Pogoda w Hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć!
Chciałabym się dowiedzieć jaka pogoda jest w połowie marca w Barcelonie lub w Gironie.. Jadę na wymianę dokładnie od 14 do 21 marca i nie za bardzo wiem jakie ciuchy wziąć;)
w dzień za zimno nie powinno być raczej, ale noce będą jeszcze chłodne, ale kurtki zimowej raczej nie bierz, z pogodą to różnie bywa, 2 lata temu w maju było 3 tygodnie po 15-20 stopni i prawie ciągle deszcz, w ostatnim roku już ciepło bez deszczu
Dzięki:)
Dzisiaj było całkiem "przyzwoicie".
15'C w dzień, na słońcu ciut ponad 20.
Dzisiaj znów 17'C, słońce z lekkim zachmurzeniem. Do tego delikatny wiaterek.
Śledze pogode juz od dłuższego czasu,Sewille i jej okolice i musze powiedziec ze od tego tygodnia bedzie juz ładnie ok 20 stopni co dzień.
No nie zupełnie, od wtorku wzrost zachmurzenia i deszcz w środę, nieduży ale zapowiadają opady przez prawie cały dzień. Wzrostu temperatury też nie widać na horyzoncie. Ostatnie dni maksymalna 14, 15, 16, a za tydzień do 17'C.
Mam nadzieję że kolejne tygodnie przyniosą ocieplenie.
Zaczęły kursować autobusy, a pogoda nadal średnia. Dzisiaj około 15'C w dzień i pokropiło trochę do południa. Prognozy były na przelotne opady przez cały dzień i ma mocniej popadać dziś w nocy. Na razie pada od jakiejś godziny, ale ulewa to to nie jest. Mam nadzieję że autobusy oznaczają lepszą pogodę już wkrótce.
hhehe fajnie to napisales, duzy skrot myslowy:P , wychodzi na to,ze w Barcelonie autobusy tylko kursuja jak jest ladna pogoda :P
Faktycznie, ale skąd ta Barcelona? :-)
Przyzwyczaiłem się że o pogodzie piszę w temacie "Huelva truskawki..." i dzięki temu nie było problemów. Było by wiadomo że chodzi o autobusy z pracownikami do zbiorów owoców.
Wymyślę jakiś tytuł na nowy wątek typu "Pogoda Huelva truskawki" :-) może jakaś propozycja :-) ?
A w tej chwili jest 19'C na dworze. Oby tak dalej w kierunku lata...
hmm, ktos sie tu pytal o pogode w Barcelonie, a Ty o Huelvie :)
jak tam pogoda w huelvie?????????
Hmmmm... temat jest pogoda w Hiszpanii, wiele osób pyta, więc piszę, ale to już ostatni raz, bo zamiast cennych i ciekawych informacji można będzie tu niedługo przeczytać wywody po tytułem "szukanie dziury w całym".
Chyba bardziej pasuje pisać o pogodzie tutaj niż pod tematem "szukam pokoju" na przykład. :-)

pozdrawiam
nie czepiam sie tytul postu ogolny, ale autorka pytala sie o Girone lub Barcelone, wiec dalej mozesz mowic o Huelvie...
Aktualnie w Cassa de la Selva (bo tam jadę, jest to niedaleko Girony, ale to każdy z Was już pewnie wie;)) leży śnieg.. A w przyszłym tygodniu na polskich stronach internetowych pokazują 19st.. Śnieg przy tej temperaturze na pewno się stopi:) Ale.. i tak mam dylemat, wziąść ze sobą ubrania bardziej zimowe czy też wiosenne? A tak miałam nadzieję na wygrzanie się w Hiszpanii, po naszej ciężkiej polskiej zimie..
Pozdrawiam:)
Przebywam aktualnie w Hiszpanii, co prawda nie w okolicach Girony, bo na zachodzie, ale z tego co tu widzę w pogodzie, to za ciekawie na północy nie jest. Teraz będzie coraz cieplej, jednak na razie wieczorami jest chłodno i na pewno musisz mieć w miarę ciepłą kurtkę. (;
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi:) Mam nadzieję, że trafimy na dobrą pogodę. Witaj Hiszpanio!
Pozdrawiam:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia