tylko w kwestii Hiszpanii i Madrytu;)

Pozdrawiam i czekam na info!

Asia
W połowie września rozpoczynam pracę w Madrycie, poszukuję osoby zainteresowanej wynajęciem mieszkania, najlepiej nie w samym centrum, bo nie będzie miejsc parkingowych, a niestety będę potrzebować w Madrycie samochodu, ja szukałam w okolicy Coslada. Również zachęcam do kontaktu wszystkich, którzy będą w Madrycie, zawsze raźniej, zwłaszcza jak się nie zna miasta. Kontakt do mnie: [email]
Witam, wróciłam z erazmusa z Madrytu.
Zwolnił się pokój samo centrum-10 min pieszo od Plaza del sol, metro 5 min, sklepy, restauracje....Internet, pralka, lodówka, telewizor pełne wyposażenie kuchni. TANIO! CZYSTO!! Jeśli chcecie więcej info piszcie [email] albo tutaj :D Saludos
Poszukuję osób do wynajęcia stancji W Madrycie od początku października. Jeśli jesteś zainteresowany [email] , pzdr :]
a ja mam pytanie dot. znajomości języka, bo nigdzie nie moge znalesc satysfakconującej mnie odpowiedzi, a mianowicie, napiszcie prosze na jakim poziomie trzeba znac hiszpański i jak nalezy tą znajomośc udokumentowac? trzeba miec jakis certyfikat? mieliscie lektorat z hiszpanskiego na uniwerku czy wystarczy powiedziec ze zna sie ten jezyk i uniwerek robi jakis wewnetrzny egzamin? ja zaczynam studia w tym roku i malo co wiem o erazmusie, na stronie uniwerku duzo o tym nie pisze a ja chcialabym juz cos o tym wiedziec wczesniej. nie wybralam jezyka hiszpanskiego i teraz sie zastanawiam czy nie zadzwonic do dzikanatu i nie wziasc hiszpanskiego. dzieki za pomoc.
alesjaa , nie wiem, czy Cię dobrze rozumiem, ale jeśli Ci chodzi o egzamin z języka na Twojej uczelni (tzw. rekrutacja na erasmusa), to po powiem Ci, że różnie bywa. Na mojej uczelni pierwszym etapem rekrutacji był egzamin językowy, a na niektórych uczelniach tego nie ma w ogóle - mówią, że to jest już studentów problem :P . O konieczności przedstawiana certyfikatów nie słyszałam, przygotuj się więc na egzamin pisemny lub rozmowę w danym języku.
Witajcie!

13 stycznia wylatuję do Madrytu na erasmusa.
Szukam osoby, która chciałaby wynająć jakiś pokój na semestr letni - liczy się cena, oczywiście, bo wiadomo, że kasą zawsze krucho. Ale mieszkanko wolałabym mieć gdzieś bliżej centrum.
Piszcie : jadwiga27(małpa)gmail.com [gg]
hej, ja właśnie przyjechałam do Madrytu, jesteśmy we 2 z koleżanką. Mamy pokój, ale jednak chciałybyśmy się z niego po miesiącu wyprowadzić i jeśli tylko ktoś byłby chętny do wspólnego szukania, albo ma gdzieś wolny 2 os. pokój to chętnie się skontaktujemy. moje [gg]
Hej, wybieram się na erasmusa do Madrytu na complutense od września 2012 do lutego 2013, szukam osoby chętnej do wynajęcia ze mną mieszkanka. Piszcie na maila [email]
Pozdrawiam :)
Temat przeniesiony do archwium.
31-48 z 48
| następna