Cześć!
Chciałabym się dowiedzieć jaka pogoda jest w połowie marca w Barcelonie lub w Gironie.. Jadę na wymianę dokładnie od 14 do 21 marca i nie za bardzo wiem jakie ciuchy wziąć;)
w dzień za zimno nie powinno być raczej, ale noce będą jeszcze chłodne, ale kurtki zimowej raczej nie bierz, z pogodą to różnie bywa, 2 lata temu w maju było 3 tygodnie po 15-20 stopni i prawie ciągle deszcz, w ostatnim roku już ciepło bez deszczu
Ciastkolandiaa
02 sty 2010
Dzięki:)
Marcin_osw
28 sty 2010
Dzisiaj było całkiem "przyzwoicie".
15'C w dzień, na słońcu ciut ponad 20.
Marcin_osw
30 sty 2010
Dzisiaj znów 17'C, słońce z lekkim zachmurzeniem. Do tego delikatny wiaterek.
marcela27
31 sty 2010
Śledze pogode juz od dłuższego czasu,Sewille i jej okolice i musze powiedziec ze od tego tygodnia bedzie juz ładnie ok 20 stopni co dzień.
Marcin_osw
31 sty 2010
No nie zupełnie, od wtorku wzrost zachmurzenia i deszcz w środę, nieduży ale zapowiadają opady przez prawie cały dzień. Wzrostu temperatury też nie widać na horyzoncie. Ostatnie dni maksymalna 14, 15, 16, a za tydzień do 17'C.
Mam nadzieję że kolejne tygodnie przyniosą ocieplenie.
Marcin_osw
03 lut 2010
Zaczęły kursować autobusy, a pogoda nadal średnia. Dzisiaj około 15'C w dzień i pokropiło trochę do południa. Prognozy były na przelotne opady przez cały dzień i ma mocniej popadać dziś w nocy. Na razie pada od jakiejś godziny, ale ulewa to to nie jest. Mam nadzieję że autobusy oznaczają lepszą pogodę już wkrótce.
BeaI
04 lut 2010
hhehe fajnie to napisales, duzy skrot myslowy:P , wychodzi na to,ze w Barcelonie autobusy tylko kursuja jak jest ladna pogoda :P
Faktycznie, ale skąd ta Barcelona? :-)
Przyzwyczaiłem się że o pogodzie piszę w temacie "Huelva truskawki..." i dzięki temu nie było problemów. Było by wiadomo że chodzi o autobusy z pracownikami do zbiorów owoców.
Wymyślę jakiś tytuł na nowy wątek typu "Pogoda Huelva truskawki" :-) może jakaś propozycja :-) ?
Marcin_osw
04 lut 2010
A w tej chwili jest 19'C na dworze. Oby tak dalej w kierunku lata...
BeaI
04 lut 2010
hmm, ktos sie tu pytal o pogode w Barcelonie, a Ty o Huelvie :)
malinka23555
06 lut 2010
jak tam pogoda w huelvie?????????
Marcin_osw
06 lut 2010
Hmmmm... temat jest pogoda w Hiszpanii, wiele osób pyta, więc piszę, ale to już ostatni raz, bo zamiast cennych i ciekawych informacji można będzie tu niedługo przeczytać wywody po tytułem "szukanie dziury w całym".
Chyba bardziej pasuje pisać o pogodzie tutaj niż pod tematem "szukam pokoju" na przykład. :-)
pozdrawiam
BeaI
06 lut 2010
nie czepiam sie tytul postu ogolny, ale autorka pytala sie o Girone lub Barcelone, wiec dalej mozesz mowic o Huelvie...
Ciastkolandiaa
11 mar 2010
Aktualnie w Cassa de la Selva (bo tam jadę, jest to niedaleko Girony, ale to każdy z Was już pewnie wie;)) leży śnieg.. A w przyszłym tygodniu na polskich stronach internetowych pokazują 19st.. Śnieg przy tej temperaturze na pewno się stopi:) Ale.. i tak mam dylemat, wziąść ze sobą ubrania bardziej zimowe czy też wiosenne? A tak miałam nadzieję na wygrzanie się w Hiszpanii, po naszej ciężkiej polskiej zimie..
Pozdrawiam:)
Przebywam aktualnie w Hiszpanii, co prawda nie w okolicach Girony, bo na zachodzie, ale z tego co tu widzę w pogodzie, to za ciekawie na północy nie jest. Teraz będzie coraz cieplej, jednak na razie wieczorami jest chłodno i na pewno musisz mieć w miarę ciepłą kurtkę. (;
Ciastkolandiaa
13 mar 2010
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi:) Mam nadzieję, że trafimy na dobrą pogodę. Witaj Hiszpanio!
Pozdrawiam:)